Kiffen ja FC Espoo vastakkain Cupissa lauantaina

Kiffen matkaa lauantaina Leppävaaraan kohtaamaan sarjapykälää alempana Kolmosessa pelaavan FC Espoon Suomen Cupin 4. kierroksella. Ottelu Säterinniityn tekonurmella (Säterinpuistontie 5) alkaa klo 15.00.

Kiffenillä hyvä vire päällä

Kevät on sujunut Kiffeniltä valoisissa merkeissä. Edellisessä Cupin ottelussaan joukkue kaatoi KäPan rangaistuspotkujen jälkeen. Sarjakauden avauksessa Kuopiossa nimivahvan KuPS Akatemian vieraana voitto suli tasapeliksi kirvelevästi lisäajalla, mutta kuitenkin tappiottomien ottelujen putki venyi jo viiden pelin mittaiseksi.

– Kollektiivinen pelaaminen on hyvien otteidemme takana. Meille ei ole tällä hetkellä helppo tehdä maalia, tai edes päästä paikoille. Toki olemme vetäneet talvella räntäsateessa kovaa Töölönlahtea ympäri, niin kuntopuolikin on varsin hyvä. Jaksamme painaa matsit alusta loppuun, Pyry Korhonen näkee.

Korhonen on yksi viidestä Kiffen-pelaajasta, jolla on historiaa FC Espoon edustamisesta. Hänen lisäkseen myös Antti Korhonen, Samuli Heiska, Riku Heinonen ja Matias Sauramaa ovat pelanneet Espoon sinisissä.

– Siirryin FC Espooseen, kun seuran ’94-ikäluokan edustusjoukkue perustettiin C-junnuissa vuonna 2009. Siellä sitten olin vuoden 2015 loppuun, eli junnuikäluokista edustukseen tuli pelailtua läpi, Pyry kertoo.

Korhosen FC Espoon vuosista on kulunut jo niin paljon aikaa, ettei mies myönnä vanhan joukkueen kohtaamisen herättävän normaalia suurempaa kipinää.

– Eipä oikeastaan, eipä edustuksessa pelaa enää juuri lainkaan tuttuja. Toki kiva pelata Lepuskissa pitkästä aikaa, täällä on asuttu kohta 28 vuotta. Voin kuvitella myös lepuskilaisten olevan Kiffenin puolella.

Sen sijaan Samuli Heiskan suu leviää hymyyn tulevasta ottelusta puhuttaessa.

– Makee juttu! Menemme tosin pelaamaan Säteriin emmekä valitettavasti Leppävaaran stadionille, joka on tuttu paikka. Kiva kuitenkin pelata Espoota vastaan, siellä on nuorena poikana ja miehissä pelailtu monta kautta. Kiva nähdä, keitä siellä on vielä remmissä mukana, Heiska iloitsee.

Kiffenin terveystilanne on säilynyt kohtuullisen hyvänä. Muutama pelaaja on vilustunut koleissa kevätilloissa, ja heidän pelikuntonsa selviää myöhemmin.

Pyry Korhosen mukaan otteluun valmistautuminen on sujunut ongelmitta.

– Kuopion reissun jälkeen ollaan saatu hyvät ehjät treeniviikot alle ja päästy joukkueena hiomaan kuvioita kuntoon. Hyvällä fiiliksellä ollaan painettu porukalla taas duunia yhteisen hyvän eteen.

FC Espoo tuttu vuosien takaa

Vuonna 1989 perustettu FC Espoo on kilpajalkapalloseura, jonka seurayhteisöön kuuluvat kasvattajaseurat Leppävaaran Pallo, FC Kasiysi, Kauklahden Pyrintö ja Pohjois-Espoon Ponsi. Nykyisin Kolmosta tahkoavan FC Espoon edustusjoukkue oli takavuosina tuttu näky Palloliiton sarjoissa ja pelasi jopa Ykkösessä kaudet 2010-2011.

Kiffenin kanssa samassa Kakkosen lohkossa FC Espoo pelasi viimeksi kaudella 2018. Kesäisellä Bolliksella miesylivoimalla pelannut FCE voitti Altin Zeqirin toisen puoliajan maalilla 1-0. Kauden toiseksi viimeisellä kierroksella joukkueet kohtasivat Leppävaaran stadionilla, jossa Kiffen oli käytännössä pakkovoiton edessä. Hurmurit tekivät viimeisen n. 20 minuutin aikana kolme maalia ja voittivat 1-4. Erikoista oli, että ennen ottelua Kiffen oli tehnyt 20 ottelussa vain 10 maalia eikä ollut onnistunut kertaakaan tekemään enempää kuin yhden maalin per ottelu. Viimeisessä pelissä Kiffen voitti BK-46:n 3-2, ja kun HJS ei onnistunut voittamaan Jazzia, joukkue oli jälleen varmistanut sarjapaikkansa päätöskierroksella.

Espoolaiset ovat tahkonneet tämänvuotisessa Suomen Cupissa jo kolme ottelua ja edenneet voitosta voittoon. Edellisellä kierroksella se voitti Nelosessa pelaavan KäPa/NoLen 11-0. Myös Kolmosen kautensa joukkue avasi tyylipuhtaasti kahdella voitolla, mutta kolmannessa ottelussa Granin reservit kaatoivat FC Espoon selkeästi 4-1.

Vastaan asettuu varmasti nuori ja varmasti nälkäinen joukkue, eikä Kiffenillä tule olemaan varaa löysäilyyn. Kärjessä viilettävä, painavan laukauksen omaava Aku Haajanen on heilutellut vastustajan verkkoa jo kuudesti tällä kaudella, ja hänen kanssaan Kiffenin puolustuksen tulee olla hereillä alusta alkaen. Kiffenin päävalmentaja Mako Tukiainen onkin viimeisissä harjoituksissa korostanut Mustille Hurmureille asenteen merkitystä. Sitä pitää riittää koko 90 minuuttia ja lisäaika päälle.

Myös Pyry Korhoselta löytyy lääke voittoon.

– Tehdään taas kerran joukkueena duunia, puolustetaan tarkasti ja hyökätään tarpeeksi tehokkaasti. Ja muistetaan nauttia joka hetkestä!