Kiffen ja PPJ cityderbyssä Bolliksella

Kaksi helsinkiläistä perinneseuraa, Kiffen ja PPJ, ottavat toisistaan mittaa torstaina klo 19.00 alkaen Bolliksen tekonurmella (Pallokenttä 1). Otteluisäntä Siistix tarjoaa alennetun sisäänpääsymaksun: aikuiset 5 € ja alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Alla kaksi tasapeliä

Kiffen haki edellisessä ottelussaan pisteen NJS:n vieraana tuloksella 1-1. Tasapelissä oli kuitenkin kitkerä sivumaku, sillä jo toisen kerran peräkkäin täysi potti karkasi viime hetken tasoituksen myötä. Tällä kertaa Kiffen johti ottelua aina kuudennelle lisäaikaminuutille asti, kunnes peliväline löysi tiensä Hurmurien maaliin.

– Olisi ollut mahis ehkä tappaa peli johtoasemassa, mutta sellaista fudis on! Kuuluu asiaan, Pyry Korhonen näkee.

Korhoselta nähtiin myös pitkästä aikaa maali Kakkosessa. Osuma oli Pyryn toinen Kiffen-paidassa, edellinen syntyi hänen ensimmäisellä Hurmuri-kaudellaan 2019.

– Maalin tekeminen pitkästä aikaa tuntui tosi hyvältä. Viimeistely oli aika tuttu suoritus Lepuskin tekarilta oman ajan treeniltä nuorena.

Pyry laittoi verkot tötterölle Klaukkalassa. Kuva: Matti Murto

Yksi NJS-pelin ehdottomista valoisista puolista oli kärkipelaaja Samuli Heiskan paluu viheriölle. Kesäkuisessa Atlantis-ottelussa syntynyt jalkavamma piti miehen sivussa pelikentiltä yli kuukauden päivät. Nyt “Spige” on kuitenkin omien sanojensa mukaan erinomaisessa kunnossa.

– Pelaaminen ja harjoitteleminen tuntuu pitkästä aikaa todella hyvältä. Takareisivamma antoi hyvän sauman laittaa myös nilkka parempaan kuntoon, Heiska mainitsee.

– Tavoitteena on päästä pelaamaan kunnolla myös isompia minuutteja. Totta kai hyökkääjänä haluan myös heiluttaa verkkoja loppukauden aikana useaan otteeseen.

“Puolustetaan koko joukkueena ja tehdään paikoista maalit”

Torstain vastustaja PPJ pitänee hallussaan A-lohkon suurinta tilastokummajaista, sillä joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja, vaikka sijoitus sarjassa on vasta kahdeksas. Verkko on heilunut 12 ottelussa peräti 36 kertaa eli keskimäärin kolmesti ottelua kohden. Tulivoimaa joukkueesta siis löytyy, ja laajalta rintamalta. Eniten maaleja on tehnyt yhdeksästi onnistunut konkari Tuomas Mustonen, joka takavuosina nähtiin HIFK:n paidassa Veikkausliigassa. Kokeneiden kehäkettujen lisäksi joukkueesta löytyy vastapainona nuorta energiaa.

– Vastus on kokenut sekä varmasti nälkäinen. Yhtään pistettä ei saada ilmaiseksi. Puolustetaan koko joukkueena ja tehdään paikoista maalit niin uskon, että kolme pistettä jää Bollikselle, Spige luottaa.

Spige rymistelee taas. Kuva: Matti Murto

Pyry Korhonen toivoo joukkueelta aiempaa enemmän tasaisuutta. Laadukkaan tekemisen säilyminen kaiken aikaa on ollut haaste pitkin kautta.

–PPJ voitetaan, kun saamme pidettyä oman hyvän tason koko 90 minuuttia. Nyt pelien sisällä pelin taso heittelee liikaa. Vähän enemmän tasaisuutta pelien sisälle, niin hyvä tulee, Pyry toteaa.

Ottelu pelataan kauden ensimmäisten kotipelien tapaan Bolliksen tekonurmella eli Pallokenttä 1:llä, sillä kotoinen luonnonnurmikenttä on suljettu parin viikon päästä pelattavan UEFA Super Cupin loppuottelun vuoksi. Evakko jatkuu niin kotiotteluiden kuin harjoitustenkin suhteen tämän kauden loppuun saakka.

Kiffenin ja PPJ:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jätkäsaaressa pisteet jaettiin maalein 2-2. Kiffen käänsi 0-1-tappioaseman toisella puoliajalla 2-1-johdoksi, mutta PPJ tuli tasoihin ottelun 84. minuutilla.

Kiffeniltä on varmasti sivussa toppari Antti Korhonen, joka kärsii pelikieltoa varoitustilin täyttymisen vuoksi.

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – PPJ torstaina 28.7. klo 19.00 Bolliksen tekonurmella (Pallokenttä 1)

Otteluisäntä Siistix tarjoaa alennetun sisäänpääsyn! Liput: 5,00 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Seppo-papan makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita.

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Huom! Sisäänkäynti Bolliksen Kisahallin puoleisesta päädystä, Stadionpolun ja Paavo Nurmen tien kulmasta.

Sisäänkäynti tapahtuu Bolliksen Kisahallin puoleisesta päädystä, Stadionpolun ja Paavo Nurmen tien kulmasta.