Kiffen vierailee KäPan kotikentällä

Kirvelevän tappion Keravalla kärsinyt Kiffen suuntaa keskiviikkona Käpylän Pallon vieraaksi. Kauden jälkimmäinen Helsingin mustavalkoinen derby alkaa KäPa Campuksella klo 18.30.

Kakkosen A-lohkon viime viikonlopun ottelut toivat mutkia Kiffenin matkaan. Viiden tappiottoman pelin jälkeen joukkue hävisi oman kuuden pisteen ottelunsa PKKU:lle tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-2, ja lisäksi alapuolella olleet MYPA ja KuFu98 voittivat omat pelinsä. Samalla nämä kaikki kolme joukkuetta ohittivat Kiffenin sarjataulukossa, ja niinpä Mustat Hurmurit löytyvät tällä hetkellä putoamisviivan alapuolelta sijalta 11.

Kiffenin puolustus on toiminut pitkään hyvin, mutta hyökkäykseen kaivataan lisää tehokkuutta. Hyvistä tekopaikoista huolimatta harmittavan usea pienten marginaalien peli on jäänyt kääntämättä voitoksi.

Keskiviikkoillan kokoonpanoon Kiffenillä on tarjolla pelikiellosta palaavat Severi Murto ja Muslim Markhiyev. Muutaman viime aikoina pelanneen pelaajan yllä on pieniä mustia pilviä ja pelikunto ratkeaa tiistai-illan treeneissä.

“Viimeistelemme vain omista hyökkäyksistämme”

Mustien Hurmurien puolustajalta Ilmari Lappalaiselta löytyy vankka KäPa-tausta, sillä hän vietti seurassa koko juniori-ikänsä. Lappalainen odottaakin entisen seuransa kohtaamista innolla, mutta kuitenkin revanssimielellä.

– On tietenkin kiva pelata vanhaa joukkuetta vastaan todella tutussa ympäristössä Kumpulassa. Kauden ensimmäisestä kohtaamisesta jäi kuitenkin aika karvas maku, joten nyt lähdetään ehdottomasti hakemaan parempaa peliesitystä ja tulosta, Lappalainen korostaa.

Ilmari Lappalainen kohtaa entisen seuransa voitto mielessään. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Lappalaisella on selkeät lääkkeet siihen, kuinka paikallisvääntö päättyy Mustien Hurmurien juhliin.

– Puolustetaan tiiviisti koko joukkueena ja pyritään minimoimaan helpot virheet, joista taitava vastustaja voi rokottaa. Hyökkäyspäässä pitää olla vielä hieman huolellisempi, jotta hyvät tilanteet saadaan realisoitumaan maalien muodossa.

Samoilla linjoilla on Kelechi Anyamele. “Kele” muistuttaa, että viimeksi Kiffen pelasi KäPaa vastaan hyvän toisen puoliajan.

– Uskon, että meillä on hyvät saumat voittaa KäPa, jos jatkamme siitä mihin jäimme edellisessä ottelussamme heitä vastaan. Pidämme vain puolustuksen tiukkana ja viimeistelemme omista hyökkäyksistämme.

Kelechi Anyamele on tämän kauden uusia kiffeniläisiä. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Anyamele pelaa ensimmäistä kauttaan Kiffenissä. Hän on kauteensa toistaiseksi kohtalaisen tyytyväinen, vaikka Mustien Hurmurien kuluvaan vuoteen on riittänyt myös haasteita.

– Oma kauteni on ollut ihan positiivinen, vaikka ottelutulokset ja tehoni eivät ole ihan siinä pisteessä kuin olisin toivonut. Mutta pää pystyssä ja lisää töitä, niin eiköhän nekin muutu, Anyamele luottaa.

Kiffen hakee revanssia

Sarjanousija KäPa on pelannut mukiinmenevän kauden ja kerännyt pisteitä sen verran hyvin, että sijoitus on vankasti keskikastissa, kuudentena. Joukkue on hävinnyt puolet otteluistaan mutta kerännyt vastaavasti voittojakin niin paljon, että pistepussi on kertynyt turvalliseen tahtiin. Edellisessä ottelussaan paluumuuttaja Ossi Virran valmentama käpyläläisryhmä voitti kotonaan Reippaan 2-0. Joukkueen paras maalintekijä on seitsemän osumaa viimeistellyt Brian Mansaray.

KäPa vei nimiinsä tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen.

Kiffen ja KäPa kohtasivat kauden ensimmäisessä mustavalkoisessa derbyssä elokuussa. Silloin Kiffen ei yltänyt parhaimpaansa, vaan avausjaksolla voimakkaasti prässännyt KäPa vei pisteet mukanaan lukemin 1-4. Keskiviikon ottelusta on odotettavissa tasaisempi, sillä Kiffenin peli ja puolustaminen ovat kehittyneet selvästi. Lisäksi molemmat joukkueet ovat viimeisestä viidestä ottelustaan saalistaneet kuusi pistettä kumpikin.

KäPa – Kiffen keskiviikkona 15.9. klo 18.30 KäPa Campuksella

Suosittelemme saapumaan vierasotteluumme julkisilla kulkuvälineillä, sillä KäPa Campuksen läheisyydessä on niukasti pysäköintitilaa.