Kiffen revanssimielellä Lappeenrantaan

Vakuuttavalla voitolla pistekantaan palannut Kiffen kohtaa sunnuntaina PEPOn Lappeenrannassa. Mustat Hurmurit tavoittelevat revanssia kauden avauskohtaamisesta, jonka se hävisi 1-2.

Hyvät lähtökohdat

Kiffen otti keskiviikkona selvän 4-0-voiton JäPS/47:stä. Pitkät syöttörallit ja tehokkuus maalipaikoissa hyydyttivät järvenpääläisvieraat. Voitolla Kiffen nousi A-lohkon kolmanneksi, kahden pisteen päähän sarjakärjestä.

– Oli hyvä ja vahva esitys koko joukkueelta. Pystyttiin pelaamaan suhteellisen tasapainoinen 90-minuuttinen luoden uhkaa jatkuvasti ja pitämällä vastustaja poissa omilta tonteilta. Hyvä aloittaa härkäviikko voitolla! Aleksi Hollmén niputtaa.

Aleksi Hollmén pyöritti peliä keskiviikon ottelussa.

Valmennus on ajanut “Homppaa” tällä kaudella hieman aiemmasta poikkeaviin rooleihin, mutta mies on ottanut haasteen ilolla vastaan. Työteliäs tekeminen on tuottanut yhden maalin ja viisi maalisyöttöä.

– Rooli on hieman vaihdellut kauden mittaan sekä pelipaikan että minuuttien osalta, ja on tullut pelattua kymppipaikalla, kärjessä, laidassa ja nyt itselle uudemmassa roolissa wingbackina. Vaikkei pelipaikka tuttu olekaan, niin hyvin on rooli ja uudenlainen vastuu maistunut. Futista siinäkin pelataan, ja kundit vierellä ovat osanneet hyvin ohjata ja huutaa, kun tarvetta sille on tullut. Yllättävän hyvin on myös jalka riittänyt, ja olen jo aikalailla täysin palautunut viime pelistä, joten hyvät lähtökohdat hyökätä sunnuntaina Lappeenrantaan!

“Varmasti tasainen vääntö”

Tiivis pelitahti jatkuu sunnuntaina PEPOn vieraana. Kiffeniltä jäi hampaankoloon kauden avauskohtaamisesta Bolliksella muutama viikko sitten. Avausjaksolle osui muutaman minuutin mittainen musta hetki, jonka aikana PEPO teki molemmat maalinsa. Kyseessä oli Kiffenin viime vuosien ensimmäinen kotitappio PEPOlle. Sunnuntaina onkin oltava hereillä alusta alkaen.

Kiffenin tavoin PEPO on esittänyt tällä kaudella vaihtelevia otteita. Eteläkarjalaiset ovat keränneet 12 ottelusta 17 pistettä ja löytyvät viidenneltä sijalta. Edellisessä ottelussaan “Lilat” pelasivat NJS:n vieraana 3-3-tasapelin, kun Elias Seppälä pelasti lisäajalla tuliaiseksi yhden pisteen. Maalintekovastuu on jakautunut joukkueessa tasaisesti. Paras maalintekijä Alex Oikkonen on viimeistellyt neljä osumaa.

Kimpisen stadionilla ei ole koskaan ollut helppoja pisteitä tarjolla.

– Lappeenranta away on aina haastava peli, toivottavasti nurtsi on siellä taas totutun hyvässä kunnossa. Tulee varmasti tasainen vääntö ja vaaditaan ehdottomasti nappisuoritus ja ehjä peli koko joukkueelta kolmen pisteen saavuttamiseksi. Viime kaudella taidettiin heti alkuun päästää nopea maali, joten täytyy tällä kertaa olla heti alusta lähtien valmis ja tehdä peli PEPOlle vaikeaksi, Hollmén viittaa viime elokuussa koettuun 0-3-tappioon.

Kiffenin terveystilanne jatkuu hyvänä. Leo Ussher sai viime ottelussa kauden neljännen keltaisen korttinsa ja on siten pelikiellossa varoitustilin täyttymisen vuoksi.

Kimpisellä kohdattiin viimeksi elokuussa. Kuva: Essi Kultanen / VMH Productions Oy

Kohtaamiset 2020-luvulla

13.6.2024 Kiffen – PEPO 1-2
27.8.2023 PEPO – Kiffen 3-0
4.6.2023 Kiffen – PEPO 4-1
25.7.2021 Kiffen – PEPO 2-2
23.6.2021 PEPO – Kiffen 0-1
26.9.2020 PEPO – Kiffen 3-1

PEPO – Kiffen sunnuntaina 7.7. klo 18.30 Kimpisen stadionilla.