Kiffen LaPan vieraaksi Lappeenrantaan

Kirvelevän kotitappion Futuralle kärsinyt Kiffen pyrkii palaamaan takaisin pistekantaan. Joukkue kohtaa sarjajumbo Lappeenrannan Pallon keskiviikkona klo 18.30 Kimpisen stadionilla.

“Keskiviikkona nähdään latautunut Kiffen”

Kahden vakuuttavan voiton jälkeen Kiffen koki viime perjantaina 1-2-kotitappion FC Futuralle. Joukkue ei yltänyt ottelussa parhaimpaansa, vaikka hallitsikin pelin loppua ja haki vimmatusti tasoitusmaalia. Kiffenin kuluvan kauden haasteena onkin ollut tasaisuuden puute.

– Kuten aika monessa pelissä tänä vuonna, alku oli huono. Tiesimme, ettei Futura tule vetämään koko ottelua samanlaisella prässillä. Meidän olisi pitänyt päästä siitä ulos 0-0-tilanteessa, mutta sitten he tekivät sen 0-1-maalin, minkä jälkeen on todella paljon vaikeampaa tulla peliin mukaan. Ja olihan työntekomme JIPPO- ja Atlantis peleihin verrattuna olematonta, valmennustiimin Atte Wahlstedt myöntää.

– Oli kyllä pettymys. En tiedä, mikä siinä oli. Olimme ehkä liian varovaisia alussa, eikä ollut samanlaista draivia kuin aiemmissa peleissä. Mutta keskiviikkona on uusi matsi ja siinä näytämme, mistä meidät on tehty. Tuo oli vain yksi tuollainen hutipeli, emme anna sen muuttaa isoa kuvaa, Eetu Kolu toteaa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Mustien Hurmurien leirissä perjantain pettymys onkin unohdettu. Joukkue on tällä viikolla harjoitellut hyvissä tunnelmissa Etelä-Karjalan matkaa odottaen. Pelaajille on myös mukavaa vaihtelua kohdata heille kokonaan uusi Kakkosen joukkue.

– Nyt on kasvojen pesun paikka. Hyvillä fiiliksillä ollaan. Treenataan hyvin ja fiksusti, ettei tule liikaa rasitusta. Keskiviikkona Lappeenrannassa nähdään latautunut Kiffen, Atte vakuuttaa.

– Treeneissä on ollut hyvä meininki. Porukka on nälkäisenä, haluamme olla niin sanotusti back in business. Joukkueessa on hyvä henki, ainakaan siitä ei pitäisi jäädä kiinni. Kimpisellä en ole vielä pelannutkaan, mutta hyvää olen kuullut, Eetu hehkuttaa.

Avausmaalin tekijä vahvoilla

Atte Wahlstedt nostaa esiin avausmaalin merkityksen. Kiffen ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtäkään sellaista ottelua, jossa se on tehnyt ensimmäisen maalin, mutta vastaavasti avausosuman päästettyään Hurmurit eivät ole nousseet kertaakaan voittoon.

– Kaikella kunnioituksella, mutta jos katsotaan LaPan kautta, niin uskon, että jos teemme pari ensimmäistä maalia, voitamme sen pelin. Mutta samalla, jos he tekevät 1-0-maalin, LaPa saa siitä hyvän meiningin päälle. Ensimmäinen maali on todella tärkeä.

Futura-ottelusta puuttunut laitapakki Leon Pierce saadaan mukaan Lappeenrantaan. Poissa ovat varmuudella Bob Diasonama ja Pyry Korhonen. Lisäksi Atlantis-pelissä loukkaantuneet kärjet Cheikh Toure ja Samuli Heiska eivät palaa kokoonpanoon lähiaikoina. Miska Ruokankaan pelikunto selviää lähempänä ottelua.

LaPa saanut pistetilin auki

Suurimmalle osalle kiffeniläisistä FC LaPa on uusi ja tuntematon tuttavuus. Joukkue nousi täksi kaudeksi Kakkoseen, kun se sensaatiomaisen syyskauden turvin ohitti viime metreillä Kultsu FC:n ja nappasi pistekeskiarvolla suoran nousijan paikan Kakkoseen.

Joukkue ei ole täksi kaudeksi suuremmin muuttunut viime kauden Kolmosen ryhmästä. Mukana on myös pelaajia, jotka ovat olleet mukana nostamassa Lepran punavalkoisia aina kutosdivarista asti kohti kirkkaampia parrasvaloja. Viime kauden joukkueesta jatkaa muun muassa viime kaudella 15 pelissä 17 maalia iskenyt Erkka Partanen, joka tällä kaudella on onnistunut kertaalleen. Kokemusta tuo noin 40 ottelua Kakkosessa pelannut Audu Alexander Odeh.

Kulunut kausi on ollut LaPalle haastava. Joukkue pitää sarjan perää neljällä pisteellään, ja edellisessä ottelussaan sunnuntaina se hävisi KuPS Akatemialle selvästi 3-0. Ennen sitä joukkue kuitenkin nappasi kauden avauspisteensä voittamalla ensin kotonaan Atlantiksen 3-2 ja pelaamalla sitten Futuran kanssa Porvoossa 2-2. Jälkimmäisessä lappeenrantalaisten toinen peräkkäinen voitto vesittyi Futuran viime sekuntien tasoitukseen. Pitkässä juoksussa LaPa onkin petrannut otteitaan, eikä se ole enää kärsinyt alkukaudelle tyypillisiä murskatappioita. Kiffenillä ei ole varaa ylimielisyyteen, vaan asenteen ja tekemisen on oltava kunnossa, jotta Hurmurit pääsevät voittotunnelmissa juhannuksen viettoon.

– LaPa on varmasti hyvä joukkue. Puhuimme tuossa juuri, että huonoja jengejä ei tässä sarjassa ole. Joudumme vetämään aivan sata lasissa, jos aiomme ottaa pisteitä, Eetu Kolu korostaa.