Kiffen ja PK-35 paikallisottelussa Bolliksella

Kiffen pyrkii palaamaan takaisin pistekantaan Helsingin paikallisottelussa PK-35:tä vastaan perjantaina. Ottelu alkaa Töölön pallokentällä klo 19.00.

Puolustuksessa kehitettävää

Edellisessä ottelussa JIPPOa vastaan Joensuussa Kiffen jäi kotijoukkueen jalkoihin. Ottelu päättyi 4-0-lukemiin ja tappioputki venyi kolmeen otteluun. Joukkueen keräämät 24 pistettä riittävät tällä hetkellä viidenteen sijaan, mutta huipputasaisessa sarjassa pisteitä kaivataan nousukarsintapaikan varmistamiseksi.

Kiffen on päästänyt viimeisessä kolmessa ottelussa kymmenen maalia. Päävalmentaja Juuso Kevari toteaakin, että joukkueena puolustamista on parannettava, ja myös virheitä on saatava karsittua.

– Teemme tällä hetkellä liikaa virheitä, jotka johtavat maaleihin. Mielestäni kyse ei ole kenestäkään yksittäisestä pelaajasta, vaan meidän yhteisestä jutusta. Niin valmennus kuin pelaajatkin tekevät ihan liikaa yksittäisiä virheitä yksittäisissä tilanteissa, ja sitten niistä tulee yhtäkkiä maali, se on käsittämätöntä. Esimerkiksi viime ottelussa tapahtui kolme virhettä putkeen ennen ensimmäistä maalia, sama juttu oli Futura-pelin ensimmäisessä maalissa. Ne pitää saada pois, kollektiivinen puolustus pitää olla huomattavasti parempaa.

– Puolustamista, yhdessä liikkumista, yhdessä tekemistä, yhteistä vastuuta, Kevari luettelee kuluvan harjoitusviikon tärkeimpiä teemoja.

Juuso Kevari toivoo parempaa puolustamista. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kevari näkee viime aikojen otteissa myös positiivista.

– Mielestäni olemme vieläkin pallollisesti parantaneet koko ajan. Vastustajammekin ovat todenneet sitä, että pallollinen pelimme on parantunut älyttömästi. Mutta se pallollinen peli ei ole mikään mittari, jos ei pisteitä tule, Kevari korostaa.

Kun Kevarilta kysyy, millä keinoilla voitto kaivetaan perjantaina, vastaus on ytimekäs.

– Hyvällä puolustamisella.

“Eiköhän lähdetä kaatamaan PK”

Tämän kauden uusiin kiffeniläisiin lukeutuu 23-vuotias hyökkääjä Milot Kastrati. Kastrati edusti juniorivuosinaan pääasiassa HJK:ta lukuun ottamatta lyhyttä visiittiä FC Hongassa. Viime kaudella hän pelasi Puotinkylän Valtissa Kolmosta.

– Olen parantanut paljon keväästä. Oli se cupin matsi, en ehkä ollut ihan kunnossa siinä. Mutta mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä paremmin olen pelannut, Kastrati kertoo kuluvasta kaudesta.

Milotilla on näkemyksensä Mustien Hurmurien kelkan kääntämiseksi.

– On ollut paikkoja. Pallot pussiin ja tiivistä puolustamista. Ehkä pitäisi lähteä vain sellaisella meiningillä, että halutaan voittaa kaikki pelit, eikä mitään tasureita.

Milot on yksi uusista Hurmureita. Kuva: Mikko Kalavainen / JIPPO

Tulevaan paikallisotteluun PK-35:tä vastaan Milot lähtee revanssimielellä, vaikkakin vastustaja tiedetään todella kovaksi.

– Odotan vaikeaa matsia. Tulee olemaan taistelua 90 minuuttia, mutta eiköhän me tuoda voitto kotiin. Hyvillä syötöillä linjan taakse, keskityksillä ja kivenkovalla puolustamisella, Milot vetää yhteen voiton aseet.

– Treeniviikko on lähtenyt käyntiin paremmin kuin viime viikolla. Olemme tehneet harjoittelemiamme asioita hyvällä tempolla ja hyvällä mielellä. Eiköhän lähdetä kaatamaan PK.

Milot toivottaa kaikki futiksen ystävät tervetulleiksi aistimaan paikallispelin tunnelmaa.

– Mikä olisikaan parempi paikka kuin Töölössä katsomassa hyvää jalkapalloa!

Kiffeniltä ovat ottelusta varmasti sivussa Reko Räsänen ja Eetu Kolu.

PK-35 tavoittelee kärkisijaa

Viime kaudella Ykkösessä pelannut PK-35 on esittänyt kauden aikana vahvoja otteita ja on hävinnyt vain yhden ottelun. Toukokuisen PEPO-vierashäviön jälkeen punamustat ovat tahkonneet peräti 15 ottelua ilman tappioita. Joukkue on kerännyt 39 pistettä ja on sarjan kolmannella sijalla, kaksi pistettä kärkeä perässä.

– Mielestäni PK-35 on PEPOn kanssa materiaaliltaan sarjan parhaita jengejä. Jos katsoo PK-35:n jengiä, niin sieltä löytyy maaotteluita pelaajalta, joka on parhaassa peli-iässään. Ei se siis huono jengi voi olla, Juuso Kevari naurahtaa.

Maajoukkue- ja Veikkausliiga-taustaa omaavan Moshtagh Yaghoubin lisäksi erityistä tarkkaavaisuutta vaaditaan myös esimerkiksi Mustafa Beyain kanssa. Maaliahne hyökkääjä on iskenyt PK:n 36 osumasta yhteensä 12. Heinäkuussa PK-35:n hyökkäys vahvistui KäPasta siirtyneellä Brian Mansaraylla. Alkukaudesta loukkaantumisista kärsinyt Mansaray ei ole vielä onnistunut maalinteossa. Hän ei ollut kokoonpanossa viime ottelussa, jossa PK kukisti Eero Karjalaisen 86. minuutin puskuosumalla kotonaan PPJ:n 1-0.

Kiffen ja PK-35 kohtasivat kauden avauskohtaamisessa kesällä Pihlajamäessä. PK voitti ajoittain karmeassa kaatosateessa käydyn taiston 1-0. Ottelun ainokainen syntyi epäonnekkaasti ottelun 82. minuutilla Tomi Kurvisen puskusta.

PK-35 oli niukasti parempi Pihlajamäessä.

Tervetuloa Bollikselle!

Kiffen – PK-35 perjantaina 15.9. klo 19.00 Töölön pallokentällä.

Pääsyliput: aikuiset 10 € ja opiskelijat/eläkeläiset 5 €. Maksutapoina korttimaksu, MobilePay ja käteinen. Käteistä käytettäessä toivomme tasarahaa lipunmyynnin nopeuttamiseksi.

Sisäänpääsy: Sisäänpääsy Pallokentälle tapahtuu Bolt Arenan puoleisesta päädystä. Lipunmyynti sijaitsee portin välittömässä läheisyydessä. Jonojen välttämiseksi toivomme yleisön saapuvan paikalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Bolliksen kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon leivonnaisia sekä grillistä tuttuun tapaan Wotkinsin makkaroita kuin myös hodareita. Yhteistyökumppanimme ETKO tarjoaa laadukkaita panimotuotteita.

Juhlaottelusta on vielä jäljellä muutamia punavihreäraitaisia retropaitoja (1 M, 1 XL, 3 2XL, 2 3XL). Niitä on myynnissä Bolliksen kahviossa hintaan 89 €. Paidat ovat blanco-mallia, eli niissä ei ole nimeä tai numeroa selässä. Paidat ovat myynnissä myös Kiffen shopissa.

Erikoistarjouksena Kiffen-kaulahuivi (10 €) ja I love Kiffen -t-paita (10 €) alennushintaan paikan päällä ostettuna.

Anniskelukatsomossa nautitaan perjantainakin.
Aikataulu

18.00 – 18.45 ETKO Special – tule ajoissa ja nauti juomista erikoishintaan.

18.15 alkaen Chef Sepon herkkuja kahviosta ja Wotkinsin makkaraa grillistä.

19.00 – 21.00 Kiffen ja PK-35 mittelevät Kakkosen sarjapisteistä.

Tervetuloa!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön FC Kiffen (@fckiffen) jakama julkaisu