Kiffen voitti Reippaan ja nousi sarjakakkoseksi

Kiffen kaatoi Reippaan Bolliksen perjantai-illassa. Ottelun ainokaiseksi jääneestä maalista vastasi Peik Koskinen.

1.7. Kiffen – Reipas 1-0 (0-0)

1. puoliaika

Vieraat aloittivat ottelun räväkämmin. Reippaan ensimmäinen hyökkäys syntyi 3. minuutilla vasemmalta laidalta. Kiffen-toppari Dominic Savolainen oli kuitenkin estämässä aikeet ja ajoitti liukutaklauksensa palloa kohti kuin oppikirjasta.

Mustien Hurmurien ensimmäinen maalipaikka syntyi 9. minuutilla. Tejan Deen keskitys löysi Mauricio Hopsun, jonka takatolppaa suuntautunut pusku leijui niukasti ohi.

Tejan Deeniltä nähtiin tuttuja tempokuljetuksia. Kuva: Matti Murto

Nelisen minuuttia myöhemmin Reipas murtautui vasemmalta laidalta ja Kiffen joutui rikkomaan. Reipas-kapteeni Onuray Kösen vapaapotku näytti lentävän sisään, mutta Niko Tervosen tarkka silmä näki, ettei tilanteessa ollut syytä syöksyä pallon eteen. Reippaan avausjakson parhaat paikat rakentuivat sivuvapaapotkuista ja parista vastahyökkäyksestä. Läheltä liipattiin parinkymmenen minuutin pelin jälken. Gullit Zolameso siirsi pallon tyhjään tilaan Köselle, mutta Rasmus Ruismäki otti elämänsä kovimman spurtin ja iski jalan väliin.

Kiffenin avausjakson paras paikka syntyi Severi Murron syötönkatkosta. Hetken pohtimisen jälkeen Murto päätti kokeilla itse rangaistusalueen ulkopuolelta. Reipas-vahti Anton Munukka torjui etualakulmaa kohti pomppineen pallon vaivoin kulmaksi.

Kiffen-kapteeni oli tänään isossa roolissa. Seve tukki täysin vastustajan syöttölinjat, eikä arkaillut prässin tukemisessa.

Reippaan ankkuri Joona Tapani huomasi saman karjuessaan laitapuolustaja Daniel Koskipalolle: “Ne tulee tosi nopee, pitää nopeemmin vaihtaa puolii!”

Avausjaksolla ei nähty enempää tilanteita.

2. puoliaika

Kiffen suoritti puoliajalla vaihdon: Joona Tukiainen tuli sisään Rasmus Ruismäen tilalle. Samalla Peik Koskinen vaihtoi oikealle laidalle ja Tejan Deen siirtyi Mauricio Hopsun tueksi kärjen alle. Peik näytti nauttivan oikealla pelaamisesta, eikä mennyt kauaa kun verkko heilui.

53. minuutilla Severi Murto pisti ensin puikot vastaan tulleelta puolustajalta. Sen jälkeen siirto rangaistusalueen reunaan Hopsulle, jonka matalaa vetoa Munukka ei saanut liimattua, ja Peik Koskinen tykitti paluupallon takanurkkaan. Peikillä on nyt kasassa kolme maalia ja kolme maalisyöttöä.

Aika velikultia. Kuva: Matti Murto

Kiffen oli lähellä tuplata johtonsa hetkeä myöhemmin Severi Murron alustuksesta. Tällä kertaa maanuoliainen lähetti Deenin puolittain läpi, mutta tavaramerkkiharhautukset näyttivät purevan itse harhauttelijaankin Deenin tukijalan pettäessä juuri vetohetkellä.

Kiffenin kurinalainen peli piti vieraat pois maalipaikoilta, mutta yksi nukahdus oli käydä kalliiksi. Tunnin pelin jälkeen pallo jäi pomppimaan pilkkutäplän tietämille ja Reippaan Asaad Babikerin kääntölaukaus kilahti takatolppaan.

Ottelun loppuhetket olivat Reippaan näennäistä hallintaa. Kiffen tyytyi pitämään oman maalinsa puhtaana, omat hyökkäykset päättyivät tehokkaaseen ajanpeluuseen. Erityisesti oikealta laidalta mentiin vahvasti kohti kulmalippua Mauricio Hopsun ja Leon Piercen yhteistyöllä.

Pierce on ollut yksi alkukauden suurimpia onnistujia; neljä edellistä ottelua, joissa Leon on ollut avauksessa ovat päättyneet Kiffenin voittoon sekä nollapeliin. Tänään nähtiin taas kerran kylmäpäinen esitys oikealta laitapuolustajalta.

Kiffenin valmennustiimiin kuuluva Atte Wahlstedt oli tyytyväinen puolustuspeliin.

– Tyydyttävä esitys puolustussuuntaan. Tehtiin joukkueena duunia hienosti ja meidän pakka pysyi hyvin kasassa. Johtoasemassa tyyydyttiin heittämään pitkää, eikä pystytty puolustamaan pallollisena ollenkaan, mutta toisaalta ei missään vaiheessa ollut mitään paniikkia. Lopussa pelattiin fiksusti, Wahlstedt totesi.

Kauden kuudes nollapeli Niko Tervoselle. Kuva: Matti Murto

Päivän onnistujista Atte nostaa esiin pari nimeä.

– Seve ja Maukka hoiti meidän prässin hyvin Rikun, Rassen ja Misan tasapainoittaessa. Antti oli myös helvetin hyvä ja hoiti kaiken eteen tulevan kunnialla.

Kausi on nyt puolessavälissä ja Kiffen on sarjataulukossa toisella sijalla. Wahlstedtin mielestä Mustat Hurmurit pystyvät vielä nähtyä parempaan.

– Tuloksellisesti ollaan pelattu hyvin kärkipään joukkueita vastaan, mutta samalla ollaan hävitty pelejä, jotka meidän olisi ehkä pitänyt hoitaa. Välillä meidän taso vaihtelee liikaa jopa pelien sisällä, joten tasaisuutta lisää, niin hyvää on luvassa. Samalla meidän on pakko parantaa meidän pallollista pelaamista loppukautta ajatellen, Wahlstedt päätti.

Ottelun lopussa saatiin ikäviä uutisia Jere Pulkkisen loukattua jalkansa vaarattoman näköisessä tilanteessa. Toivotamme Jerelle pikaista paranemista!

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
3 Leon Pierce
5 Antti Korhonen
8 Riku Heinonen
10 Mauricio Hopsu (-> 90+2′ 6 Fesal Mohamed)
14 Severi Murto
17 Tejan Deen (-> 74′ 16 Misael Rearte)
18 Peik Koskinen (-> 79′ 21 Jere Pulkkinen -> 90+2′ 4 Valtteri Karlsson)
22 Dominic Savolainen
24 Rasmus Ruismäki (-> 46′ 19 Joona Tukiainen)

12 Martin Kella
28 Daniel Åkerlund

Kooste

Kiffen matkaa ensi lauantaina Keravalle PKKU:n vieraaksi.
Bolliksella pelataan seuraavan kerran 28. heinäkuuta, vastassa PPJ.