Kiffen ja Reipas juhlaottelussa lauantaina – lue kattava ennakkopaketti!

Kiffen isännöi Lahden Reipasta 115-vuotisjuhlaottelussaan lauantaina. Taistelu Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksen nurmella Kiffenin perustamisvuotta kunnioittaen klo 19.08.

Tapahtuma alkaa klo 17.00 Erkki Alajan muisto-ottelulla, jossa kohtaavat Kiffenin vuoden 2006 KKI45-ikämiehet ja Pallokentän Sosiaalipalloilijat (SOPPA). Eki teki pitkän työn Kiffenin ikämiehissä ja oli myös perustamassa SOPPAa. Juuri ennen Kiffenin ja Reippaan kohtaamista pidetään hiljainen hetki, jolla kunnioitetaan tiistaina menehtynyttä Kiffenin kunniapuheenjohtajaa Timo Huotista. Tutustu aikatauluun tarkemmin artikkelin lopussa!

“Pitää vain lyödä sisään”

Kiffenin neljän ottelun voittoputki katkesi viime viikolla HJK Klubi 04:n vieraana. Klubi loi avausjaksolla kovaa painetta ja teki heti alussa 1-0-voittomaalin. Toisen jakson edetessä Kiffen pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta kovasta yrityksestä huolimatta tasoitus jäi uupumaan. Mustien Hurmurien sarjasijoitus säilyi kuitenkin neljäntenä.

Kiffen-vahti Niko “Törrö” Tervonen uskoo, että nolla päästettyä maalia riittää lauantaina Reipasta vastaan pitkälle.

– Koetetaan hakea se nollapeli, siitä se lähtee. Mielestäni olemme aikaisemmissa matseissa päässeet hyville paikoille. Pystymme pitämään palloa ehkä enemmän kuin aikaisemmin. Kyllä niitä paikkoja tulee, käydään jostain aina tökkäämässä sisään.

Törrö metsästää nollapeliä. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kuluvan kauden suurimpiin onnistujiin lukeutuu laidalla viihtyvä nuori Zakaria OsmanZakke korostaa omian maalintekotilanteiden hyödyntämistä.

– Reipas kaatuu omalla hyvällä perustekemisellä. Ja tehdään paikoista maalit. Olemme saaneet paikkoja, pitää vain lyödä sisään.

Zakke on tämän kauden onnistujia. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Zakke pelaa lauantaina ainakin tältä erää viimeisen ottelunsa Mustien Hurmurien paidassa. Lupaava 20-vuotias taituri palaa Pohjois-Savoon, missä hän jo talvella harjoitteli KuPS:n edustusjoukkueen kanssa ja pääsi pelaamaan hajaminuutteja Liigacupissa.

– Minulla alkaa taas koulu, ja Kuopio kutsuu. Lähden sinne ensi viikolla.

Harjoituksissa hyvä tekemisen meininki

Kiffenin pääkäskijä Juuso Kevari myhäili torstain harjoitusten jälkeen tyytyväisenä. Hän nostaa hattua joukkueen tämänhetkiselle treenimotivaatiolle.

– Tuntuu, että meillä on koko ajan parempia ja parempia treeniviikkoja sekä koko ajan enemmän porukkaa mukana. Totta kai kun saadaan porukkaa treeneihin, niin tempo nousee. Meillä on kuitenkin ollut koko ajan laatua joukkueessa.

Poikkeuksellisen hyvän terveystilanteen vuoksi valmennus on positiivisen ongelman edessä, kun tarjontaa riittää yllin kyllin.

– Kun saadaan pelaajia pikkuhiljaa pois telakalta, niin se aiheuttaa aika paljon probleemaa valmentajan näkökulmasta. Nyt on suoraan sanoen v*ttumainen tilanne, kun joutuu valitsemaan aika monesta pelaajasta, ja kun meillä on vielä laadukkaita pelaajia. On tosi vaikeaa päättää kokoonpanoa, saati sitten avausta. Siellä tulee jäämään penkille ja katsomoon tosi kovia pelaajia. Aikaisemmin olemme suurinpiirtein yrittäneet soitella loukkaantuneita ja puolikuntoisia mukaan peliin. Nyt on vielä pari loukkaantunutta, mutta on kuitenkin myös hyvä määrä hyviä pelaajia avaukseen, penkille ja kokoonpanon ulkopuolelle, Juuso naurahtaa.

Kiffeniltä ovat lauantaina varmasti sivussa Antti ja Pyry Korhonen, Axel Anderson ja Emil Lehtinen.

Sarjanousu haaveena

Nousujohteiset otteet ovat nostaneet Kiffenin hyviin asetelmiin kärjen tuntumaan. Lohkon voittajat ja paras kakkonen karsivat keskenään noususta uuteen Ykkösliigaan, ja sijoille 2-5 yltäneet karsivat paikoista Ykköseen eli uudelle kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Kautta on vielä paljon jäljellä ja viiden joukkoon tunkua, mutta Kiffen tähyää tosissaan nousukarsintaan oikeuttaville sijoille.

– Peli kerrallaan mennään, mutta voittoja lähdetään aina hakemaan. Ollaan siellä top femmassa ja katsotaan kuka tulee vastaan. Jos se ottelupari menee lokakuun vikalle viikonlopulle, niin ehkä ei mielellään Rovaniemelle asti, voi olla vähän kylmä, Niko Tervonen heittää.

Juuso Kevarilla (kesk.) on loppukaudesta suuret toiveet. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Peli kerrallaan etenee myös Juuso Kevari.

– Tavoitteenamme on ensinnäkin se, että saamme pelaajia treeneihin yhtä paljon kuin tällä viikolla. Meillä on ollut 24 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, mikä on aika hyvä määrä Kakkosen jengille. Olen laskenut, että meillä on kahdeksan peliä jäljellä, ja toivottavasti karsintapelit siihen päälle. Jos otamme seuraavasta kahdeksasta pelistä vähintään kuusi voittoa, niin siinä on meille yksi tavoite. Mutta lähdetään nyt peli kerrallaan ja hakemaan se ensimmäinen (voitto) tähän.

– Toivottavasti pelaamme ensi kaudella uudessa Ykkösessä. Eli sarjatason pysyminen samana on iso tavoite loppukaudelle. Olisihan se hienoa päästä pelaamaan Pohjanmaalle ja vähän tuonne Ouluun päin ja mahdollisesti Rovaniemelle asti. Ainahan pelimatkat ovat kivoja. Valitettavasti emme pääsisi pelaamaan VPS:ää vastaan, Kevari viittaa kasvattajaseuraansa.

Kevari uskoo laadukkaan harjoittelun nousevan pitkässä juoksussa arvoon arvaamattomaan.

– Jos treenaamme tällä tavalla, niin uskon, että pelikin paranee tästä ihan älyttömästi koko ajan ja ollaan syksyn jengi.

Reipas hamuaa viiden sakkiin

Lahden Reipas on Kiffenin juhlaottelun luonteva vastustaja. Kotijoukkueen tavoin Reippaalla on takanaan pitkälti yli 100-vuotinen historia, ja seura on saavuttanut yhdeksän SM-mitalia, joista kolme kultaisia. Suomen Cupin voittoja musta-oransseilla viirupaidoilla on palkintokaapissaan peräti seitsemän.

Tällä kaudella Reipas on 14 ottelun jälkeen sarjassa kuudentena, kaksi pistettä Kiffenin takana. Joukkue on pelannut kolme ottelua peräkkäin ilman voittoa. Edellisessä pelissään se kärsi 1-3-kotitappion PPJ:lle. Joukkue koki myös menetykset, sillä Onuray Kösen ja Samuel Pasasen muutaman minuutin välein saamat punaiset kortit pitävät heidät sivussa lauantain mittelöstä.

Tommi Kautosen jengit ovat aina hyvin organisoituja. Sitten siellä on vielä nuoria pelaajia, jotka ovat joko maajoukkuetasoa tai lähellä sitä. Saadaan kyllä kova iltapuhde tänne, Juuso Kevari analysoi.

Lahdessa pelattu kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi molempien hyvistä paikoista huolimatta maalittomaan tasapeliin.

Lahdessa ei maaleja nähty.

Viimeisimmät kohtaamiset

27.5.2023 Reipas – Kiffen 0-0
22.10.2022 Reipas – Kiffen 5-1
24.9.2022 Reipas – Kiffen 3-0
1.7.2022 Kiffen – Reipas 1-0
23.10.2021 Kiffen – Reipas 2-1
31.8.2021 Reipas – Kiffen 1-1
24.10.2020 Reipas – Kiffen 1-2
13.8.2019 Kiffen – Reipas 1-1
29.5.2019 Reipas – Kiffen 1-1

Juhlapäivän aikataulu Bolliksella

17.00 – 18.00 Kiffenin vuoden 2006 KKI45-ikämiehet ja Pallokentän Sosiaalipalloilijat (SOPPA) mittelevät Erkki Alajan muisto-ottelussa. Muisto-otteluun ei ole pääsymaksua.

17.00 – 18.45 ETKO-alkoholijuomien erikoistarjouksia.

19.08 – 21.00 Kiffen ja Reipas taistelevat Kakkosen sarjapisteistä. Ennen ottelun alkua (n. klo 19:05) hiljainen hetki Timo Huotisen muistoksi.

Pääsyliput Kiffen-Reipas-otteluun: aikuiset 10 € ja opiskelijat/eläkeläiset 5 €. Maksutapoina korttimaksu, MobilePay ja käteinen. Käteistä käytettäessä toivomme tasarahaa lipunmyynnin nopeuttamiseksi.

Sisäänpääsy Pallokentälle tapahtuu Bolt Arenan puolelta pohjoispäädystä. Lipunmyynti sijaitsee portin välittömässä läheisyydessä. Jonojen välttämiseksi ja hiljasen hetken kunnioittamiseksi toivomme yleisön saapuvan paikalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Pukeutumistyyli on vapaa, värisuosituksemme juhlaotteluun ovat musta, punainen ja viherä vapaasti yhdistellen.

Bolliksen kahvio tarjoaa muun muassa limua, teetä, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon leivonnaisia sekä grillistä tuttuun tapaan Wotkinsin makkaroita kuin myös hodareita. Kumppanimme ETKO tarjoaa alkoholijuomia.

Fanituotteita on erikoistarjouksessa ottelutapahtuman ajan. Uutuustuotteina tarjolla Kiffenin ottelussa käyttämä retropaita (89 €), Denna-pehmonalle (15 €) ja tekninen t-paita (15 €). Tutustu tarjouksiin tarkemmin täällä.

Otteluisäntänä toimii HL Group.

Tervetuloa Bollikselle!

Kiffen TV:n videoennakko