Kiffen ja PEPO kohtaavat Töölössä

Kiffen vieraaksi saapuu torstaina PEPO Lappeenrannasta. Taistelu Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Töölön pallokentällä klo 19.00.

Voitto omalla pelillä

Mustien Hurmurien edellinen ottelu päättyi tappioon Grankulla IFK:lle vieraskentällä maalein 3-1. Kiffenin tuore keskikenttähankinta Calvin N’Sombo kertoo, että kotijoukkueen vaarallisuus ei tullut yllätyksenä.

– Oli vaikea peli, odotetusti. Grani puolusti tiiviisti ja tuotti sitä kautta meille hankaluuksia. Mutta otetaan opiksi siitä ja mennään eteenpäin.

Puheet Kiffenin hyvästä hengestä olivat kiirineet vuonna 2021 A-lohkon parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valitun 26-vuotiaan N’Sombon korviin. Muun muassa Mauricio Hopsu on hänelle tuttu HJK:n futsal-joukkueesta.

– Olin kuullut paljon hyvää. Joukkueessa on myös vanhoja pelikavereita. Kiffenillä on hyvä meininki ja tulin nauttimaan fudiksesta, se on varmaankin päällimmäinen syy tänne tulemiselleni.

“Pelaamme mustalla sydämellä”

– Koen tuovani joukkueeseen kokemusta. Olen kuitenkin futannut muutaman kauden korkeammalla sarjatasolla. Minulla on myös kansainvälistä kokemusta. Tuon ehkä myös johtajuutta peliin sekä pallollista osaamista.

Entisen joukkueen kohtaaminen aiheuttaa tiettyä erityistä kutkutusta.

– Siellä tuli vietettyä kolme kautta, joten PEPO on itselleni tärkeä seura. Se on iso peli itselleni henkilökohtaisesti. Varmasti nälkäinen joukkue tulee vastaan, pelaamme mustalla sydämellä ja vastaamme viime otteluun. Sitä kautta palaamme takaisin voiton ääreen.

Calvin otti tuntumaa Bolliksen nurmeen valmistavissa harjoituksissa.

Millä aseilla PEPO kaatuu?

– Sanoisin kliseisesti, että omalla pelillä. Jos olemme rohkeita, uskallamme hyökätä ja käyttää omia vahvuuksiamme, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Calvin nostaa hattua Kiffen-kannattajille, jotka tekivät häneen vaikutuksen heti ensimmäisellä kerralla.

– Ensinnäkin iso kiitos viime matsista, siellä oli sankoin joukoin porukkaa kannustamassa. Pitäkää sama fiilis kentän ulkopuolella ja tunnelmaa yllä, niin emmeköhän me vastaa siihen kentällä. Yhdessä tätä tehdään.

Valmennustiimin Severi Murto oli treeniviikon alussa positiivisella mielellä. Tappio on unohdettu ja joukkue jatkaa edelleen hyvissä asemissa lohkon neljännellä sijalla.

– Hyvä meininki, hyvä meininki. Grani-peli on käsitelty, eikä jäädä miettimään sitä. Nyt mennään eteenpäin ja haetaan uutta fiilistä kohti torstaita. Peliin lähdetään voitto mielessä. Aktiivisempaa, fyysisempää ja kivempaa jalkapalloa, niin hyvä tulee. Ihan omilla vahvuuksillamme kaadamme PEPOn. Pidetään fiksusti palloa, luodaan tarvittavat maalipaikat ja pidetään nolla omissa.

Täksi kaudeksi valmennushommiin vaihtanut monivuotinen Kiffen-kapteeni on ehtinyt kerätä muutaman varoituksen kentän laidalta.

– Tosi turhauttavaa, kun ei pysty juttelemaan tuomareille niin kuin ennen…

PEPO sai tappioputken katki

Viime kauden tavoin PEPOn alkukausi on ollut haastava. Lappeenrantalaiset ottivat kuitenkin edellisessä ottelussaan ison voiton, kun sarjajumbo MyPa kaatui Kimpisellä viimeisen vartin maaleilla 2-1. Tero Niemisen suojatit katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa ja nousivat seitsemänneksi.

PEPOn tämän kauden joukkueessa on nähty nuorten pelaajien esiinmarssia, jota on edesauttanut sen ja Kolmoseen nousseen Lauritsalan Työväen Palloilijoiden (LauTP) viime syksynä solmima yhteistyösopimus. Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuu seuraikoni ja vasen laita Arttu Kotanen, ja tämän kauden paras maalintekijä on kolmesti osunut Alex Oikkonen. Täksi kaudeksi joukkueen keskikenttää saapui vahvistamaan IPS:n kasvatti Simo Kurkisuo. Puolustukseen hankittiin tuomaan syvyyttä ghanalaistoppari Derick Afeson Boateng.

Viime kaudella jaettiin voitot. Kuva: Essi Kultanen / VMH Productions Oy

Kiffenin ja PEPOn väliset ottelut ovat perinteisesti olleet todellisia trillereitä. Poikkeuksen muodostavat viime kauden kohtaamiset, jolloin nähtiin molemmilla kerroilla hyvin yksipuoliset esitykset. Bolliksella Kiffen voitti 4-1, ja Lappeenrannassa oli PEPOn vuoro olla kuskin paikalla 3-0-voiton muodossa.

Viimeisimmät kohtaamiset

27.8.2023 PEPO – Kiffen 3-0
4.6.2023 Kiffen – PEPO 4-1
25.7.2021 Kiffen – PEPO 2-2
23.6.2021 PEPO – Kiffen 0-1
26.9.2020 PEPO – Kiffen 3-1
22.8.2019 Kiffen – PEPO 1-0
9.6.2019 PEPO – Kiffen 0-1
30.9.2017 Kiffen – PEPO 4-1
8.7.2017 PEPO – Kiffen 2-0

Tervetuloa Bollikselle!

Kiffen – PEPO torstaina 13.6. klo 19.00 Töölön pallokentän nurmella (Pallokenttä 2).

Liput portilta 10 € (erityisryhmät 5 €). Maksutapoina käteinen, kortti ja MobilePay. Sisäänkäynti tapahtuu Bolt Areenan päästä, Paavo Nurmen tien puoleinen portti on suljettuna koko ottelutapahtuman ajan.

Bolliksen kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla mm. kahvia, teetä, limua, Sepon herkullisia leivonnaisia, Wotkinsin makkaroita ja Kiffenin fanituotteita.

Yhteistyökumppanimme ETKO on tälläkin kertaa paikalla laadukkaine panimotuotteineen. Tarjolla on niin vanhoja tuttuja juomia kuin myös täksi kaudeksi ilmestyneitä uusia makuelämyksiä. Happy Hour alkaa tuttuun tapaan tunti ennen ottelua.

Nähdään Bolliksella!