Kimmo Silventoinen 75 vuotta

Pitkän linjan Kiffen-ikoni Kimmo Silventoinen täyttää tänään 75 vuotta.

Silventoista voi pitää suoranaisena Bolliksen kasvattina, sillä hän varttui Urheilukadulla, aivan Pallokenttää vastapäätä. Kerrostalon kuudennesta kerroksesta kantautuivat erinomaiset näkymät kentälle, jolla pelattavia otteluita saattoi seurata mielin määrin aitiopaikalta suoraan ikkunasta. Kimmon isäkin oli pelannut aikoinaan Wiipurin Susissa, ja hän kutsui Helsingin olympialaisten 1952 aikaan tanskalaisia ja saksalaisia liikeystäviään seuraamaan pelejä olohuoneesta käsin.

Silventoinen liittyi vuonna 1955 HJK:hon, jossa hän pelasi niin jalkapalloa, jääkiekkoa kuin jääpalloakin. Kiffenin futareihin Silventoinen tuli mukaan vuonna 1968. Yksi ikimuistoisimmista otteluista oli kesän 1972 Suomen Cupin voitokas ottelu Kiffen – Lahti-69, jossa ykkösdivaria tahkonnut Kiffen pudotti pääsarjavastustajansa lukemin 2-0. Kiffenin molemmat osumat teki Kimmon syötöistä Jarmo ”Jare” Lindahl. 

Kiffenin edustusjoukkueiden ja A-juniorien valmentamisen Silventoinen aloitti vuonna 1978. Samalla kaudella hän toimi päävalmentajana silloisen pääsarjan eli Mestaruussarjan päätösottelussa KPT – Kiffen. Pelaamisen ja valmentamisen lisäksi hän on työskennellyt Kiffenissä myös joukkueenjohtajana ja managerina ja kuulunut seuran johtokuntaan. Silventoinen on edelleen seuran avainhenkilöitä ja toimii managerina ja hallituksen jäsenenä. Monelle Kiffeniin tulleelle Kimmo on ollut helposti lähestyttävä isähahmo, joka on helpottanut sopeutumista uusiin ympyröihin.

Kiffen on aateloinut Silventoisen kunniajäseneksi nro 31 (2015) ja Mustaksi Hurmuriksi nro 60 (2008). Lisäksi hänet on palkittu Kiffenin kultamerkillä vuonna 2008.

Onneksi olkoon, Kimmo!