Kiffen voittoon Tampere Unitedista

Kiffen voitti myös talvikauden toisen ottelunsa kukistamalla Tampere Unitedin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa maalein 2-1. Mustien Hurmurien osumat viimeistelivät avausjaksolla Arttu Loukiainen ja Samuli Heiska. Kotijoukkueen Iikka Häkkisen viime sekuntien kavennus jäi kosmeettiseksi.

Kiffenin kokoonpanossa nähtiin jonkin verran muutoksia edellisviikon Union Plaani -otteluun verrattuna. Sivussa olivat muun muassa Peik Koskinen ja Muslim Markhiyev. Sen sijaan viime pelin huilannut Tejan Deen viiletti avauksessa tutulla oikealla laidallaan.

Ottelun alussa Kiffenin peli näytti valmiimmalta ja joukkueella oli paremmat tekopaikat. Samuli Heiska kolisutti heti alussa tamperelaisten maalin tolppaa.

Kiffen siirtyi johtoon Arttu Loukiaisen lähietäisyydeltä viimeistelemällä osumalla. Pian Tejan Deen lähetti pystysyötöllään karkumatkalle Samuli Heiskan, joka kliinisesti sijoitti Kiffenin kahden maalin johtoon. Aivan jakson lopulla Niko Tervonen ylsi tärkeään torjuntaan venymällä kohti takakulmaa suuntautuneen vedon tielle.

Toiselle jaksolle Kiffen vaihtoi jälleen miltei koko kokoonpanonsa ja kentälle jäivät avauspuoliskolta ainoastaan Heiska, Touko Laakkonen, Reko Räsänen, Arttu Mäkinen ja Arttu Loukiainen. Maalivahti Tervosen korvasi Tuukka Niemelä.

Toisen jakson loppua kohden Kiffenin otteissa alkoi näkyä väsymys, ja TamU sai luotua etenevissä määrin painetta vierailijoiden kenttäpuoliskolle. Iikka Häkkinen onnistui lopulta harmillisesti rikkomaan Tuukka Niemelän ja Kiffenin koko alkuvuoden nollan aivan viimeisillä sekunneilla. Ottelu päättyi heti Kiffenin suorittaman aloituspotkun jälkeen. Lopputuloksen 1-2 myötä Kiffen aiheutti TamUlle harjoituskauden ensimmäisen tappion ja jatkaa kahden treenimatsin jälkeen puhtaalla pelillä.

Joukkueet kohtaavat uudelleen muutaman viikon kuluttua lauantaina 25. helmikuuta, silloin Talin hallissa. Ensin Kiffen ottaa kuitenkin mittaa paikallisottelussa Kolmosen HPS:sta. Ottelu pelataan Talin hallissa ensi lauantaina 11. helmikuuta klo 20.30.

Tukiainen: “Hyvä harjoitustapahtuma”

Ottelun jälkeen päävalmentaja Mako Tukiainen oli päällisin puolin tyytyväinen omiensa esitykseen. Pienestä lopun väsystä huolimatta pelissä oli enemmän hyvää.

– Hyvä harjoitustapahtuma, saimme ihan hyvän vastustajan tähän vuodenaikaan. Peli oli kokonaisuudessaan ihan ok, puoliajalla vielä vaihdoimme kuusi kenttäpelaajaa kerralla, silloin se aina vähän muuttuu. Ja sitten nämä, jotka siellä koko pelin painoivat menemään, selvästi väsyivät. Kaiken kaikkiaan ihan ok peli tähän väliin. Puolustettiin ok ja saimme hyviä hyökkäyksiä. Oli hyvä tapahtuma, Tukiainen tiivisti heti ottelun päätyttyä.

Mako Tukiainen kiittelee aiempaa parempia harjoitusolosuhteita. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Tukiainen mainitsee, että kauteen valmistautuminen on edennyt viime kausia paremmin. Vaikeiden koronavuosien jälkeen Kiffen on saanut treenata kerrankin kunnolla, mikä näkyy kentälläkin.

– Ollaan varmaan ihan hyvällä mallilla. Tietysti on vaikeaa verrata kahteen edelliseen vuoteen, koska korona ja kaikki muu sotkivat ne. Nyt olemme päässeet säännöllisesti harjoittelemaan ja saaneet hyviä harjoituksia. Huomenna (maanantaina) harjoitellaan lisää normaalilla viikkorytmillä ja lauantaina pelataan seuraava harjoituspeli.

Kyseisen HPS-ottelun teema ei ole vielä aivan selvillä, mutta mahdollisesti silloin jatketaan vielä samaan malliin tekemällä isoja muutoksia kokoonpanoon pelin aikana. Asiaan vaikuttaa merkittävästi myös myöhemmin selviävä pelaajatilanne.

– Täytyy tietysti nyt vähän katsoa, mikä on miehistötilanteemme silloin loppuviikosta, siihen on pitkä aika. On kuitenkin mahdollista, että vaihdamme vielä silloinkin isomman määrän pelaajia ja jaamme rasituksen tasaisesti kaikkien kesken. Jossain vaiheessa rupeamme kuitenkin, totta kai, harjoittelemaan sitä, että kaikki joutuvat siellä sen 90 minuuttia väsyneenäkin tekemään ratkaisuja kentällä. Ja opettelemaan sitäkin tässä kun kevät ja kausi lähestyvät, Tukiainen päätti.

Tampere United -ottelun 1. puoliajan kokoonpano 

30 Niko Tervonen
4 Arttu Mäkinen
6 Tuomas Saarikko
8 Riku Heinonen
9 Samuli Heiska
13 Arttu Loukiainen
16 Misael Rearte
17 Tejan Deen
18 Reko Räsänen
21 Touko Laakkonen

2. puoliajan kokoonpano

1 Tuukka Niemelä
2 Anselmi Niukko
3 Jere Pulkkinen
4 Arttu Mäkinen
7 Valtteri Lohi
9 Samuli Heiska
10 Mauricio Hopsu
13 Arttu Loukiainen
14 Severi Murto
18 Reko Räsänen
21 Touko Laakkonen