Kiitos – retropaita käy kaupaksi!

Kiffenin viime kesänä julkaisema retropaita on kokenut uuden tulemisen tänä keväänä, ja sitä on tilattu ennätystahtiin eri puolille maailmaa.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun meidän somevastaavaltamme kysyttiin suunnitelmia huhtikuun 20. päivälle. Kyse oli tietenkin vitsistä, mutta kuinka paljon vitsiin kehtaisi heittäytyä mukaan? Miten olisi yksi harmiton riimi, somevastaava pohti. Tunnissa satoja tykkäyksiä ja enemmän uusia seuraajia kuin edellisen vuoden aikana yhteensä. Parin päivän päästä somevastaava oli seuraamassa Kiffenin miesten käsipallojoukkueen ratkaisevaa nousukarsintaa. Puoliajalla vastaus fanituotteiden myyntiin kehottaneeseen twiittiin ostolinkillä punavihreäraitaiseen retropaitaan räjäytti lopullisesti pankin.

Saksalaisessa kiffer-kuplassa kiertämään lähtenyt tieto retropaidasta nostatti seuran tilit uskomattomaan suosioon. Neljässä viikossa X:ssä (ent. Twitter) julkaisujamme on näytetty yli 2,6 miljoonaa kertaa ja seuraajamäärä on kasvanut lähes 4000:lla. YouTubessa kasvua on ollut yli 20 % ja kotisivuilla liikenne on kasvanut yli viisinkertaiseksi. Talkoovoimin töitä tekevä mediatiimi on vetänyt pari viikkoa vähillä yöunilla, mutta tummentuneet silmänaluset ovat olleet pieni hinta siitä näkyvyydestä ja taloudellisesta hyödystä, mitä tällä on saatu rakkaalle seuralle. Pidämme tarkat luvut omana tietonamme, mutta sen voimme kertoa, että kaikki seuran sisäiset myyntiennätykset on pistetty rikki.

Retropaidat. Vasemmalta oikealle: Samuli Heiska, Mauricio Hopsu ja Muslim Markhiyev.

Kaikki räjähti siis paidasta, joka suunniteltiin kunnioittamaan seuramme ensimmäisiä mestaruuksia. Kesäkuussa paitoja lähtee iso määrä ympäri maailmaa Sotkamosta Kanadaan, Japaniin, Ruotsiin ja Tansaniaan. Ja tietenkin Saksaan. Lukuisiin eri paikkoihin: Berliiniin, Hampuriin, Frankfurtiin, Fürthiin, Grenzach-Wyhleniin, Gelsenkircheniin, Magdeburgiin ja Braunschweigiin. Viimeksi mainitussa muuten pelaa Huuhkaja-miehistöön kuuluva toppari, joka tilasi paidan lahjaksi.

Kiitos Puoliaika, MTV Urheilu, Iltalehti, Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet antamastanne julkisuudesta. Unohtamatta kaikkia teitä, jotka jaoitte juttua edelleen sosiaalisessa mediassa. Erityiskiitos omia juttujaan luoneille uusille saksalaisille faneillemme.

Vielä ehdit tilata itsellesi retropaidan omalla nimelläsi ja haluamallasi numerolla (1-999) suoraan verkkokaupasta, mutta pidä kiirettä, sillä tuotteen myynti päättyy kun sunnuntai vaihtuu maanantaiksi!

𝕲𝖔 𝕶𝖎𝖋𝖋𝖊𝖓 𝕲𝖔!