Kiffen janoaa voittoa Kotkassa

Kolme tasapeliä perätysten tahkonnut Kiffen hamuaa takaisin voittokantaan lauantaina Kotkassa PeKan vieraana. Ottelu Arto Tolsa Areenalla alkaa klo 17.00.

Tasaisuutta kaivataan

Edellisessä pelissään Kiffen otti mittaa paikallisvastustaja PPJ:stä. Mainion avausjakson ja 2-0-tilanteen jälkeen peli kääntyi ja lopputuloksena oli pettymykseltä maistuva 2-2-tasapeli. Se oli jo kolmas peräkkäinen tasapeli, ja kaikissa näissä peleissä johtoasema on sulanut tasatulokseksi. Samalla tappiottominen ottelujen putki on kuitenkin jo viiden ottelun mittainen.

Kahdessa viimeisessä ottelussa Kiffenin maalia on vartioinut joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Matias Sauramaa. Hän painottaa, että Kotkassa on oltava hereillä alusta loppuun.

– Meidän pitää lähteä oman pelin kautta ja yrittää pitää peli kasassa koko ottelun ajan. Tässä on ollut nyt vähän sellainen draivi, että olemme aloittaneet ensimmäiset puoliajat tosi hyvin, mutta sitten vähän lopettaneet pelaamisen toisella puoliajalla. Siihen pitää löytää jokin ratkaisu, jotta pystymme pitämään pelin kokonaan kasassa 90 minuuttia, Sauramaa toteaa.

Viimeisissä peleissä Kiffenin haasteena on ollut pelin hajoaminen ottelun edetessä. Esimerkiksi PPJ:tä vastaan ensimmäisen ja toisen puoliajan esityksissä oli iso ero.

– Ehkä meille on tullut liian hyvä olo siitä, että olemme päässeet johtoon. Hyvien alkujen jälkeen on ehkä tullut fiilis, että hoidamme pelin helposti. Keskittyminen on saattanut herpaantua. Paha sanoa mitään tarkkaa syytä, Sauramaa analysoi.

Matias Sauramaan otteet ovat olleet mallikkaita.

Sauramaa on esiintynyt maalinsuullaan vakuuttavasti ja tehnyt lukuisia isoja torjuntoja. Kiusallisten loukkaantumisten jälkeen hänen otteistaan on huokunut peli-ilo ja näyttämisen halu.

– Tosi hauskaa on ollut pelata. On ollut tosiaan pitkä tauko ja tässä pitkin kauttakin vähän ongelmia vanhojen vammojen kanssa, joten erittäin siistiä, että pääsee jätkien kanssa tuonne pelaamaan. Hauskintahan se pelaaminen tässä hommassa on, sen takia tätä tehdään.

Kiffen on todistanut pystyvänsä pelaamaan parhaimmillaan erinomaista ja näyttävää jalkapalloa. PeKa-ottelun voiton avaimista Matias meneekin takuuseen.

– Sexy football Kiffen, eiköhän se riitä.

Varmuudella lauantaina ovat sivussa loukkaantumisistaan toipuvat Cheikh Toure ja Jere Pulkkinen sekä sairastellut Valtteri Karlsson, muutaman muun pelaajan päivän kunto tarkistetaan perjantai-illan harjoituksissa. Korttitilinsä PPJ-ottelussa tyhjentänyt Antti Korhonen on jälleen valmennuksen käytettävissä.

PeKalla alla tärkeä voitto

Viime vuonna hienosti viidenneksi sijoittunut PeKa on tällä kaudella taistellut sarjan tyvipäässä ja löytyy 12 pisteellään sarjan 11. sijalta. Niko Ikävalkon valmentama joukkue otti kuitenkin edellisessä pelissään elintärkeän voiton sarjan hännänhuippu LaPasta maalein 4-2.

Peli-Karhut ovat tehneet 14 ottelussa vain 15 maalia. Maalinteko on ollut 17-vuotiaan hyökkääjän harteilla: Aapo Hyppönen on iskenyt kaikista osumista peräti yhdeksän. Huippulahjakas KTP-kasvatti on saanut tällä kaudella vastuuta myös Ykkösessä.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli tiukka vääntö.

Kauden avauskohtaamisessa Bolliksen tekonurmella pisteet jaettiin lukemin 1-1. Severi Murron laukoma Mustien Hurmurien tasoitusmaali merkittiin lopulta omaksi maaliksi. Kiffenin leirissä jossittelua aiheutti lisäajan tilanne, jossa hyvässä maalipaikassa pallon kanssa ollut Joona Tukiainen kaadettiin takaapäin rangaistusalueella ilman seuraamuksia.

Ottelusta on tarjolla ilmainen livelähetys YouTubessa, Karpot-TV:n kanavalla.