Kiffen haastaa JIPPOn Joensuussa – “Ensimmäinen kova haaste”

Kuuden ottelun tappiottomassa putkessa etenevä Kiffen palaa lyhyeltä tauoltaan lauantaina, kun joukkue matkustaa Joensuuhun sarjakärki JIPPOn vieraaksi. Ottelu Mehtimäen tekonurmella alkaa klo 17.00.

“Kuin hippilauma mennään ympäri kaupunkia”

Kiffen sai kolmen ottelun tasapeliputken poikki 6. elokuuta Kotkassa, kun häntäpään PeKa kaatui alun haasteiden jälkeen lopulta selvästi 4-0. Tuon ottelun jälkeen joukkue ei ole kuitenkaan pelejä pelannut.

– Jostain syystä meillä on tässä viikko välissä ilman pelejä. Valmistautuminen on sujunut niin, että pojat käyttivät tauon hyväkseen ja viettivät sen Flow-festareilla, joten flow-tila on meillä varmaan hyvin päällä nyt, päävalmentaja Mako Tukiainen veistelee.

Kiffen harjoitteli torstaina Talin siimeksessä.

Joukkueen harjoitteleminen on kokenut viime aikoina haasteita, sillä Super Cup sulki Bolliksen nurmen heinäkuun lopussa. Siitä lähtien Kiffen on treenannut milloin missäkin, muun muassa Jätkäsaaren hallissa ja Talin kentillä.

– Kyllähän tässä ollaan oltu välillä vähän kuin hippilauma, kun ollaan menty ympäri kaupunkia ja raahattu kamoja sinne tänne, jotta ollaan saatu treenit pyörimään, Tukiainen toteaa.

Riku Heinonen teki voittomaalin kauden avauskohtaamisessa. Kuva: Matti Murto

Kiffenin haaste tulee olemaan iso, sillä JIPPO on ollut kotikentällään toistaiseksi voittamaton. Kiffen saa otteluun kuitenkin lisäuskoa joukkueiden kauden avauskohtaamisesta Bolliksella. Silloin Mustien Hurmurien tiivis ja uhrautuva esitys toi 2-0-voiton ja aiheutti JIPPOlle kauden avaustappion.

– Varmaan hyvin samantyyppinen peli tulossa. Meillä täytyy olla puolustaminen kunnossa ja koko joukkueen olla siinä tiiviisti mukana. Lisäksi meidän on hyödynnettävä omat paikkamme hyvällä prosentilla. Ehkä sitä kautta saamme JIPPOn omaa pelaamista hieman rikottua, Tukiainen analysoi.

Kiffeniltä ovat varmasti sivussa puolustuslinjasta Valtteri Karlsson ja Antti Korhonen. Muutaman muun pelaajan pelikunto selviää lähempänä ottelua. Pari loukkaantumisesta kärsinyttä pelimiestä on palannut harjoituksiin, ja joukkueen terveystilanne onkin tällä hetkellä kohtuullisen hyvä.

Sarja alkaa kääntyä loppusuoralle ja Kiffen on edelleen taistelemassa sarjan kärkisijoista. Mako Tukiaisen mukaan joukkue etenee pienin askelin pelistä toiseen.

– Nyt on edessä ensimmäinen kova haaste, sarjakärki lauantaina vieraissa. Siitä hyvä tulos, ja sitten peli kerrallaan napsitaan pisteitä. Voittoja tietysti mieluiten, tasureita ollaan tuossa lahjoitettu vastustajille. Toivottavasti käännämme niitä nyt voitoiksi. Silloin on varmaan todennäköistä, että olemme aika hyvissä asemissa niissä syksyn aivan viimeisissä ratkaisupeleissä, Tukiainen päättää.

JIPPO hurjassa kotivireessä

JIPPOn kotisaldo on luvalla sanoen murhaava: joukkue on voittanut kaikki seitsemän kotipeliään maalierolla 19-3 Edellisessä Joensuussa pelatussa pelissä Pohjois-Karjalan taian sai tuntea FC Futura lukemin 3-1. Myös JIPPO kaipaa kipeästi pisteitä nousukamppailussa, sillä yhden ottelun vähemmän pelannut KäPa vaanii vain pisteen päässä.

Joukkueen pelaajista Miro Turunen johtaa A-lohkon maalipörssiä 14 osumallaan. Tulivoimaa tarjoaa myös Toni Tahvanainen, jolla on kasassa kuusi kihausta. JIPPOn päävalmentaja Sami Okkonen on monelle Kiffen-henkiselle tuttu nimi, sillä hän edusti pelaajaurallaan myös Mustia Hurmureita.

Livelähetys Karjalaisen sivustolla

Sanomalehti Karjalainen tarjoaa ottelusta livelähetyksen tilaajilleen. Ottelu näkyy Karjalaisen verkkosivuilla osoitteessa karjalainen.fi/live. Tilauksen pääsee tekemään osoitteessa media.karjalainen.fi/tilaa.

Lähetys alkaa klo 16.50. Ottelun selostaa Mikko Holopainen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön FC Kiffen (@fckiffen) jakama julkaisu

 

Kultajousi

Vieraspelimatkan tarjoaa Kultajousi.