Kiffen ja Reipas legendojen kohtaamisessa

Suomifutiksen legendaseurat Kiffen ja Lahden Reipas ottavat toisistaan mittaa perjantaina Bolliksella klo 19.00 lähtien. Samalla jaossa ovat tärkeät sarjapisteet, sillä joukkueet ovat sarjassa peräkkäin sijoilla 3 ja 4.

“Luvassa nälkäinen Kiffen”

Kiffen palasi jälleen voittojen tielle edellisessä ottelussaan Lappeenrannassa, kun sarjajumbo LaPa kaatui puhtaasti 6-0. Samalla hyökkäyspäässä saatiin tärkeitä onnistumisia, kun Eetu Kolu takoi hattutempun ja Daniel Åkerlund viimeisteli kauden avausosumansa Kakkosessa.

– Se oli ihan jees tehdä pitkästä aikaa maali. Reipas-pelistäkin lähdetään hakemaan ainakin yhtä maalia, katsotaan tuleeko toinenkin, Daniel Åkerlund aprikoi.

Maalikarkelot häntäpään joukkuetta vastaan tekivät hyvää, mutta nyt vastassa on yksi sarjan ennakkosuosikeista ja kärkijoukkueista, joten Kiffen joutuu antamaan perjantaina kaikkensa.

– Meidän pitää kyllä petrata Lappeenranta-pelistä jonkin verran, sillä tällä hetkellä Reipas on varmaan sarjan paras joukkue heti Kiffenin jälkeen, Åkerlund näkee.

Samoilla linjoilla on päävalmentaja Mako Tukiainen.

– Reipasta vastaan vaaditaan taas tasonnostoa. Reippaan kanssa on ollut tässä aikaisempina vuosina tiukkoja pelejä. Joukkue on käsittääkseni vielä vähän uusiutunut ja vahvistunut viime kaudesta. Helppoa ei tule olemaan, Tukiainen korostaa.

Peik Koskinen on tärkeä osa Kiffenin pelinrakentelua. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kaiken kaikkiaan Mustissa Hurmureissa odotetaan peliä luottavaisin mielin. Rentouttavan juhannuksen jälkeen joukkue on nauttinut helteistä treenaamalla hyvissä tunnelmissa pitkin viikkoa.

– Hyvillä mielin lähdetään otteluun. Vietimme hyvän juhannuksen ja rentouduimme hyvin. Olemme varmasti valmiita pelaamaan, Peik Koskinen kertoo.

– Bolliksella on luvassa nälkäinen Kiffen. Olemme saaneet viimeisen huonon pelin nollattua ja saimme hyvän tuloksen Lappeenrannasta, Eetu Kolu mainitsee.

Kiffenin edellinen kotipeli Futuraa vastaan oli iso pettymys, mutta joukkueesta vakuutetaan, että esitys jäi ainutkertaiseksi.

– Sellaista ei tule enää tapahtumaan. Olemme oppineet virheistämme, Eetu painottaa.

Kiffeniltä ovat varmuudella sivussa loukkaantumisten takia Samuli Heiska ja Cheikh Toure, kesälomien vuoksi myös muutama muu mies puuttuu kokoonpanosta. Viime pelissä loukkaantuneen Mauricio Hopsun ja varmuuden vuoksi pois vaihdetun Riku Heinosen osalta jäädään odottamaan valmennuksen viimeistä päätöstä torstai-illan treenien jälkeen.

Viimeisiä kotipelejä luonnonnurmella

Näillä näkymin Reipas-ottelu on Kiffenin kauden toiseksi viimeinen Bolliksen luonnonnurmella, sillä kentällä alkaa pian Super Cupin otteluun liittyvä rekkaralli. Viimeiset kotiottelunsa Kiffen pelaa alkukauden tavoin viereisellä tekonurmella eli Pallokenttä 1:llä.

– Tätä peliä pitää kaikkien päästä katsomaan, nämä Kiffenin pelit Bolliksella ovat ikimuistoisia. Tämähän on myös kauden viimeisiä pelejä tässä nurmella, Daniel toteaa.

– Kannattaa tulla katsomaan, toivottavasti keli suosii. Bolliksella on aina hyvä meininki, eli sinne vain katsomaan, kun äijät antavat kaikkensa, Eetu Kolu hehkuttaa.

Reipas hengittää niskaan

Viipurissa vuonna 1891 perustettu Reipas muutti sotien jälkeen Lahteen, ja tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun se otti käyttöönsä nykyisen nimensä Lahden Reipas. Historiansa osalta “Repe” on Suomen menestyneimpiä seuroja; se on voittanut Suomen mestaruuden kolmesti ja Suomen Cupin peräti seitsemästi.

Kuluneen kauden Reipas aloitti vahvasti ja oli sarjan kärkisijoilla, mutta kolme peräkkäistä tappiota PeKalle, JIPPOlle ja PKKU:lle ovat pudottaneet sitä hieman. Nyt sillä on kuitenkin alla kaksi voittoa, ja edellisessä ottelussaan joukkue voitti vieraskentällä Futuran tyylipuhtaasti 4-0. Kiffenin ohittaminen sarjataulukossa jäi yhden maalin päähän, joten Tommi Kautosen suojatit löytyvät sarjataulukon neljänneltä sijalta, tosin Reippaalla on yksi peli vähemmän pelattuna. Tulivoimaa joukkueessa ovat tänä vuonna edustaneet Onuray Köse ja Gullit Zolameso, joilla molemmilla on neljä kihausta kasassa.

Kiffen ja Reipas pelasivat 1-1 Bolliksella elokuussa 2019. Kuva: Juhani Järvenpää

Reipas nousi Kakkoseen kauden 2018 päätteeksi, ja sen jälkeen se on ollut Kiffenin kanssa vuosittain samassa lohkossa. Kolmen kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet viidesti, ja kaikki pelit ovat olleet tiukkoja. Kiffen on voittanut kaksi ottelua, ja kolmesti on pelattu tasan. Edellinen kohtaaminen käytiin Bolliksella viime kauden päätöskierroksella, jolloin Kiffen käänsi Reippaan 1-0-taukojohdon 2-1-voitoksi.

Tervetuloa Bollikselle!

Liput: 8,00 € aikuiset / 5,00 € alennusryhmät. Ukrainan passin omaaville ilmainen sisäänpääsy (passi vaaditaan).

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Seppo-papan makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita.

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Ottelu näytetään myös suorana Instat TV:ssä (linkki) selostuksen kera hintaan 6,90 €.