Kiffen ja MYPA taistelevat Bolliksella

Illat pimenevät ja panokset kasvavat. Samalla Kiffenin tiiviit härkäviikot huipentuvat sunnuntaina klo 18.30 pelattavaan kotiotteluun Myllykosken Palloa vastaan. Joukkueet ovat sarjan sijoilla 8 ja 10 vain pisteen päässä toisistaan, joten kyseessä on jälleen hyvin tärkeä “kuuden pisteen ottelu”. Kiffen kohtaa MYPAn vielä uudelleen lokakuun alussa Saviniemen stadionilla.

Edellisessä ottelussa KäPan vieraana Kiffenin vahva toinen jakso toi tärkeän 1-3-voiton, jonka turvin Kiffen nousi jälleen putoamisviivan yläpuolelle kahdeksanneksi. Etenkin hyökkääminen oli aiempaa vahvempaa, ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kiffen onnistui tekemään ottelussa enemmän kuin kaksi maalia.

Viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa Kiffen on komeasti neljäntenä, mutta jokainen ottelu on edelleen hyvin kriittinen sarjapaikkaa ajatellen. Lisäpisteet ovat enemmän kuin tarpeen, kun sarjaa on jäljellä viisi kierrosta.

“Olemme pelanneet nyt hyvin”

KäPaa vastaan erinomaisesti esiintynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Muslim Markhiyev uskoo joukkueessa vallitsevan hyvän hengen ja viime pelin mainion peli-ilmeen siivittävän pisteille myös MYPAa vastaan.

– KäPa-voiton jälkeen joukkueessa on ollut tosi hyvä fiilis. Otetaan MYPAstakin kolme pistettä – molemmista peleistä. Mielestäni olemme pelanneet nyt hyvin, “Musu” toteaa.

– Pelataan kuten toinen puoliaika KäPaa vastaan. Sillä asenteella ja oikeanlaisella tekemisellä.

Muslim Markhiyev oli pelipäällä KäPaa vastaan. Kuva: Mira Lönnqvist

Sunnuntain otteluun päättyvät “härkäviikot” ovat luoneet Kiffenin viime aikoihin oman mausteensa, sillä joukkue urakoi peräti seitsemän ottelua 23 päivään. Tänä aikana pelejä on pelattu muutaman päivän välein. Markhiyev ei kuitenkaan koe otteluruuhkaa huonoksi asiaksi – jopa päinvastoin.

– Se on ehkä hyvä juttu, koska pelaaminen on kuitenkin paljon kivempaa kuin treenaaminen. Ainakaan itseäni se ei ole rasittanut, Musu kokee.

MYPA-ottelun jälkeen otteluohjelman hektisyys laskee. Seuraavaan, lauantaina 25.9. pelattavaan MiPK-kotiotteluun Mustat Hurmurit saavat lähes viikon valmistautumisajan.

KäPaa vastaan kauden maalimääränsä yhdeksään nostanut hyökkääjä Cheikh Toure luottaa hänkin viime ottelusta tuttuihin teeseihin.

– Meidän pitää vain toistaa KäPa-pelin esityksemme: pelataan yhtenäisesti, pidetään palloa ja prässätään vastustaja tekemään virheitä. Jokainen pelaajamme on arvokas joukkueelle, aloitti hän pelin sitten avauksessa tai vaihdossa, Toure sanoo.

MYPAsta ei kokemusta viime vuosilta

Kiffenin tavoin myös MYPA on herännyt vaikean alkukauden jälkeen, ja alkusyksystä joukkue on napsinut mukavasti pisteitä. Makein viime aikojen päänahka lienee edellisottelun PEPO-voitto, jossa joukkueen nuori lupaus Joakim Joutjärvi ratkaisi 3-2-voiton lisäajan seitsemännellä minuutilla. Kiffenin puolustus saa varoa seitsemän maalia viimeistellyttä hyökkääjää Tommi Roposta.

Toista kauttaan MYPAn päävalmentajana toimiva Marko Honkanen mainitsi jo ennen kauden alkua joukkueen heikkoudeksi nuorten pelaajien tason heittelyn. MYPA on myös päästänyt 43 maalia 17 ottelussa. Tässä Kiffenin kehittyneellä hyökkäyspelillä on iskun paikka.

Perinteikkyydestään huolimatta MYPA on Kiffenille käytännössä uusi tuttavuus. Joukkueiden viime vuosikymmenten sarjatasot eivät ole juurikaan ristenneet, eivätkä Kiffen ja MYPA ole kohdanneet toisiaan hyvin pitkään aikaan. Sunnuntain ottelu onkin vuosituhannen ensimmäinen joukkueiden välillä.

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – MYPA sunnuntaina 19.9. klo 18.30 Töölön pallokentällä.

Bollikselta on saatavilla Wotkinsin grillimakkaraa ynnä muuta pientä purtavaa ja juotavaa, Kiffenin fanituotteita unohtamatta. Reilun kaupan Kiffen-luomukahvia tarjoaa Rost & Co.

Liput paikan päältä:
Aikuiset = 8 €
Lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja jäsenet = 5 €

Ottelutapahtuman maksutapoina ovat kortti ja käteinen.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Mustat Hurmurit voittoon!