Kiffen ja KuFu98 taistelevat tärkeistä pisteistä

Kiffen saa perjantaina vieraita Kuopiosta, kun KuFu98 saapuu Bollikselle. Ottelu alkaa klo 19.00.

Edellisessä ottelussaan Atlantiksen vieraana Kiffenin ryöstöretki sujui mallikkaasti aina lisäajalle asti, kunnes vajaamiehinen kotijoukkue venyi väkisin 1-1-tasapeliin kovan painostuksen päätteeksi. Mustien Hurmurien leirissä jäi jossiteltavaa, sillä joukkueella oli etenkin toisella jaksolla hyviä tilanteita lisäosumiin.

Taistelu putoamisviivan tuntumassa on viime aikoina tiukentunut. Hyvävireinen PKKU kiri keskiviikkona viime hetkillä tasoihin NJS:n vieraana, joten Kiffen tippui putoamisviivan alapuolelle sijalle 11. Lisäpisteet olisivatkin todella tärkeitä, vaikka Hurmureilla onkin vähemmän otteluja pelattuna.

“Helpot maalit pois, niin hyvä tulee”

Kiffenin otteluun valmistavat treenit ovat sujuneet hyvissä merkeissä, sairastupakin on saatu jo melkein tyhjäksi. Näin ollen Tukiainen&Hautamo-kaksikolla on varaa mistä valita.

Hyökkääjä Samuli Heiska lähtee otteluun luottavaisena.

– Varmasti nähdään taisteleva Kiffen. Mielestäni olemme nyt pelanneet paljon paremmin joukkueena. Luulen, että jokainen jätkä tulee antamaan kaikkensa kentällä ja tulemme saamaan kolme pistettä. Nyt on ainoastaan tärkeitä pelejä jäljellä ja on pakko raapia pisteitä, “Spige” huomauttaa.

– Ihan peruspelillä vaan. Yritetään helpot maalit karsia pois, niin hyvä tulee, puolustaja Ilmari Lappalainen kommentoi vierestä.

Koko alkukauden kestäneen loukkaantumisen jälkeen Heiska janoaa kovasti lisää peliminuutteja. Kiffenin viime kauden parhaan maalintekijän sarjakausi 2021 tuli korkattua Atlantis-pelin lisäajalla.

– Minuutti tai kaksi tuli siinä humpattua. Jalat tuntuivat ihan hyviltä. Nyt odotellaan perjantaita – toivottavasti Mako päästää irti, niin saisi vähän enemmän minsoja alle, Heiska toteaa.

Alkukaudella vahvasti esiintynyt KuFu98 ei ole viime aikoina yltänyt kesältä tuttuun lentoon, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan se on kerännyt vain yhden pisteen. Nyt joukkue on lohkossa seitsemäntenä. Perjantain ottelu on KuFullekin hyvin tärkeä, sillä tappio taulukossa alempana majailevalle Kiffenille suistaisi sitä mukaan putoamistaistoon. Vastaavasti voitolla kuopiolaisryhmä nousisi sarjapaikan kannalta tässä vaiheessa jo turvallisen tuntuiseen 18 pisteeseen.

Kuopiolaisten kokoonpano on elänyt viime aikoina kohtuullisen paljon emäjoukkue KuPS:n otteluruuhkan vuoksi. Mikäli KuPS:n torstain ottelu Union Berliniä vastaan tuo loukkaantumisia, saattaa se heijastua myös KuFun perjantai-illan kokoonpanoon.

Joukkueet kohtasivat kesäkuussa Kuopiossa. Stadilaisittain murheellisesti sujunut ottelu päättyi KuFun 7-0-voittoon. Tylyjä lukemia edesauttoi Kiffenin saama punainen kortti pelin avausjaksolla.

Katsomoalue lohkottu

FC Kiffen – KuFu98 perjantaina 27.8. klo 19.00.

Noudatamme ottelussa voimassa olevia ohjeistuksia, ja katsomoalue on lohkottu viiteen 50 katsojan osaan. Näin ollen pääsylippuja on saatavilla rajoitetusti. Toivommekin kaikkien katsojien saapuvan paikalle ajoissa ja noudattavan turvaetäisyyksiä koko ottelutapahtuman ajan. Edellytämme myös kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa.

Bollikselta on saatavilla Wotkinsin grillimakkaraa ynnä muuta pientä purtavaa ja juotavaa, Kiffenin fanituotteita unohtamatta. Reilun kaupan Kiffen-luomukahvia tarjoaa Rost & Co.

Liput paikan päältä:
Aikuiset = 8 €
Lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja jäsenet = 5 €
Ottelutapahtuman maksutapoina ovat kortti ja käteinen.