Kiffen vierailee Järvenpäässä

Kiffen lähtee tavoittelemaan kolmea pistettä torstaina Järvenpäästä, jossa Mustia Hurmureita isännöi JäPS/47.

Lauantaisessa Kiffen-päivässä lähes kaikki meni pieleen. Miehet hävisivät ja naisten peli peruttiin viime hetkellä monituntisen lumipyryn pilattua kentän. Miesten maanantaisista treeneistä Väiskin kentältä tavoitettu Arttu Loukiainen summasi Atlantis FC Akatemialle kärsityn sarjakauden avaustappion.

– Alku oli hankala. Vastustaja sai tehtyä vähän helpon maalin. Sen jälkeen saatiin kuitenkin pelirytmistä kiinni, luotiin pari hyvää maalipaikkaa ja päästiin tasoihin. Vastustaja teki sitten kyseenalaisen johto-osuman puoliajan loppuun ja toinen puolisko oltiin vaikeuksissa alas tippunutta puolustusta vastaan lumisateessa.

Lempinimellä “Iso-Are” joukkueen parissa kulkeva nuorukainen on noussut alkukauden aikana avauksen toppariksi.

– Talvella sain jo paljon vastuuta ja tuntuu, että nyt olen päässyt omalle tasolleni. Pallollinen pelini on myös parantunut.

Arttu Loukiainen on nousemassa puolustuksen johtohahmoksi. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kokemuksen myötä vastuukin kasvaa. Are ohjaa treeneissä muita äänenkäytöllään.

– Kasvavan itseluottamuksen myötä sekin on helpottunut. Yritän vain pitää huolen, ettei ole pakka levällään.

Torstaista Järvenpään vierailua varten Arella on mielessä selkeä resepti voittoon. Edellisessä pelissä vastustaja rokotti kovalla prosentilla Kiffenin virheistä.

– Lähdetään heti alusta asti ottamaan kontrolli pelistä meille. Me osataan kyllä hallita palloa, mutta pallonmenetysten jälkeen meidän pitää olla paremmin hereillä vastahyökkäyksissä ja pitää peli tasapainossa.

JäPS/47 on aloittanut kautensa kahdella niukalla tappiolla. Avauskierroksella Atlantis FC Akatemia voitti kotonaan 2-1, ja viime pelissä GrIFK oli parempi samoin lukemin. Sen sijaan Suomen Cupissa järvenpääläiset etenivät 4. kierrokselle päihittämällä Gnistan/35:n Oulunkylässä 5-1. JäPS:n kakkosjoukkueella on nyt edessään ensimmäinen kotipeli ja joukkue uhkuu varmasti näyttöhaluja.

Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa kuukausi sitten. Kiffen oli parempi lukemin 2-1 Aleksi Hollménin ja Romy Nevalaisen maaleilla.

Järvenpään edustusjoukkueen kakkosjoukkue on Kiffenille uusi tuttavuus, mutta edarista kolmen vuoden takaa tuttuja nimiä löytyy pelaajistosta. Olli Valto ja Vili-Petri Vänninen iskivät maalit, kun Kiffen vieraili edellisen kerran kilpailullisessa ottelussa Järvenpäässä kesällä 2021. Kiffen-puolustuksen pitää ottaa erityistarkkailuun hyökkääjä Akseli Pohjantähti, joka on tehnyt maalin jokaisessa JäPS/47:n kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Sinipaitaisten oma kasvatti paukutti viime kaudella Kolmosessa 14 maalia 19 otteluun.

Mauricio Hopsu luomassa vaaraa edellisen Järvepään vierailun aikana.

JäPS/47 – Kiffen torstaina 25.4. klo 18.30 Lukion tekonurmella (Lukionkatu 1).