Kiffen ja PKKU kärkikamppailussa Keravalla

Sarjanelonen Kiffen ja -kakkonen PK Keski-Uusimaa taistelevat jälleen tärkeistä sarjapisteistä lauantaina Keravalla. Ottelu Kalevan tekonurmella alkaa klo 17.00.

Ei kahta ilman kolmatta?

Kiffen on esiintynyt viime aikoina enimmäkseen hyvin vahvasti. Joukkue on kuntopuntarin toisena heti KäPan jälkeen, sillä viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut neljä maalieron ollessa peräti 13-2. Joukkueella on alla kaksi voittoa, edellisessä pelissään se kukisti kärkitaistossa Reippaan tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-0.

Vastus on kova myös lauantaina, kun isäntänä on niin ikään kärkijoukkueisiin lukeutuva PKKU. Samalla paketoidaan kauden ensimmäinen puolisko.

– Kova matsi varmaan edessä lauantaina. PKKU on aloittanut kautensa erittäin hyvin. Jos vielä heinäkuussa on mukana kärkikahinoissa, niin silloin on varmasti kyseessä hyvä jengi. Odotan hyvää matsia, Kiffenin valmennustiimin Atte Wahlstedt toteaa.

Kiffen voitti PKKU:n kertaalleen viime talven Winterliigassa lukemin 3-1. Harjoitupelit eivät kuitenkaan enää merkitse, kun taistellaan sarjapisteistä.

– Vaikka otimme heistä viimeksi hienon voiton, niin se ei merkitse nyt yhtään mitään. Nyt on uusi peli, uusi haaste ja uusi mahdollisuus. Latautunut Kiffen on menossa Keravalle. Haluamme päättää kauden ensimmäisen puoliskon voittoon, se on ihan varma juttu, Atte päättää.

Leon Pierce estää tyynesti vastustajien laitureiden aikeet. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vakuuttavasti ottelusta toiseen esiintynyt oikea laitapuolustaja Leon Pierce odottaa innolla Keravan vierailua.

– On tosi hyvät fiilikset! Peli on kuuden pisteen arvoinen ja koko joukkue on tietoinen sen merkityksestä. Meillä on kuitenkin nyt alla kaksi tärkeää voittoa, niin joukkueen sisäinen fiilis on todella hyvä. Lähdetään lauantain peliin hyvällä latauksella ja pidetään oma pääty puhtaana, jonka jälkeen tuodaan 3 pistettä himaan, Leon laukoo.

Kiffeniltä on varmasti sivussa viime pelissä loukkaantunut Jere Pulkkinen. Lisäksi parin pelaajan tilanne on vielä kysymysmerkki.

PKKU alkukauden yllättäjä

PKKU on Kakkosen A-lohkon kenties suurin yllättäjä. Pitkäaikainen päävalmentaja ja entinen liigapelaaja Rami Hakanpää on saanut suojattinsa mainioon vireeseen, ja normaalisti putoamistaistossa taisteleva ryhmä on sarjassa toisena. Edellisellä kierroksella joukkue haki niukan 2-1-vierasvoiton sarjan viimeisenä majailevasta Lappeenrannan Pallosta. Sitä edelsi selvä 1-4-tappio Atlantiksen vieraana. Keskikenttäpelaaja Hugo Toivonen johtaa lohkon maalipörssiä yhdeksällä osumallaan, ja hänen kanssaan Kiffen saa olla varuillaan.

Hyvästä kasvattajatyöstään tunnettu seura on nostanut taas paljon nuoria edustukseen, mutta myös monia viime kaudelta tuttuja nimiä löytyy: kolme nollapeliä kirjauttanut maalivahti Robin Källman, kaksi maalia iskenyt laitahyökkääjä Sebastian Kamara ja täydet minuutit keskuspuolustuksessa kellottanut Roni Mäkilä.

Viime kauden kohtaamisessa Keravalla PKKU voitti 2-1. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Joukkueet ovat hyvin tuttuja toisilleen, sillä ne ovat pelanneet kaksi viimeistä kautta samassa A-lohkossa. Keskiuusimalaiset ovat olleet Kiffenille hankala vastus; Mustat Hurmurit eivät ole voittaneet kahden edellisen kauden sarjakohtaamisesta yhtäkään. Lisäksi viime kaudella PKKU oli Ykköseen nousseen JäPS:n lisäksi lohkon ainoa joukkue, jolle Kiffen hävisi molemmat kohtaamiset, joten monella Hurmureilla on varmasti revanssi mielessään.

Striimi tarjolla

Ottelusta on tarjolla livelähetys InStat TV:ssä (linkki) hintaan 5,90 €. Striimi tullaan tällä kertaa tekemään hieman kevyempänä tuotantona mobiililaitteella. Lähetyksen katsominen vaatii rekisteröitymisen sivulle sekä katseluoikeuden ostamisen (ohjeet täällä).