Kiffen Futuran vieraana Porvoossa

Kiffenin tiivis ottelutahti jatkuu jo sunnuntaina Porvoossa, jossa Mustat Hurmurit kohtaa sarjassa yhdeksäntenä olevan FC Futuran. Kuntopuntarin piikkipaikkaa hallussaan pitävä Kiffen tavoittelee jo kymmenettä peräkkäistä tappiotonta otteluaan. Ottelu Porvoon keskusnurmella alkaa klo 18.30.

“Vain kolme pistettä kelpaa”

Kiffen nappasi toisen perättäisen voittonsa makealla tavalla, kun Dominic Savolainen laukoi Hurmurit lisäajalla voittoon sarjakärki Käpylän Pallosta. Voiton myötä Kiffen nousi neljännellä sijalla jo 31 pisteeseen ja samalla entistä tukevammin kiinni neljän parhaan kesken pelattavaan jatkosarjaan. Särjan kärjessä olevaan KäPaan on vielä matkaa seitsemän pistettä kun kahdeksan ottelua on pelaamatta.

Kiffenin asenteen on oltava sunnuntaina kunnossa, mistä saatiin opetus kantapään kautta ensimmäisessä kohtaamisessa kesäisellä Bolliksella, jossa pirteä ja ennakkoluuloton Futura voitti pääosin flegmaattisesti esiintyneen Kiffenin 2-1. Kiffenin kavennuksen teki parikymmentä minuuttia ennen loppua Tejan Deen, eikä loppuhetkien rynnistys enää riittänyt pisteille.

Futura vei pisteet Bolliksella. Kuva: Matti Murto

Työteliäisyyttä korostaa myös päävalmentaja Mako Tukiainen.

– Voittoa lähdetään hakemaan Porvoosta, mutta ei se helpolla tule. Täytyy olla joka solulla pelissä läsnä, puolustaa ja hyökätä yhdessä. Samalla lähdemme nauttimaan mahdollisesti kauden viimeisestä nurmiottelusta, Tukiainen kertoo.

Myös Muslim Markhiyev uskoo vahvasti, että hyvällä tekemisellä Porvoossa juhlii lopulta vierasjoukkue.

– Futura-peliin lähdetään ehdottomasti sillä fiiliksellä että hankitaan kolme pistettä. Mikään muu ei kelpaa. Voittoon on suuret mahdollisuudet, jos pelaamme samanlaisella intensiteetillä kuin viimeisissä peleissä. Täytyy myös pelata rohkeasti, uskaltaa pitää palloa ja äijien on liikuttava. Olen silloin ihan varma, ettei pitäisi olla mitään ongelmaa tuoda kolmea pistettä takaisin Helsinkiin. Peli ei kuitenkaan missään nimessä tule olemaan helppo, kuten ei mikään peli tässä sarjassa. Mutta mielestäni olemme joukkueena todistaneet, että pystymme pelaamaan sarjan kaikkia joukkueita vastaan, Markhiyev näkee.

Musu palasi Kiffeniin. Kuva: Matti Murto

Kaksi edellistä kautta Kiffeniä edustanut “Musu” pelasi alkukauden Ykkösen PK-35:ssä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja palasi Mustiin Hurmureihin heinäkuun lopulla ja on esiintynyt joukkueessa nyt viidessä ottelussa uurastaen lähes täydet minuutit. KäPaa vastaan syntyi myös kauden avausmaali.

– Kiffenissä on ollut tosi hyvä olla, niin kuin on aina ollut. Tuntuu aivan kuin en olisi ikinä lähtenytkään mihinkään. Tunnen suurimman osan jätkistä, ja hekin tuntevat minut. Tiedän myös valmentajan minua kohtaan asettamat vaatimukset, Markhiyev toteaa.

Kiffeniltä ovat varmasti sivussa puolustaja Valtteri Karlsson ja hyökkääjä Daniel Åkerlund. Lisäksi viime pelit topparin paikalla luutinut Riku Heinonen kärsii pelikieltoa varoitustilin täytyttyä KäPa-ottelussa.

Futuralla voitto alla

Kautensa kolmella tappiottomalla ottelulla aloittanut sarjanousija Futura on valahtanut putoamistaisteluun. Roberto Nuccion luotsaama porvoolaisryhmä otti kuitenkin edellisessä ottelussaan elintärkeän 2-1-vierasvoiton sarjan hännänhuippu LaPasta. Tilanne ei kuitenkaan helpottunut, sillä aivan sen kintereillä vaanivat KuPS Akatemia ja PeKa voittivat niin ikään ottelunsa. Viimeisestä 14 ottelustaan Futura on voittanut vain kolme. Edellisen kohtaamisen tapaan vastassa on kuitenkin varmasti jälleen nälkäinen joukkue. Joukkueen vaarallisuudesta kertoo myös se että porvoolaiset voittivat keväällä vieraskentällä niin Kiffenin kuin myös sarjan kärjessä viilettävän Käpylän Pallon.

Futuran pelaajista Demba Camara ja Kasper Eriksson edustivat viime kaudella Kiffeniä. Camara on samalla joukkueen paras maalintekijä kuudella osumallaan, ja verkko heilui myös viime pelissä Lappeenrannassa. Saloum Faal pelasi Hurmureissa osan kaudesta 2018.