Kiffen ja KuPS Akatemia kohtaavat Brahenkentällä

Kuntopuntarin kärki ja 11 tappiottoman ottelun putkessa oleva Kiffen kohtaa sunnuntai-illan kotiottelussa KuPS Akatemian. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Brahenkentällä (Helsinginkatu 25a) klo 17.00 alkaen. Ottelu aloitetaan hiljaisella hetkellä “Brutte” Lindqvistin muistoa kunnioittaen, saavuthan paikalle ajoissa!

“Meillä on momentum”

Edellisessä ottelussaan Kiffen kaatoi odotetusti sarjan viimeisenä olevan ja putoamaan tuomitun FC LaPan lukemin 5-0. Samalla Mustat Hurmurit venyttivät voittoputkensa neljän ja tappiottomien ottelujen ketjunsa peräti 11 ottelun mittaiseksi. Kiffen myös varmisti paikkansa lohkon neljän parhaan joukkueen kesken pelattavassa nousukarsintasarjassa. Edellisestä tappiosta on aikaa jo noin kaksi kuukautta.

Viimeisessä kolmessa ottelussa kahdesti maalannut puolustaja Dominic Savolainen uskoo Kiffenin riemukulun jatkuvan sunnuntaina.

– Toivottavasti. Miksi ei? Meillä on momentum, Savolainen kommentoi heti LaPa-ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla on Rasmus Ruismäki.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään peliin. Harmi ettei päästy Bollikselle vetämään tätä peliä, mutta siellä on pieni remontti, jolle emme mahda mitään. Emme anna sen haitata omaa tekemistämme. Lähdemme myös Bragulla pelaamaan samalla draivilla kuin viime peleissä. Kolme pinnaa haetaan, “Rasse” vakuuttaa.

Rasse taisteli LaPaa vastaan tuttuun tyyliinsä.

Päävalmentaja Mako Tukiainen manaa viime aikojen haastavia treeniolosuhteita. Töölön pallokentän nurmen mentyä remonttiin jo hyvän aikaa sitten, Kiffen on treenannut eri kentillä ympäri Helsinkiä. Perjantaina otettiin ensimmäisen kerran tuntumaa Bragun pelialustaan. Haasteista huolimatta pelaajien on keskityttävä olennaiseen tekemiseen ja kerättävä motivaatio ylimmilleen.

– Jos mietitään harjoitteluamme, niin ei tämä mikään hyvä viikko ole kyllä ollut. Toivottavasti pojat nyt ymmärtävät, että meitä vastaan on tulossa kova joukkue, vaikka olemmekin sarjataulukossa korkeammalla ja keränneet enemmän pisteitä. Ne asiat eivät kuitenkaan yhteen peliin vaikuta yhtään mitään. Pieni kysymysmerkki leijailee ilmassa sen suhteen, mikä on meidän poikien henkilökohtainen valmistautuminen siihen, että olemme sunnuntaina taas iskussa, Tukiainen aprikoi perjantain treenien päätteeksi.

Spige maalaa taas

Kärkipelaaja Samuli “Spige” Heiska on tehnyt viime aikoina vahvaa paluuta loukkaantumisten jälkeen. Miehen vastuu on kasvanut viime aikoina ja ysipaita onkin onnistunut maalinteossa kahdessa viimeisessä ottelussa, kasvattaen kauden kokonaismaalimääränsä neljään. Pitkään sivussa oleminen ei ollut pelaamaan tottuneelle maalinsylkijälle herkkua.

– Totta kai se söi! Jokaista pelaajaa varmasti ketuttaa istua penkillä. Kova työ onneksi palkittiin ja sain oman mahdollisuuteni, joka tietenkin pitää käyttää. Pari kautta on mennyt nyt enemmän ja vähemmän sivusta seuraten, joten nälkää on taas enemmän kuin pitkään aikaan! Spige iloitsee.

Spige on maaliputkessa.

Heiska on tehnyt Kakkosessa Kiffenille jo 13 maalia. Melkoinen tilastokummajainen on sen sijaan se, että edellispelissä LaPaa vastaan syntynyt osuma oli vasta hänen ensimmäinen Bolliksella. Onnistuminen teki hyvää.

– No maistui! On tässä kuitenkin muutama peli Bolliksella tullut jo pelattua.

Spigen yhteispeli on toiminut ennen kaikkea vasemman laidan kanssa. Siitä hän antaa kiitosta kahdelle täksi kaudeksi Kiffeniin siirtyneelle pallotaiturille.

Joona (Tukiainen) ja Peik (Koskinen) ovat tuoneet meidän pelaamiseen hyvän lisän. Taitavia kundeja, joiden kanssa on helppo löytää yhteinen sävel.

Sunnuntain ottelu pelataan poikkeuksellisesti Brahenkentällä Alppiharjussa. Vakituisena evakkokenttänä toiminut Bolliksen tekonurmi on nyt sekin viereisen luonnonnurmen tapaan remontissa, ja kenttä luovutetaan vasta ensi maanantaina. Varalle kaavaillun Talin nurmikentät puolestaan suljettiin sateen vuoksi torstaina. Pelipaikka on harvinainen Kiffenille, mutta uuden tekonurmen syyskuun alussa saanut “Bragu” näytti sopivan Kiffenin pelityyliin valmistavissa harjoituksissa.

– Bragulla on tullut joitain junnupelejä pelattua aikoinaan. Niistä ei kyllä suurempia muistikuvia ole. Kenttä vaikutti erittäin nopealta, joten varmasti nähdään vauhdikas ottelu, Spige ennustaa.

Kiffeniltä ovat varmasti sivussa Valtteri Karlsson ja Pyry Korhonen sekä varoitustilin täyttymisen vuoksi Muslim Markhiyev. Sen sijaan kapteeni Severi Murto on pelikieltonsa kärsinyt ja on valmennuksen käytettävissä.

KuPS Akatemian sarjapaikka sinetöimättä

Koko kauden sarjan häntäpäässä viettänyt KuPS Akatemia otti pari kierrosta tärkeän 4-0-kotivoiton PeKasta, mikä nosti sen 21 pisteeseen. Edellisellä kierroksella joukkue kärsi niukan 1-2-tappion sarjakärki KäPalle Helsingissä. Joukkue kaipaa vielä muutamia pisteitä, jotta ensi kauden sarjapaikka varmistuisi. Kiffenin jälkeen KuPS Akatemia kohtaa viimeisessä ottelussaan kotonaan niin ikään kärkijoukkueisiin lukeutuvan Reippaan.

Mielenkiintoa otteluun tuo se, millaisella kokoonpanolla kuopiolaiset otteluun lähtevät. Keskiviikkona KäPaa vastaan ei nähty liiga-apuja muuten kuin Tony Miettisen muodossa, jolla on tosin tältä kaudella vain kolmen ottelun verran kokemusta edustusjoukkueesta. Sen sijaan viikko sitten PeKaa vastaan keltapaidoissa nähtiin peräti neljä liigavahvistusta Uzochukwu Onuorahin ja Iiro Järvisen vastatessa joukkueen maaleista 4-0-kotivoitossa. PeKaa vastaan täydet minuutit kellottanut Onourah oli lauantaina Suomen Cupin finaalin avauskokoonpanossa ja Christian Tue Jensen vaihtopenkillä.

Kokoonpanon elämisenkin vuoksi KuPS Akatemia on arvaamaton ja vaarallinen vastustaja. Joukkueen paras maalintekijä on 11 kertaa osunut Justus Lehto, ja hän löytyy myös koko lohkon maalipörssin kärkisijoilta. Lehto ei ole saanut tarpeeksi tulitukea; KuPS-lupaukset ovat iskeneet 20 ottelussa vain 30 maalia.

Kuopiolaisten kokoonpanon ajoittainen vahvistaminen liigapelaajilla on jakanut mielipiteitä, mutta Samuli Heiska ei näe asiassa ongelmaa.

– Liiga-avut ovat omasta puolestani aina tervetulleita. Maalaaminen on silloin aina makeampaa, Spige sivaltaa.

Spige onnistui maalinteossa avauskohtaamisessa Kuopiossa, jolloin pisteet jaettiin lukemin 1-1, kun kotijoukkueen Samuli Miettinen puski tasoituksen kiffeniläisittäin kirvelevästi lisäajalla. Tuolloin KuPS Akatemian kokoonpano vilisi liigapelaajia, kuten Otso Virtanen, Daniel Carrillo ja Felipe Aspegren.

Tervetuloa Bragulle!

FC Kiffen – KuPS Akatemia sunnuntaina 18.9. klo 17.00 Brahenkentällä (Helsinginkatu 25a).

Liput: 8 € ja (aikuiset) 5 € (alennusryhmät). Liput myydään paikan päällä sisäänkäynnin yhteydessä.

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa Kiffen-kahvia, limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita. Kiffenin kausijulkaisu 2022 myynnissä hintaan 5 € (kausikorttilaisille 2,50 €, VIP-kausikorttilaisille ilmainen).

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay ja käteinen.

Sisäänkäynti tapahtuu kentän eteläpäästä, Kaarlenpuistikon kupeessa sijaitsevan punatiilisen matalan rakennuksen ovesta. (katso kuva alla)

Livelähetys tarjolla

Kiffenin mediatiimi tarjoaa ottelusta livelähetyksen InSportsTV-sivustolla. Striimin hinta on 5,90 €.

Striimin katsominen vaatii rekisteröitymisen sivulle sekä katseluoikeuden ostamisen hintaan 5,90 €. Seuraa näitä ohjeita, jos et ole vielä rekisteröitynyt:

  • Mene osoitteeseen insports.tv
  • Klikkaa ”Registration” ja anna sähköpostiosoitteesi ja määrittele oma salasanasi
  • Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, klikkaa sitä aktivoidaksesi tilisi. Huomioithan, että sähköpostiviestin saapuminen vaihtelee eri osoitteiden välillä alle minuutista jopa puoleen tuntiin. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansiosi.
  • Osta katseluoikeus antamalla luottokorttitietosi järjestelmälle
  • Lähetys alkaa klo 16.45
  • Voit katsoa ottelun uudelleen niin monta kertaa kuin haluat
  • Kohokohdat ottelusta ovat katsottavissa seuraavana päivänä InSportsTV:ssä

Artikkelikuva: Harri Ahola