Kiffenin kausi päättyi voittoon

Kiffenin kausi päättyi voittoisasti Reippaan kaatuessa 2-1. Cheikh “Cico” Toure iski kummatkin maalit ja nosti kauden maalimääränsä yhteentoista.

23.10. Kiffen – Reipas 2-1 (0-1)

1. puoliaika

Ottelun alun viivästyminen toi kentälle kaksi hyvin latautunutta ja energistä joukkuetta. Kiffenin ensimmäinen tilanne nähtiin 4. minuutilla, kun Tejan Deen nousi oikealta laidalta voimakkaasti ja hankki kulman. 8. minuutilla Reippaan Tomi Kult kokeili 35 metristä, mutta veto meni vähän yli. Pari minuuttia myöhemmin Miska Verkon sivuvapari oli lähellä heiluttaa verkkoja, mutta Axel Anderson sai kätensä väliin.

Reipas hallitsi selvästi alkuhetkien pelitapahtumia, mutta kovin montaa maalipaikkaa valkopaidat eivät saaneet rakenneltua. Lähimpänä käytiin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Tomi Kult karkasi Kiffen-puolustukselta, mutta Axel Anderson peitti yrityksen vaivoitta.

Puolen tunnin pelin jälkeen Mauricio Hopsu kokeili saksaria rangaistusalueen reunalla. Rohkea yritys näytti herättälevän joukkuetta ja Kiffen pääsi paremmin peliin sisään ensimmäisen puoliskon lopussa.

Reipas iski johto-osuman 40. minuutilla. Tomi Kultin maanuoliainen osui tolppaan ja pallo kimposi Axel Andersonin selän alta maalin eteen juosseelle Kasperi Heinoselle, joka viimeisteli tyhjään maaliin.

Hetki ennen taukovihellystä Muslim Markhiyev ja Mauricio Hopsu rakensivat puolittaisen läpiajon Tejan Deenille. Hätäinen yritys meni päin Reipas-vahti Joona Hallaa

2. puoliaika

Kiffen suoritti toisen puoliajan alussa neljä vaihtoa: Mauricio Hopsu, Kelechi Anyamele, Severi Murto ja Bob Diasonama tekivät tilaa Cheikh Tourelle, Demba Camaralle, Leon Piercelle ja Pyry Korhoselle.

Vaihdot toimivat ja Kiffen iski tasoituksen alle neljän minuutin pelin jälkeen. Tejan Deen murtautui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle, suojasi palloa Reipas-puolustajien repimisestä huolimatta ja lähetti sen maalinedustalle. Cheikh Tourella oli aikaa ja tilaa asetella tiukka veto keskelle maalia.

Tasoitus oli Kiffenille itseluottamuspiikki. 54. minuutilla Muslim Markhiyev ja Tejan Deen pelasivat vasemmalla laidalla hyvin yhteen. Deenin harhautukset purivat, mutta kevyt tuikkaus hipoi takatolppaa.

64. minuutilla Reipas-puolustus ei enää pysynyt Deenin perässä ja joutui rikkomaan laituria pilkun arvoisesti. Cheikh “Cico” Toure meni asettelemaan pilkkua. Pallo vasempaan yläkulmaan ja numeroiksi 2-1. Osuma oli Cicon kauden yhdestoista.

Ottelun loppuhetket olivat Kiffenin hallintaa, mutta enempää maaleja ei nähty. Kiffen suoritti viimeisen vaihdon ensimmäisellä lisäminuutilla, kun hienon ottelun pelannut Tejan Deen asteli vaihtoon ja maalivahti Elias Mattila siirtyi kenttäpelaajaksi.

Ilo oli ylimmillään ottelun päätyttyä.

Kiffenin kokoonpano

12 Axel Anderson
10 Mauricio Hopsu
11 Kelechi Anyamele
14 Severi Murto
17 Tejan Deen
18 Kasper Eriksson
19 Thomas Saarinen
21 Ilmari Lappalainen
26 Cherif Ndiaye
28 Bob Diasonama
29 Muslim Markhiyev

1 Elias Mattila
2 Pyry Korhonen
3 Leon Pierce
20 Demba Camara
27 Cheikh Toure

Kiffenin lopullinen sarjasijoitus on kuudes. Kiffen haluaa kiittää kannattajia ja yhteistyökumppaneita tukemisesta läpi kauden. Vaikeuksien kautta noustiin voittoon ja säilytettiin sarjapaikka. Go Kiffen Go!