Kiffen isännöi JIPPOa lauantaina – “Tehdään yhdessä duunia”

Kiffen palaa juhannustauon jälkeen pelikentille lauantaina. Vieraaksi Töölön pallokentälle saapuu kärkijoukkueisiin lukeutuva JIPPO Joensuusta. Ottelu alkaa klo 17.00, ja sitä ennen klo 16.00 käynnistyy happy hour, jonka aikana on tarjolla olutta erikoishintaan. Happy hour jatkuu klo 16.45 asti.

Mustien Hurmurien viiden ottelun mittainen tappioton putki katkesi tylysti 1-4-vierastappioon sarjajumbo Futuralle. Peliä ei ole haluttu jäädä Kiffen-leirissä sen enempää muistelemaan.

– Joskus asiat vain menevät pieleen. Sitä sattuu varmaan kaikkialla ja kaikilla tasoilla. Siinä pelissä oli ihmeellisiä tapahtumia. Se ei edes välttämättä ollut koko ajan pelkästään meidän huonoa pelaamista – totta kai sitäkin oli paljon – mutta oli myös ihan outoja juttuja, Riku Heinonen summaa.

Epäonninen loukkaantuminen harjoituskauden päättäneessä PIF-ottelussa vei “Riksan” pariksi kuukaudeksi sairastuvalle. Keskikentän pohjan tärkeä lenkki pääsi tekemään sarjakauden debyyttinsä pari ottelua sitten.

– Kunnossa ollaan taas. Siistiähän tätä on kesällä tässä Töölössä vetää. Täytyy olla tyytyväinen, että pystyy tätä tekemään.

Heinonen kertoo, että kuluneen viikon harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Tilannetta on helpottanut se, että olosuhteellisesti haastavan alkukauden jälkeen joukkue on päässyt asettumaan paremmin Bolliksen luonnonnurmelle.

Lauantaina Bolliksella vierailee sarjakakkonen ja ilman tappioita edennyt JIPPO. Työteliäisyys ja pelirohkeus ovat avainasemassa, kun pisteitä lähdetään metsästämään laadukasta joukkuetta vastaan.

– JIPPOa vastaan saadaan yleensä aika hyvä yhteishenki kentälle. Tehdään yhdessä duunia, pidetään rohkeasti palloa ja puolustetaan tiiviisti. Sitä kautta saamme maalipaikat ja teemme tarpeeksi maaleja, kapteeni Severi Murto avaa sotasuunnitelmaa.

Kapteeni Murto rauhoittaa peliä.

JIPPO taas kärkisijoilla

Viime kaudella Kakkosen A-lohkossa niukasti toiseksi jäänyt JIPPO on sarjassa toisena, HJK Klubi 04 on edellä ainoastaan maalieron turvin. Seitsemän ottelun jälkeen joensuulaisilla on kasassa viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja siten yhteensä 17 pistettä. Edellisessä ottelussa PPJ kaatui Mehtimäen tekonurmella numeroin 3-2.

Talven aikana Pohjois-Karjalassa oli hieman turbulenssia, kun päävalmentaja Sami Okkonen hyppäsi HIFK:n edustuksen puikkoihin. Paikkaajaksi löytyi omasta organisaatiosta Mikko Hallikainen, jolla on käynnissä ensimmäinen kausi miesten joukkueen peräsimessä.

Joukkue koki talvella joitakin menetyksiä. Pois lähteneiden listalta löytyvät SJK:n riveihin siirtynyt Miro Turunen, JJK:n kettupaidan ylleen vaihtanut Lari Liukkonen sekä uransa paketoineet Timo Tahvanainen ja Ryohei Fujimura. Heitä paikkaamaan saapuivat Helsingistä Artturi Lehkonen (Atlantis FC), Nuutti Tykkyläinen (PK-35) sekä japanilaiset taiturit Junnosuke Watanabe (EPS) ja Yoshiaki Kikuchi (Gnistan).

Mustien Hurmurien pitää ottaa vasen laita erityistarkkailuun, sillä siellä viihtyvät Kikuchi ja Tykkyläinen ovat iskeneet kummatkin kaksi osumaa.Yoshilta löytyy myös rajaton määrä haastohaluja, mikä tuli selväksi kaikille viime kaudella Gnistania seuranneille.

Joukkueen tukipilareihin lukeutuvat kolme nollapeliä kuluneella kaudella torjunut Pyry Piirainen, topparipari Victor De PaulaTopi Kela, keskikentän keskustassa vaikuttava Santeri Saarenkunnas sekä hyökkääjä Toni Tahvanainen. Viime kaudella 10 osumaa iskenyt “Tahvis” ei ole vielä tällä kaudella heiluttanut verkkoja, mutta kokenut kettu pystyy myös luomaan pelikavereille paikkoja hyvällä prosentilla.

Riku Heinonen teki voittomaalin viime kauden avauskohtaamisessa.

Tasaiset keskinäiset

Viime kaudella Kiffen ja JIPPO kohtasivat kolmesti. Bolliksella tiiviisti puolustanut Kiffen aiheutti joensuulaisille kauden avaustappion 2-0-lukemin. Vastustajalle aina haastavassa Joensuussa vierailijoiden makea vierasvoitto vesittyi viime vuonna valitettavan tuttuun lisäajan 1-1-tasoitukseen. Silti Kiffen oli KäPan ohella sarjan ainoa joukkue, joka onnistui välttämään tappion Mehtimäessä. Neljän parhaan joukkueen kesken pelatun nousukarsintasarjan kohtaamisessa Kiffen taisteli Brahenkentällä yhden miehen alivoimalla ja muutenkin kapealla miehistöllä 1-1-tasapelin, vesittäen vieraiden nousuhaaveet.

Terveystilanne

Torstain harjoituksissa mentiin kovaa, mutta joukkueen kokeneemman kaartin edustajan kramppia pahempaa ei onneksi nähty. Kiffeniltä on varmuudessa sivussa pelikieltoa kärsivä Peik Koskinen. Hiusmurtumasta toipunut Reko Räsänen on palannut harjoitusvahvuuteen. Parin pelaajan kuntoa tarkkaillaan vielä perjantain viimeistelyharjoituksissa.

Tervetuloa Bollikselle!

Kiffen – JIPPO lauantaina 1.7. Töölön pallokentällä. Ottelu alkaa klo 17.00.

Aikataulu

15.30 alkaen Chef Sepon herkkuja kahviosta ja Wotkinsin makkaraa grillistä.

16.00–16.45 ETKO Special – tule ajoissa ja nauti juomista erikoishintaan.

17.00–19.00 Kiffen ja JIPPO mittelevät Bolliksen nurmella.

Pääsyliput: aikuiset 10 € ja opiskelijat/eläkeläiset 5 €. Maksutapoina korttimaksu, MobilePay ja käteinen. Käteistä käytettäessä toivomme tasarahaa lipunmyynnin nopeuttamiseksi.

Sisäänpääsy: Sisäänpääsy Pallokentälle tapahtuu Bolt Arenan puoleisesta päädystä. Lipunmyynti sijaitsee portin välittömässä läheisyydessä. Jonojen välttämiseksi toivomme yleisön saapuvan paikalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Bolliksen kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon leivonnaisia sekä grillistä tuttuun tapaan Wotkinsin makkaroita kuin myös hodareita.

Nähdään Bolliksella!

Kiffenin uusin yhteistyökumppani ETKO Brewing suorittaa ensiesiintymisensä Bolliksella lauantaina.

Videoennakko

Retropaita vielä tänään myynnissä!

Retropaita kunnioittaa seuramme ensimmäisten mestaruuksien aikaista punavihreää raitapaitaa.

Sinulla on mahdollisuus tilata se omalla nimelläsi sekä haluamallasi pelinumerolla (1-99).