Kiffen haastaa sarjakärjen: “Pitää tehdä yhdessä töitä”

Neljän ottelun voittoputkessa liihottava Kiffen vierailee perjantaina sarjakärki HJK Klubi 04:n vieraana. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa klo 18.30.

Mainio vire päällä

Kiffen venytti voittoputkensa jo neljään otteluun, kun NJS kaatui Bolilksella 2-1. Urakkaa vaikeutti vajaat 10 minuuttia ennen loppua saatu punainen kortti, mutta 90. minuutilla Muslim Markhiyev karkasi tekemään voittomaalin.

Neljästä ottelusta kolme olivat tiukkoja ja olisivat voineet päättyä kumman tahansa joukkueen hyväksi. Lopulta Mustat Hurmurit ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen juhlineet voittoa.

– Meillä alkaa olla joukkuehenki kunnossa. Jokainen jätkä tekee töitä joukkueen eteen, ja myös vaihdosta tulevat tekevät hommia. Jengiä ei jätetä, vaan tehdään loppuun asti duunia. Olemme puolustaneet suht hyvin aina, ja sitten meillä on maalitykkeinä nämä Musu (Muslim Markhiyev) ja Spige (Samuli Heiska), jotka tekevät maalit, Mauricio “Mauro” Hopsu luettelee syitä otteluiden kääntymiseen.

– Uskon siihen, että kun yritämme systemaattisesti tehdä tiettyjä asioita, niin onnistumme niissä jonkin verran. Teemme niissä vielä virheitä, mutta kun teemme niitä systemaattisesti, niin se rupeaa toimimaan. Viime ottelusta voi sanoa, että se loppu oli tuuria. Mutta toisaalta puolustimme kurinalaisesti, ja Musulla oli tilanteessa ihan hyvä pelisilmä, sen takia hän pääsi läpi siinä. Hän luki tilanteen hyvin jo ennen kuin maalin syöttänyt Mauro sai pallon, päävalmentaja Juuso Kevari näkee.

Mauro väänsi Klubi 04:ää vastaan kauden avauskohtaamisessa.

Mauron tämän kauden avausmaali on vielä näkemättä, mutta syöttö Markhiyevin loppuhetkien voittomaaliin oli sitäkin tärkeämpi. Korkea pystypallo lähetti Musun karkumatkalle. Bolliksen yleisö pidätti hengitystään miltei kymmenen sekunnin ajan, kunnes pallotaituri sijoitti pallon hallitusti takanurkkaan.

– Kuulin, kuinka Musu huusi “Syötä, syötä, syötä!” Ajattelin, että kai mun sitten pitää Musulle syöttää, se on yksin läpi sitten. Musu sitten teki taikojaan, Mauro kehuu.

Sarjakärki vastassa

Kiffenin haaste kasvaa seuraavassa ottelussa, kun vastassa on sarjakärki HJK Klubi 04. Klubi on Hopsulle erittäin tuttu seura. Hän on raitapaitojen kasvatteja ja pelaa edelleen HJK:ssa futsalia.

– On se aina kiva mennä vanhalle kotistadionille kiusaamaan nuoria poikia. Klubi pitää aina hyvin palloa, heillä on nuoria, hyväkuntoisia ja taitavia jätkiä. Pitää vain tehdä töitä yhdessä. Tiukka joukkuepuolustaminen on tärkeää. Ja sitten kun saadaan pallo, niin pidetään pallo. Saamme kyllä ne paikat. Käydään tekemässä yksi maali, jatketaan tiukkaa puolustamista ja ehkä naulataan vielä 2-0:aan. Näin helppoa se on, Mauro kiteyttää.

Kurinalaista tekemistä korostaa myös Juuso Kevari.

– Jos pystymme puolustamaan tiiviisti ja saamaan heidät mahdollisimman vaarattomiksi boksissamme, niin sitten olemme vahvoilla. Luotetaan siihen, että meillä on hyvät erikoistilanteet ja hyvää puolustamista.

Terveystilanne

Kiffeniltä on ottelusta varmasti sivussa viime pelissä kaksi varoitusta saanut Tejan Deen. Muutamilla pelaajilla on pieniä vammoja, joiden osalta tilannetta seurataan. Sen sijaan hiljattain joukkueeseen palannut ja viime pelin missannut toppari Valtteri Karlsson on nyt valmennuksen käytettävissä.

Klubilla alla kauden avaustappio

Sarjaa 31 pisteellä johtava HJK Klubi 04 koki viime ottelussaan kauden avaustappionsa ottelussa, jonka kotijoukkue PPJ voitti 89. minuutin maalilla 1-0. Sitä ennen joukkue jäi kotonaan 1-1-tasapeliin Atlantis FC Akatemian kanssa.

Joukkueesta löytyy tulivoimaa, mistä kertovat 27 tehtyä maalia. Paras maalintekijä on hyökkääjä David Ezeh, jolla on kasassa kahdeksan kihausta. Hän on esiintynyt kuluvalla kaudella yhden pelin verran myös Klubin edustusjoukkueessa Veikkausliigassa. Tulitukea löytyy oikealta laidalta vauhdikkaan Stanislav Baranovin muodossa. 18-vuotias laituri on iskenyt 6 osumaa ja rakentanut lukuisia paikkoja pelikavereilleen.

Keskikentän keskustasta löytyy fyysisyyden ja tekniikan yhdistelmä 19-vuotiaasta ruotsalaisesta Hadi Noorista. Kovaa tilanteiseen menevän Noorin rinnalla peliä on rauhoittanut joko Aaro Toivonen tai Liam Möller.

Puolustuksesta löytyy vahva, toisiaan tasapainottava topparipari: ilmatilaa dominoiva Michael Boamah ja vasenjalkainen pelin rytmittäjä Nils Svensson. Tolppien välistä löytyy enemmän kokemusta miesten peleistä kuin muulla joukkueelle yhteensä. Äskettäin 41-vuotispäiviään juhlinut espanjalaisvahti Reguero on pelannut täydet minuutit ja joutunut kaivamaan pallon verkoista vain kahdeksan kertaa.

Kiffenin vahva puolustaminen hyydytti Klubin Bolliksella. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kauden avauskohtaamisessa keväisellä Bolliksella päädyttiin 0-0-tasapeliin. Kiffenin puolustus piti mainiosti, ja loput hoiti erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Niko Tervonen.

HJK Klubi 04 – Kiffen perjantaina 11.8. klo 18.30 Bolt Arenalla,