Kiffen ja PKKU kohtaavat huipputärkeässä ottelussa

PK Keski-Uusimaa ja Kiffen iskevät yhteen lauantaina Keravan tekiksellä niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa. Kiffen on sarjassa kahdeksantena 17 pisteellä, PKKU puolestaan on kerännyt 14 pistettä, joilla joukkue sijoittuu ensimmäiselle putoajan paikalle eli sijalle 11. Voitolla yhden ottelun vähemmän pelannut Kiffen ottaisi tärkeän askeleen kohti ensi kauden sarjapaikan varmistamista.

Puolustus viime aikoina rautaa

Kiffenillä on allaan viisi ottelua ilman tappiota, eikä joukkueen oma verkko ole heilahtanut viimeisessä kahdessa pelissä kertaakaan. Juuri puolustuspelaaminen onkin kehittynyt kauden aikana eniten. Mustat Hurmurit ovat viimeksi päästäneet enemmän kuin yhden maalin yli kuukausi sitten ottelussa Peli-Karhuja vastaan.

– Meillä on yhteinen tavoite pitää oma pää puhtaana. Kun olemme antaneet yhdessä kaikkemme sen eteen, niin on alkanut näkymään positiivisia tuloksia, toteaa edellisottelussa täydet minuutit uurastanut laitapakki Leon Pierce.

– Olemme hankalan alkukauden jälkeen saaneet oman pelimme kulkemaan ja sitä kautta kerättyä pisteitä. Nyt seuraavana tavoitteena on kääntää tasapelit voitoiksi.

Leon Pierce huhki Atlantista vastaan. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Pierce luottaa vahvan puolustuspelaamisen riittävän pitkälle myös lauantaina Keravalla. Kuitenkin hyökkäykseen vaaditaan lisää tehoa.

– Meillä on tällä hetkellä treeneissä hyvä meininki, ja vahvan puolustuksen kautta ollaan saatu kaivettua pisteitä. Uskon, että kun jatketaan samaa vahvaa tekemistä ja hyökätään vielä aggressiivisemmin, niin saadaan tuotua kolme pistettä lauantaina kotiin, Pierce uskoo.

Kiffenin maalivahti Niko Tervonen ei vaikuta yllättyneeltä puolustuspelin kehittymisestä loppukesän aikana.
.
– Suhteellisen vakiintunut puolustusnelikko on edesauttanut yhteispelissä ja puolustuksen tiiviydessä. Nollapeleihin ei ole vaadittu montaa torjuntaa, Tervonen myhäilee.

Tiivistä. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Tervosen mukaan puolustuksella on kuitenkin vielä petrattavaa.

– Erikoistilanteet ovat olleet meidän heikkous. Vastustaja pääsee joko ykkös-, kakkos- tai kolmospalloon ja jostain se pallo pomppii aina maaliin. Olen Leonin kanssa samoilla linjoilla siinä, että ripaus aggressiivisuutta olisi kaivattu lisä hyökkäyspäähän ja ehdottomasti myös omaan päähän.

“Ikuiseksi pessimistiksi” itseään kutsuva Kiffenin maalivahtivalmentaja Oso Hautamo näkee jotain hyvääkin joukkueen pelaamisessa.

– Oman pään pysyminen tiiviinä on hemmetin hieno juttu. Varsinkin Cherif on tuonut paljon rauhallisuutta meidän pelaamiseen.

Myös Oso allekirjoittaa Leonin mietteet. Suurimpana kehityskohteena hän pitää keskikenttää.

– Meidän neljän keskikenttä toimii turhan usein kolmella moottorilla yhden huilatessa. Me pystyttäisiin saamaan paljon enemmän tilanteita aggressiivisemmalla prässillä. Toisaalta täytyy olla tyytyväinen, että korttipakka on pysynyt kasassa näinkin, Oso päättää.

Kiffenillä kalavelkoja maksettavanaan

Kiffenin tavoin myös PKKU:lla vaikea alkukausi on kääntynyt hyvään syysvireeseen. Matalasta sijoituksestaan huolimatta mikään suupala PKKU ei siis tule olemaan, sillä viimeisen viiden ottelun aikana Rami “Rambo” Hakanpään suojatit ovat keränneet koko sarjassa peräti kolmanneksi eniten pisteitä. Alkukaudesta joukkue kärsi maalinteko-ongelmista, mutta viime aikoina tälläkin rintamalla on tullut onnistumisia. Punamustien hyvän vireen sai jokin aika sitten tuntea esimerkiksi MYPA, joka kärsi 1-5-tappion Keravalla.

Kiffenin ja PKKU:n viime kauden ainoa kohtaaminen oli jännittävä vääntö.

Joukkueet kohtasivat kesäkuussa Kiffenin evakkokentällä Talissa. Silloin PKKU juotti Kiffenille karvasta kalkkia 4-2-voitolla. Viime kaudella PKKU ja Kiffen kohtasivat kertaalleen Keravalla kuumassa ottelussa, joka päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-1.

Kakkosen A-lohko on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen tasainen. Tämä on näkynyt myös Kiffenin yksittäisissä otteluissa, jotka viime aikoina ovat olleet äärimmäisen tiukkoja ja pienistä marginaaleista kiinni. Lauantai tuskin tuo tähän poikkeusta, kun jälleen taistellaan todella arvokkaista sarjapisteistä.

Pelikieltojen vuoksi Kiffeniltä ovat sivussa keskikentän Severi Murto ja Muslim Markhiyev.

PKKU – Kiffen lauantaina 11.9. klo 16.00 Kalevan urheilupuiston tekonurmella.