Kauden 2023 lohkojako selvillä

Suomen Palloliitto on pitämässään kokouksessa vahvistanut lohkojaon kaudelle 2023. Viime kausien tapaan Kiffen jatkaa A-lohkossa eli ns. itäisessä lohkossa.

Kiffenin seurana lohkossa pelaavat viime kaudeltakin tutut JIPPO, Reipas, Futura, NJS, PKKU ja PPJ. Uusia tulokkaita ovat Ykkösestä pudonneet PK-35 ja PEPO sekä sarjanousijat TiPS ja Atlantis FC Akatemia. Viime kaudella B-lohkossa pelannut HJK Klubi 04 on lohkon kahdestoista joukkue. Kiffen ja Nollanelonen ovat olleet aiemmin samassa lohkossa viimeksi kaudella 2019.

Kaikkien kolmen Kakkosen lohkon voittajat ja paras lohkokakkonen taistelevat jatko-otteluissa yhdestä nousupaikasta valtakunnan toiseksi korkeimmalle tasolle. Uusi, kaudeksi 2024 perustettava kolmas valtakunnallinen taso koostuu kolmesta kauden 2023 Ykkösestä putoavasta joukkueesta sekä kolmesta jatko-ottelun hävinneestä joukkueesta. Sen lisäksi toiseksi paras lohkokakkonen nousee suoraan uudelle tasolle. Loput viisi paikkaa täytetään Kakkosen lohkojen kolmanneksi parhaan lohkokakkosen ja sijoille 3-5 sijoittuneiden joukkueiden otteluparien voittajilla.

Lohkojako on nyt virallinen ja mahdolliset luopumiset tai täydennykset tapahtuvat alueellisesti. Kauden 2023 virallinen otteluohjelma valmistunee helmikuun aikana ja sarjakausi alkaa viikkoa ennen vappua.

Kakkosen A-lohko kaudella 2023

JIPPO
PEPO
Reipas
FC Futura
PKKU
NJS
TiPS
Atlantis FC Akatemia
PK-35
HJK Klubi 04
FC Kiffen
PPJ