Kiffen vakuuttavaan voittoon MYPAsta

Toisen puoliajan maalit toivat Kiffenille kuluneen viikon toisen voiton. Mustat Hurmurit nousivat voiton myötä kuudenneksi. Maaleista vastasivat Misael Rearte ja Muslim Markhiyev.

19.9. Kiffen – MYPA 2-0 (0-0)

Kiffen oli tänään vahvempi. Kuva: Matti Murto
1. puoliaika

Ottelun alku oli hektinen. Kummankin joukkueen puolustuslinja oli poissaolojen myötä ensimmäistä kertaa yhdessä ja se näkyi kommunikaatiovaikeuksina, jotka johtivat hätäisiin ratkaisuihin. Peli meni päästä päähän, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt alussa maalipaikoille.

MYPA sai rakenneltua pari vaarallista hyökkäystä erityisesti vasemmalta laidaltaan, mutta topparipari Cherif NdiayeIlmari Lappalainen piti huolen, ettei MYPA päässyt hyville paikoille.

Kiffenin ensimmäinen paikka aukeni vasta 28. minuutilla. Mauricio Hopsun miehittämältä vasemmalta laidalta noustiin nopealla yhteispelillä ja Hopsu pääsi yrittämään omaa ratkaisua rangaistusalueen kulmalta. Veto meni kuitenkin etualakulmasta ohi.

MYPAlla oli pari vaarallisen näköistä vastahyökkäystä ennen taukovihellystä, mutta paikoilla ei avausjaksolla juhlittu ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

2. puoliaika

Kiffen suoritti toisella puoliajalla kaksi vaihtoa Tejan Deenin ja Cheikh Touren tullessa Samuli Heiskan ja Demba Camaran tilalle. Vaihdot toivat uuden vaihteen Kiffenin hyökkäyspeliin, mutta vieraat olivat ensiksi pariin otteeseen lähellä maalintekoa. Lähimpänä kävi Jussi-Pekka Rämä rangaistusalueen sisällä kääntölaukauksella

Kiffenin toisen jakson ensimmäinen maalipaikka aukeni 56. minuutilla Muslim Markhiyeville, jonka 23 metristä lähtenyt vihainen maanuoliainen meni ohi etukulmasta.

Musu oli merkattu mies. Kuva: Matti Murto

Vasemmalta rakennettiin jatkuvasti useita vaarallisia hyökkäyksiä Cheikh Touren liikkuessa leveyteen tukemaan Mauricio Hopsua. Vasemmalta syntyivät myös illan kummatkin maalit. Tunnin pelin jälkeen Hopsu teki esityön ja jakoi Misael Reartelle pallon rangaistusalueen vasempaan reunaan. Siirto viereen ja jenga yläkulmaa kohti, johon MYPA-vahti Antti Kaikkonen ei ollut lähelläkään ylettyä. Maali oli Misan Kiffen-uran avausosuma ja ensimmäinen virallisissa peleissä sitten lokakuun 2015.

Maali katkaisi MYPAn selkärangan. Ei mennyt kuin vähän alle viisi minuuttia ja Kiffen tuplasi johtonsa. Vasemmalta kaistalta tultiin kovaa Cicon johdolla. Cico pelasi Markhiyevin kanssa yhteen ja Markhiyev pääsi parin pompun kautta nokikkain Kaikkosen kanssa. Tyylikäs nosto takanurkkaan. Kauden avausmaali kruunasi “Musun” huippuviikon.

Kiffenillä oli vielä pari mahdollisuutta kaunistella loppulukemia, mutta tällä kertaa tyydyttiin kahteen maaliin ja nollapeliin. Kiffen on ollut viime aikoina loistovireessä, siitä osoituksena viiden ottelun kuntopuntarin 3. sija maalierolla 8:3.

Atik Ismail palkitsi Misael Rearten ottelun parhaana pelaajana.

 

Kiffenin kokoonpano

30 Tervonen Niko
9 Heiska Samuli -> 46′ 27 Cheikh Toure
10 Hopsu Mauricio
11 Anyamele Kelechi
14 Murto Timo Severi
16 Rearte Misael
20 Demba Camara -> 46′ 17 Deen Tejan
21 Lappalainen Ilmari
24 Ruismäki Rasmus
26 Ndiaye Cherif
29 Markhiyev Muslim
 
12 Axel Anderson
7 Valtteri Lohi
18 Kasper Eriksson
19 Thomas Saarinen

 

Härkäviikot ovat nyt ohi ja joukkue saa valmistautua rauhassa seuraavaan otteluun.
Kiffen – MiPK ensi lauantaina klo 15 Bolliksella. Tervetuloa kannustamaan Mustat Hurmurit kolmanteen perättäiseen voittoon!