Kiffen voittoon paikallisottelussa

Kiffen voitti PPJ:n Bolliksen perjantai-illassa 3-2. Mustien Hurmurien maaleista vastasivat Emil Lehtinen, Muslim Markhiyev ja Samuli Heiska. Voitto nosti Kiffenin Kakkosen A-lohkon 2. sijalle.

Kiffen palasi vanhoihin tuttuihin kokomustiin peliasuihin. Pääsponsorina uusi yhteistyökumppanimme Valvoline.
1. puoliaika

Ottelun alkutahdit mentiin vauhdikkaan vierasjoukkueen komennossa. Murtautumisia nähtiin niin oikealta kuin vasemmalta laidalta. Vieraat menivätkin johtoon 12. minuutin pelin jälkeen. PPJ.n vasen laitapuolustaja Risto Kahelin pelasi yhteen Rayane Ouazinen kanssa ja lähetti rangaistusalueen rajalta maanuoliaisen takanurkkaan.

Kiffenin ensimmäinen paikka tasoittaa syntyi 18. minuutilla. Fesal Mohamed vapautti Samuli Heiskan oikealta laidalta. Heiskan vahva kuljetus päättyi matalaan keskitykseen pilkkutäplän tietämille, jossa Aleksi Hollménin vaikeasta asennosta lähtenyt yritys leijaili yli maalin.

PPJ oli lähellä tuplata johtonsa 21. minuutilla. Osmo Hakulinen keskitti rangaistusalueen etualalle, jossa Ilmari Lappalainen oli ohjata pallon omaan maaliinsa, mutta Kiffenin onneksi Niko Tervonen venytti kauden tärkeimpään torjuntaansa. PPJ piti kulmapotkun jälkeen kovan paineen Kiffen-päässä, mutta uhrautuvasti pelanneet Mustat Hurmurit laittoivat kroppaa likoon ja estivät yritykset.

Kiffen pisti juomatauon jälkeen ottelun kannalta ratkaisevan kymmenen minuutin pituisen show’n pystyyn. Ensin 24. minuutilla Emil Lehtinen bravuuriksi muodostunut nopea käännös rangaistusalueen reunalla tuotti taas tulosta ja vasemmasta jalasta lähtenyt tykitys upposi vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan ohi PPJ-vahti Niki Armisen. Maali oli Lehtisen kauden kolmas.

PPJ ei pysynyt Emil Lehtisen perässä.

Johtoon siirryttiin 28. minuutilla. PPJ-puolustus roiskaisi pallon korkealle ilmaan omalla rangaistusalueellaan. Muslim Markhiyev ehti purkuyrityksen tielle ja pukkasi pallon maan kautta kohti maalia. Pallo meni maaliviivan ylitettyään PPJ-puolustajan epätoivoisen pelastusyrityksen kautta maalin kattoon. Maali oli “Musun kauden ensimmäinen.

Musu pyöritti peliä tuttuun tyyliinsä.

Kiffen tuplasi johtonsa kuuden minuutin päästä. Aleksi Hollmén nousi vahvasti keskeltä ja jakoi palloa leveyteen liikkuneelle Samuli Heiskalle. Heiska malttoi mielensä paineen alla, leikkasi sisään ja lähetti vasurilla elämänsä kyllyydestä pallon takaylänurkkaan. Maali oli Heiskan kauden seitsemäs.

Kiffen pelasi kovalla itseluottamuksella avausjakson loppuun, eikä vierailla ollut asiaa Tervosen vartioimalle maalille. Tauolle mentiin tyytyväisin mielin kahden maalin johdossa.

2. puoliaika

Toinen puolisko aloitettiin lähes yhtä kovalla temmolla kuin avausjakson loppupuolisko. Peli meni päästä päähän, mutta kunnollisia maalipaikkoja saatiin odottaa hetki. Vierailta vaaraa loi pari kertaa vaihdosta sisään tullut keskikentän keskustan Paavo Puttonen, joka nousi rohkeasti ja jakeli nappisyöttöjä.

Kiffenin vauhti alkoi hyytyä puoliajan edetessä ja sinivalkoinen vierasjoukkue sai jatkuvasti enemmän otetta pelistä. PPJ oli lähellä kaventaa 58. minuutilla. Vapaapotkua rangaistusalueen kaarelta menivät asettelemaan Tommi Kari ja Rayane Ouazine. Lopulta hölkkäaskeleet otti Ouazine, jonka vasempaa alanurkkaa kohti kiertänyt veto meni tolppaa hipoen ohi.

Kiffen suoritti ensimmäisen vaihtonsa noin tunnin pelin jälkeen, kun Santeri Karjalainen teki tilaa ja Tejan Deen kirmasi tilalle. Deenilta nähtiin lähes välittömästi pari rohkeaa nousua.

Tejan Deen vauhdissa.

PPJ oli lähellä kaventaa uudestaan 74. minuutilla, kun Aleksi Kilpeläisen vasemman jalan yritys kilahti etutolppaan ja meni maaliviivaa nuolien ohi. Kiffen suoritti hetkän päästä tuplavaihdon Emil Lehtisen ja Aleksi Hollménin jättäessä kentän ja Karim Jmaalin sekä Isljam Kastratin tullessa tlalle.

PPJ onnistui lopulta kaventamaan 85. minuutilla. Oikealta lähtenyt keskitys tippui maalin eteen Petro Laynelle, joka ohjasi pallon ylähirren kautta sisään. Hetki takaiskun jälkeen Kiffen suoritti toisen tuplavaihdon, kun Samuli Heiskan ja Muslim Markhiyevin tilalle tulivat Milot Kastrati ja Mauricio Hopsu.

Kiffen oli lähellä laittaa naulan arkkuun toisella lisäaikaminuutilla, kun Tejan Deen suojasi hienosti palloa kolmisenkymmentä metriä ja lähetti lopulta päätyrajalta keskityksen takatolpalle. Karim Jmaalilta nähtiin hengen haukkomisia aiheuttanut puolisaksari, joka olisi upotessaan mennyt vuoden maali-äänestyksen kärkeen.

PPJ sai pidettyä palloa ottelun loppuhetket, mutta Kiffen-puolustus piti pintansa ja täysi pistepotti jäi Bollikselle. Voitto nosti Mustat Hurmurit Kakkosen A-lohkon toiselle sijalle.

Ilmari Lappalainen hoiti ilmataistelut nimiinsä.
Kommentit

Kiffenin mediatiimi tavoitti ottelun jälkeen yhteistyökumppanistamme Sports Bar Töölöstä kourallisen Mustia Hurmureita juhlimassa voittoa. Ensimmäiseksi haastateltavaksi saatiin vasemman laitapuolustajan tontilla täydet minuutit ahkeroinut Tuomas Saarikko.

– Peli oli tosi hyvää se 20 minuuttia kun painettiin ne maalit, muuten oli vähän parantamisen varaa. Tokalla puoliajalla ei oikein päästy peliin mukaan ja tuli pari virhettä, mut onneks ne ei kostautunu.

Tuomaksella on selkeä resepti voittoihin.

– Pitää pelaa kovaa. Kyllä meillä riittää hyökkäyksessä laatua tehdä useampikin maali kuten tänään nähtiin, pitää vain välttää helppojen virheiden tekemistä.

Maalipörssin kärkinimi Samuli Heiska oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Kiffen-hyökkääjät kävivät ennen ottelua keskenään tarkkaan läpi pelisuunnitelmaa ja sitä toteutettiinkin lähes täydellisesti saksalaisten kannattajien Fußballgottiksi nimeämän ysipaidan maalissa.

– Me puhuttiin tossa ennen matsia Sanen (Santeri Karjalainen) kanssa, että meidän pitää olla aika leveellä, koska PPJ tulee viiden linjalla puolustamaan. Mä katoin, että siinä on hyvä väli ja jos mä saan hyvän tatsin, pääsen haastamaan. Sitten puolustaja vähän juoksi ohi siitä, mä leikkasin sisään ja jostain tuli sellainen päähänpisto, että kokeillaas nyt vasurilla. En oo varmaan hienompaa maalia ikinä tehnyt!

Heiskan alkukauden huippuvireen taustalla on hyvin treenattu talvikausi.

– Tein tosi paljon omatoimista treeniä. Hinkkasin niitä asioita, missä mä oon hyvä: räjähtävyyttä ja nopeutta. Tää on se taso, missä mä pystyn olemaan parhaimmillani. Siinä mielessä ei ole vire tullut yllätyksenä. Paljon hommia tän eteen on tehty.

Spige lähettää kiitokset kauden — toistaiseksi — suurimmalle yleisölle.

– Aina kun on paikallisottelu, niin pitääkin olla yleisöä. Vielä mahtuu kyllä jokunen mukaan. Bolliksella on aika kiva kattoo futista, paistaa aurinko, saa hyvää kaljaa ja Chef Sepolta maukasta evästä. Me pelataan aika viihdyttävästi, joten kannattaa tulla tsiigaamaan!

Luonnonnurmelle paluu on miellyttänyt 29-vuotiasta ysipaitaa.

– Nurtsi on hyvä vanhan miehen polville ja nilkoille, tuo pelivuosia lisää. Jos vertaa tekonurmella pelaamiseen, niin onhan toi ero ihan yö ja päivä.

Seuraavat ottelut

Kiffen lähtee ensi lauantaina länteen, kun edessä on vierasottelu Kauniaisten keskuskentällä GrIFK:n vieraana. 8. kesäkuuta pelattava ottelu käynnistyy klo 16. Seuraava kotiottelu on edessä 13. kesäkuuta klo 19, kun vieraaksi saapuu PEPO Lappeenrannasta.

Heiska odottaa innolla Granin vierailua.

– Kokeneita pelaajia riveissä ja vaikea paikka vierailla. Se vaatii meiltä kyllä täyden päivätyön, jos me halutaan sieltä täydet pisteet. Upee matsi edessä, toivottavasti Granissakin on paljon porukkaa kattomassa.

Kuvat: Kalevi Hämäläinen

Kooste