Kiffen ja Atlantis maalittomaan tasapeliin

Kiffen ja Atlantis kävivät tiistai-iltana tasaväkisen kamppailun, joka päättyi pistejakoon. Kiffen nousi tasapelipisteellä 8. sijalle.

7.9. Kiffen – Atlantis 0-0

1. puoliaika

Ottelun alku oli tunnusteleva. Kiffen hallitsi ensimmäisen kympin ajan selkeästi enemmän palloa, mutta Atlantiksen tiivistä linjaa ei päästy ohittamaan kuin pari kertaa laitojen kautta.

Ensimmäinen maalipaikka aukeni 9. minuutilla vieraille. Atlantis-hyökkääjä Impton Söderlund oli livahtaa Kiffenin kolmen miehen alakerralta karkuun, mutta Cherif Ndiaye otti nuorukaisen kiinni ja veto epäonnistui.

Pari minuuttia myöhemmin oli Kiffenin vuoro kokeilla. Vasemmalta laidalta läpi ottelun hyviä nousuja tehnyt Kasper Eriksson antoi millintarkan keskityksen boxin reunalle juosseen Samuli Heiskan päähän, mutta Sammy Ndjockin reaktiotorjunta pelasti vieraat takaiskulta.

Dominic Savolaiselta nähtiin vahva paluu. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Pallonhallinta siirtyi alun jälkeen vieraille, mutta myös kotijoukkueen alakerta oli hereillä eivätkä punapaidatkaan päässeet maalintekosektoreille. Paluun Mustiin Hurmureihin tehnyt Dominic Savolainen esti useita hyökkäyksen alkuja tutun kaksinkamppailuvoimansa lisäksi hyvällä sijoittumisella ja äänenkäytöllä.

Puolen tunnin pelin tienoilla Muslim Markhiyev haki nopealla läpisyötöllä Demba Camaraa, mutta kolmekymmentä metriä vastaan tullut Atlantis-vahti Ndjock esti maalipaikan liu’ullaan.

Enempää tilanteita ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

2. puoliaika

Toisen puoliskon alku peilasi ensimmäistä. Kummatkin joukkueet pelasivat suhteellisen konservatiivisesti ja kummankin vahvat alakerrat takasivat sen, ettei maalipaikoilla juhlittu. Ensimmäistä kulmapotkuakin saatiin odottaa 59. minuutille. Atlantiksen kulma ei kuitenkaan aiheuttanut vaaraa.

Kiffen suoritti 64. minuutilla ensimmäisen vaihtonsa Tejan Deenin tullessa Muslim Markhiyevin tilalle. Deen liikkui kovalla säteellä, mutta ei saanut paljoa aikaiseksi matalaa blokkia vastaan. Samuli Heiskalla oli kovin yksinäistä piikissä ja 79. minuutilla Spige otettiin vaihtoon. Tilalle kirmasi Kontulan lainajaksolta palannut Valtteri Lohi. Lohen tuoreet jalat olivat oiva apu prässiin Atlantiksen loppuhetkien hallinnan aikana.

“Sheriffi” määräsi. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Loppunumerot 0-0 olivat pelitapahtumiin nähden ihan oikeutetut.

Kiffen nousi tasapelipisteellä Kakkosen A-lohkon 8. sijalle. Mustien Hurmurien rautainen puolustus on pitänyt nyt oman maalin puhtaana kolmessa ottelussa alle kuukauden sisällä.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen 
3
Leon Pierce 
5 Antti Korhonen 
9 Samuli Heiska -> 79′ 7 Lohi Valtteri 
16 Misael Rearte 
18 Kasper Eriksson 
20 Demba Camara 
22 Dominic Savolainen 
24 Rasmus Ruismäki 
26 Cherif Ndiaye
29 Muslim Markhiyev -> 64′ 17 Tejan Deen

1
Elias Mattila
11 Kelechi Anyamele 
19 Thomas Saarinen
27 Cheikh Toure
28 Bob Diasonama

Kiffenin kausi jatkuu lauantaina isojen panosten vierasreissulla.
PKKU – Kiffen 11.9. klo 16 Kalevan urheilupuistossa Keravalla.