Kiffen vierailee Tikkurilassa: “Ei lähdetä aliarvioimaan”

Kiffen hakee kolmatta voittoa peräjälkeen lauantaina Tikkurilan Palloseuran vieraana. Ottelu alkaa Tikkurilan urheilupuistossa klo 16.00.

“Mahdollisimman paljon maaleja ja oma pää puhtaana”

Kolmen ottelun tappioputken jälkeen Kiffenllä on alla kaksi peräkkäistä voittoa. Puolustaja Liam Lokake kokee, että osasyynä kohentuneisiin otteisiin on parempi valmistautuminen otteluihin.

– Sanoisin, että olemme alkaneet valmistautua peleihin ajoissa. Heti viikon alusta lähtien käymme läpi sitä, mitä vastustaja tulee tekemään. Lähdemme treenaamaan sen perusteella, mitä Juuso (Kevari) jo tietää vastustajasta. Treenaamme hyvissä ajoin sitä, mitä haluamme toteuttaa pelissä.

Bolliksen luonnonnurmi ei ole tällä hetkellä aivan samettisessa kunnossa, mutta otteluun valmistautuminen on sujunut hyvissä merkeissä. Raporttien mukaan Tikkurilassakaan ei ole saatu nauttia ihan optimaalisesta nurmesta Helsinki Cupin jäljiltä.

– On ollut hyvä meininki. Kenttä on mitä on, mutta kyllä huomaa, että jengi on positiivisella fiiliksellä, Limppu toteaa torstain harjoituksista.

– Koen, että treeniviikko on ollut taas edellistä parempi. Fiilis on taas astetta korkeampi kuin mitä se oli  tappioputken aikana. Olemme päässeet nyt kiinnittämään huomiota pelillisiin asioihin enemmän ja enemmän. Viime ottelussa puolustaminen oli ok, paljon paremmalla tasolla kuin PPJ-pelissä. Nyt pystymme keskittymään vähän enemmän hyökkäämiseen ja pallon kanssa toimimiseen. Hyvä treeniviikko tähän mennessä, Kiffen-luotsi Juuso Kevari kertoi torstai-iltana.

Tikkurilassa Kiffen kohtaa sarjassa viimeisenä olevan Tikkurilan Palloseuran. Tavoitteena on luonnollisesti kolmas peräkkäinen voitto, mutta ylimielisyyteen ei ole varaa tippaakaan.

– Todennäköisesti aiomme panostaa hyökkäyspeliin. Ei lähdetä tietenkään aliarvioimaan TiPSiä, vaikka he ovatkin sarjassa alimpana nyt. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman paljon maaleja ja pitää oma pää puhtaana. Aikainen maali tekisi meille hyvää, Limppu toteaa.

Limppu toivoo maaleja hyökkäyspäähän. Kuva: Mikko Kalavainen

– Uskon, että jos pelaamme tällä tavalla kuin olemme tällä viikolla treenanneet, tulemme kyllä luomaan hyvin maalipaikkoja. Enää on kyse siitä, että käytämme ne. Uskon, että pelaajat löytävät tilaa väleistä, laidoilta ja linjan takaa ja pääsemme maalintekotilanteisiin, Kevari avaa.

Liam kertoo, että kausi on ollut hänen osaltaan nousujohteinen. Kausi alkoi rikkonaisesti, mutta pikku hiljaa puolustajalupaus on päässyt pelaamaan enemmän. Myös topparin pelipaikka tuntuu koko ajan luontevammalta.

– Oma kausi tähän asti on ollut aika samanlainen kuin viime kausi. Poissa loukkaantumisen takia, mutta nyt kun on tullut tarvetta pelaajalle, niin on tullut peliaikaa. Pelaan topparina, joka on minulle uusi paikka paria viime kauden peliä lukuun ottamatta. Huomaa, että vielä on vähän sellaista jännitystä. Mutta pitää vain totuttautua siihen, ja on tuntunut ihan ok:lta. Tuntuu, että jokaisessa pelissä tiedän vähän paremmin miten pelata.

TiPS viimeisellä sijalla

Useampana kautena Kolmosen kärkipään taisteluissa mukana ollut Tikkurilan Palloseura nousi tällä kertaa suoraan Kakkoseen ilman jatkokarsintoja. Kokemusta nuoreen joukkueeseen tuo 50 maalin merkkipylvään Kakkosessa rikkonut Niko Haiko, joka on takavuosina nähty HIFK:n paidassa Ykkösessä asti. Kokenutta kaartia edustaa myös aikoinaan Kiffenissäkin useamman kauden ajan esiintynyt Mohammed Mubarik. Joukkueen vahvuuteen kuuluvat myös VJS:stä siirtynyt Veeti Tuomala sekä jo kaudella 2011 TiPS:ssä Kakkosta pelannut Teemu Pyhämäki. Muilta osin pelaajien kokemus rajoittuu pääsääntöisesti juniorisarjoihin tai Kolmoseen.

TiPS:lle on kertynyt neljä tasapeliä ja seitsemän tappiota. Tällä hetkellä joukkue on kolmen ottelun tappioputkessa. Edellisellä kierroksella tikkurilaiset kärsivät karun 0-7-häviön kotikentällään PPJ:lle. Joukkueen seitsemästä maalista kolme on viimeistellyt Niko Haiko.

Pisteet jaettiin Bolliksella. TiPS-vahti Martti Puolakainen vesitti lukuisat Hurmurien lähentelyt.

Kauden avauskohtaamisessa keväisellä Bolliksella Kiffen hakkasi päätään tikkurilaisten puolustusmuuriin, ja 1-0-vierasvoitto oli enemmän kuin lähellä. Vasta Joona Tukiaisen rangaistuspotkumaali lisäajalla rikkoi kuparisen. Kiffenin leirissä tasapeli tuntui silti ennakko-odotuksiin nähden pettymykseltä.

– Ensimmäisessä pelissä he olivat yllättävän aktiivisia. Olen seurannut heidän viimeisiä pelejään ja sen perusteella sieltä on tulossa aika matalalla puolustava joukkue. Meidän pitää pystyä murtamaan heidän matala blokkinsa. Ainakin se on tiedossa, Juuso Kevari taustoittaa.

TiPS – Kiffen lauantaina 29.7. klo 16.00 Tikkurilan urheilupuistossa.