Kiffen vierailee Myllykoskella

Kiffen kohtaa lyhyen ajan sisään toistamiseen Myllykosken Pallon, tällä kertaa MYPAn kotikentällä Saviniemen stadionilla, Kouvolan Myllykoskella. Lauantaina kello 17.00 pelattavassa ottelussa Kiffen tavoittelee neljättä peräkkäistä voittoaan, vaikkakin jo tasapelillä joukkue varmistaisi sarjapaikkansa.

Hurmureilla hyvä vire päällä

Kiffen on esiintynyt viime aikoina vahvasti, ja sillä on allaan kolmen ottelun voittoputki. Edellisessä pelissään Mustat Hurmurit kaatoivat MiPK:n rutiininomaisesti 3-1 Bolliksella. Samalla Kiffen on noussut erääksi syksyn kuumimmista joukkueista ja löytyy kuntopuntarin kolmannelta sijalta. Viimeisessä kymmenessä ottelussa pisteitä on kertynyt mukavat 16, ja Kiffen on hävinnyt vain yhden pelin viimeisen yhdeksän kamppailun aikana. Eteenpäin on menty paljon myös puolustuspään pelaamisessa. Siinä missä kolmessa ensimmäisessä ottelussa omassa päässä soi 16 kertaa, seuraavassa 16 ottelussa pallo on löytänyt tiensä Mustien Hurmureiden verkkoon yhteensä vain 17 kertaa.

Hyviä otteita on viime aikoina esittänyt myös Kiffenin laitahyökkääjä Tejan Deen, joka lauantaina upotti kaksi maalia MiPK:n verkkoon ja nosti kauden kokonaismaalimääränsä neljään. Deen uskoo vahvan vireen saavan jatkoa Kymenlaaksossa.

– Joukkue on valmis, olen itse aina valmis. Uskon, että jatkamme voittoputkeamme lauantaina, vaikka MYPA ei tule helposti antautumaan, Deen toteaa.

Ottelua odottaa erityisen paljon myös Kiffenin maalivahti Niko Tervonen, joka lapsuudessaan asui muutaman vuoden ajan Myllykoskella.

– Olin joku 2-6-vuotias, kun asuin siellä. Hyviä muistoja. Ehkä esittelen kundeille hieman paikkoja, kotitaloni ja paikallisen R-kioskin ja S-marketin. Viimeksi olen käynyt Myllykoskella pelaamassa B-junnuissa. Eikä Saviniemen stadion ole se minkä lapsuudesta muistan, luonnonnurmi on vaihtunut jalkapallonurmeksi. On mulla vielä kotona MYPAn paita, tosin se on kokoa 128 cm, Tervonen suostuu lopulta paljastamaan.

Niko Tervonen palaa lauantaina lapsuutensa maisemiin. Kuva: Kalevi Hämäläinen

A-lohkon pelit ovat menneet sen verran vahvasti ristiin, että Kiffenin tämänhetkiset 26 pistettäkään eivät vielä takaa aukottoman varmaa sarjassa säilymistä, joka asetettiin tämän kauden viralliseksi tavoitteeksi. MYPA-ottelussa tähän on kuitenkin mahdollisuus pelkällä tasapelillä. Viimeisten pelien mennessä aivan nappiin Kiffenillä on saumat jopa nelossijaan.

MYPA kaipaa voittoja säilyäkseen

Viime kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen pudonnut perinteikäs MYPA on sarjassa sijalla 11 ja siten ensimmäisellä putoajan paikalla. Viime viikolla Atlantis voitti MYPAn 6-0 Pukinmäessä. Ennen kaikkea heikosti sujuneet vierasottelut ovat tiputtaneet myllykoskelaiset putoamistaistoon. Sen sijaan kotikentällä peli on kulkenut koko kauden ajan hyvin; kauden kuudesta voitosta viisi on tullut kotona.

MYPA oli askeleen perässä Kiffeniä pari viikkoa sitten. Kuva: Matti Murto

Kiffen ja MYPA kohtasivat vain pari viikkoa sitten Helsingissä. Tasaisessa mittelössä Kiffen onnistui vakuuttavan toisen jakson ansiosta nappaamaan 2-0-voiton. Lauantaina asetelmat ovat kuitenkin toiset, sillä MYPAn vahvan kotivireen johdosta Hurmureilta vaadittaneen erityisen hyvää peliä. Kuusi maalia tällä kaudella tehnyt Jussi-Pekka Rämä on sanonut MYPAn tarvitsevan kaksi voittoa säilyttääkseen sarjapaikkansa ja niistä ensimmäistä MYPA taatusti aikoo lauantaina tosissaan hakea.

MYPAn ennakon mukaan joukkueen pelaajatilanne on suhteellisen hyvä, vain oikea laitapuolustaja Oskari Pasanen on varmasti poissa.

MYPA – Kiffen lauantaina 2.10. klo 17.00 Saviniemen stadionilla.