Keskiviikkona Kiffen-päivä – naiset ja miehet tulessa Bolliksella

Keskiviikkona vietetään jälleen Kiffen-päivää! Naiset kohtaavat klo 18.00 Bolliksen tekonurmella alkavassa Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa EPS/T18:n. Heti sen jälkeen klo 20.00 starttaa viereisellä nurmella miesten Kakkosen taisto Kiffen – Reipas.

Miehet pyrkivät takaisin pistekantaan

Kiffen kärsi viime viikolla kirvelevän 1-2-kotitappion PEPOlle. Häviö oli toinen peräkkäinen. Muslim Markhiyev kertoo, että lopputuloksen aiheuttama ärsytys näkyi viikon ensimmäisissä treeneissä.

– Se oli harmittava tappio. Huomaa, että jengi oli siksi treeneissä vähän vihaisempaa, mikä on hyvä asia. Seuraava peli tulee pian, joten sitä ei ole aikaa murehtia. Pitää keskittyä tulevaan.

Ongelmana ovat olleet vastustajien henkisesti rankat aikaiset johtomaalit. Kiffen on myös päästänyt 9 ottelussa 17 maalia.

– Siihen on vaikeaa löytää yhtä reseptiä, koska jokaisen maalin syynä on aina eri asioita. Ainakin keskittymisen tasoa pitää nostaa siten, että pidetään alussa maali puhtaana ja sitten keskitytään omaan peliin.

Kokonaisuudessaan Kiffenin alkukausi on sujunut kohtuullisen hyvin, ja joukkue on edelleen hyvissä asemissa neljännellä sijalla. Joukkueen hyökkäyspeli on toiminut läpi kauden hyvin, paikoille päästään, ja Kiffen onkin tehnyt maalin jokaisessa Kakkosen ottelussaan. Myös päävalmentaja Edmundo Wify on peräänkuuluttanut positiivisen fiiliksen merkitystä.

– Kokonaisuutena on mennyt ihan jees. Alku oli hyvä, emmekä nytkään ole kaukana kärjestä. Ei voi puhua mistään kriisivaiheesta. Joukkueesta löytyy kuitenkin taisteluilmettä ja halua voittaa. Nyt pitää vain parantaa suorituksia kentällä, Markhiyev kertoo.

Keskiviikon vastus on kivikova, sillä Reipas on tällä hetkellä kiistatta lohkon kuumin joukkue. Se on voittanut neljä ottelua perätysten maalierolla 14-2, eikä ole päästänyt kolmeen peliin maaliakaan. Joukkueen paras maalintekijä on kahdeksan osumaa tehnyt Berat Köse, joka on lohkon maalipörssissä toisena Kiffenin Samuli Heiskan jälkeen. Reipasta valmentaa toisen polven seuraikoni Tommi Kautonen. Musulle erityisen tuttu Reipas-pelaaja on Matti Klinga, jota hänen isänsä Umar Markhyev on valmentanut SJK:ssa.

– Reipas-pelit ovat aina viihdyttäviä. Heillä oli aika heikko alku, mutta nyt he ovat näyttäneet kuuluvansa kärkeen. Hyvä joukkue ja hyviä pelaajia, joista osalla on kokemusta korkeammilta sarjatasoilta. Se on hyvä mittari meille. Voitimme heidät ensimmäisellä kierroksella hyvällä pelillä Lahdessa, mutta nyt heillä on varmasti revanssi mielessä. Tykkään aina pelata heitä vastaan. Se on joukkue, joka jollain tapaa antaa pelata.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

– Olemme päästäneet sarjassa melkein eniten maaleja, joten on lähdettävä automaattisesti siitä, että oma maali pysyy puhtaana. Ja meidän on tehtävä maaleja. Melkein jokaisen pelin jälkeen olemme voineet jossitella sillä, että jos olisimme tehneet jostain paikasta, kuten GrIFK:ta vastaan 1-0-tilanteessa ja viime pelissä 0-0-tilanteessa. Mutta ei se jossittelu auta, Musu huomauttaa.

Kohtaamiset 2020-luvulla:

13.4.2024 Reipas – Kiffen 1-3
19.8.2023 Kiffen – Reipas 2-1
27.5.2023 Reipas – Kiffen 0-0
22.10.2022 Reipas – Kiffen 5-1
24.9.2022 Reipas – Kiffen 3-0
1.7.2022 Kiffen – Reipas 1-0
23.10.2021 Kiffen – Reipas 2-1
31.8.2021 Reipas – Kiffen 1-1
24.10.2020 Reipas – Kiffen 1-2

Naiset hamuavat cupin jatkopaikkaa

Täksi kaudeksi kootulle Kiffenin naisjoukkueelle ei ole toistaiseksi löytynyt pysäyttäjää. Friidut ovat edenneet voitosta voittoon ja edenneet Suomen Cupissa jo neljännelle kierrokselle pudottamalla muun muassa ylemmillä tasoilla pelaavat NuPS:n ja JäPS:n. Päättyneellä Nelosen alkukaudella Kiffen voitti lohkonsa puhtaalla pelillä ja maalierolla 41-1. Lähtöasetelmat cup-mittelöön ovat hyvät, ja Kiffen saanee kasaan optimaalisen kokoonpanon.

Suvi Rinkineva toivoo kaikkien Kiffen-henkisten saapuvan paikalle runsain joukoin.

– Eiköhän lähdetä hakemaan yleisöennätystä. Minä ainakin laitoin työkavereilleni kalenterikutsun. Odotetaan suuryleisöä paikalle.

– Lähdemme kaikkia joukkueita vastaan hakemaan voittoa, kyllä meillä on niin hyvä jengi kasassa ja osaamista. Lähdemme kaikkiin peleihin ihan täysillä. Haluamme voittaa ja pistää parasta, Ida Krook toteaa.

Kuva: Jani Nieminen

Voitolla Kiffen olisi lähellä Roots Cupin semifinaalipaikkaa. Rinkineva kiistää, että syyskuulle olisi jo buukattu hotellivarauksia Tampereelle.

– Ei ole tehty. Pelataan nyt se Suomen Cup ensin ja katsotaan, jos pääsisimme sen finaaliin Tammelaan, Rinkineva napauttaa.

EPS/T18 pelaa nimensä mukaisesti T18-SM-sarjaa, jossa se majailee ylemmässä keskikastissa, neljäntenä. Edellisen ottelunsa espoolaiset pelasivat 7. kesäkuuta, jolloin se voitti HJS:n 1-0. Cupin 3. kierroksella joukkue pudotti Naisten Ykkösessä pelaavan paikallisvastustaja EBK:n rangaistuspotkukilpailussa. Bolliksen tekikselle on saapumassa nuoria, energisiä ja vikkeläjalkaisia nuoria pelaajia, joten Kiffen pääsee varmasti juoksemaan.

– Tosi nuori joukkue on tulossa vastaan. Uskon, että joukkueemme kokemus tulee olemaan eduksi, Veera Vääräkoski otaksuu.

Naiset pitivät sunnuntaina hieman erilaiset mutta Kiffen-henkeen sopivat treenit. Nelosen ottelu Valtti/2:a vastaan peruuntui vastustajan pelaajapulan vuoksi, mutta sen sijaan kentällä nähtiin Friidujen harjoitukset mm. Muslim Markhiyevilla ja ex-Kiffen Antti Korhosella vahvistettuna.

– Heillä on hyvä meininki. Puhuimme tuossa Antin ja muiden kanssa, että heillä on todella hyvä taso. Huomasi kyllä, että peliälyä riittää vaikka kuinka. Kannattaa tulla keskiviikkona paikalle, koska naiset ovat hyvässä vireessä. Ja me miehet olemme hyvissä asemissa. Nyt näytetään oikeasti, minkälainen joukkue Kiffen on henkisesti vaikeammassa tilanteessa, Muslim Markhiyev hehkuttaa.

Sunnuntaina treenattiin harvinaisemmalla kokoonpanolla.

Tervetuloa viettämään Kiffen-päivää!

Keskiviikon aikataulu:

Klo 18.00: Kiffen – EPS/T18 (Naisten Suomen Cupin 4. kierros), Pallokenttä 1:n tekonurmi
Klo 20.00: Kiffen – Reipas (Miesten Kakkonen), Pallokenttä 2:n luonnonnurmi

Naisten otteluun on vapaa pääsy.

Miesten otteluun liput portilta 10 € (erityisryhmät 5 €). Maksutapoina käteinen, kortti ja MobilePay.

Bolliksen kahvio palvelee molempien ottelujen ajan. Tarjolla mm. kahvia, teetä, limua, Sepon herkullisia leivonnaisia, Wotkinsin makkaroita ja Kiffenin fanituotteita.

Yhteistyökumppanimme ETKO on paikalla laadukkaine panimotuotteineen n. klo 19 eteenpäin. Tarjolla on niin vanhoja tuttuja juomia kuin myös täksi kaudeksi ilmestyneitä uusia makuelämyksiä. Happy Hour alkaa tuttuun tapaan tunti ennen ottelua.

Nähdään Bolliksella!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön FC Kiffen (@fckiffen) jakama julkaisu