“Klassikern” päättyi tasatulokseen

Kiffen ja HIFK pelasivat pitkäperjantaina harjoitusottelun Bolt Arenan suljettujen ovien takana. Kummankin joukkueen maalivahdit olivat isossa roolissa maalittomassa tasapelissä.

Erinäisistä poissaoloista läpi talvikauden kärsinyt Kiffen sai aurinkoiseen perjantaihin kilpailukykyisen kokoonpanon, joka oli sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Näytönhaluja uhkuviin sopimuksettomiin pelaajiin lukeutuivat mainiosti esiintyneet keskikenttä Emil Lehtinen, toppari Touko Laakkonen sekä laitapuolustaja Zakaria Osman.

Kiffen oli alussa pari askelta perässä punapaitoja. Ensimmäinen puolittainen paikka aukeni isäntien Sakari Tukiaiselle, jonka kesyksi jääneen kääntövedon Niko Tervonen nappasi vaivoitta.

HIFK:n avausjakson näkyvin pelaaja oli Erikson Carlos eli tuttavallisemmin Tiquinho. Vasemmalla laidalla viilettänyt brassitaituri rakensi ottelun alussa pari maalipaikkaa, mutta Kiffen-puolustus oli Niko Tervosen johdolla pelastamassa maaliviivan tuntumasta.

Kiffenin ensimmäistä paikan tynkää saatiin odottaa 20. minuutille. Joona Tukiaisen ja Reko Räsäsen ripeän yhteispelin päätteeksi Paulus Arajuuren johtama HIFK-puolustus siivosi kulmaksi. Muslim Markhiyevin antama kulmapotku näytti leijailevan täydellisesti taka-alueelle, mutta Touko Laakkonen ei aivan ylettänyt palloon.

Mustat Hurmurit saivat rauhoitettua puolustuspeliään kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen ja hyökkäyspäässä pallo alkoi liikkua nopeammin. Tukiainen ja Räsänen olivat puolen tunnin pelin jälkeen taas vauhdissa, mutta tällä kertaa Räsäsen yrityksen tielle yletti HIFK-vahti Joona Tiainen.

HIFK oli mennä johtoon avausjakson lopussa. Riiston päätteeksi pallo pelattiin nopeasti etutolpalle PPJ-paidasta tutulle Emil Pallakselle, jonka sijoitus meni niukasti ohi takakulmasta.

Pukukopissa tehtiin tauolla jotain oikein, sillä Kiffen tuli toiselle jaksolle energiaa täynnä.

Ensimmäinen maalipaikka aukeni 50. minuutin pelin jälkeen Tejan Deenille. Ilmatiloja hallinneen Arttu Loukiaisen pusku tavoitti Markhiyevin. “Musu” jatkoi eleettömästi pallon keskeltä puolittain läpi murtautuneelle Deenille, mutta askelmerkit eivät olleet kohdillaan ja vaikeasta asennosta lähtenyt veto osui päin vastaan tullutta Tiaista.

Tunnin pelin jälkeen HIFK-laitapuolustaja Jarkko Heimonen nousi rohkeasti mukaan hyökkäyspeliin ja oli lähellä iskeä ottelun avausosuman, mutta Niko Tervonen venytti tulisen vedon tielle.

Tilanteen jälkeen takareittään loukannut Severi Murto jouduttiin ottamaan vaihtoon.

Mustat Hurmurit saivat luotua puolittaisia tilanteita erikoistilanteista ja niiden jälkimainingeista, mutta HIFK-puolustus selvitti. HIFK:n seuraavaa maalipaikkaa saatiin odottaa vasta 83. minuutille Robbie Azodon tykittäessä rangaistusalueen reunalta kohti takanurkkaa. Tervosen sormenpäät olivat taas kerran tiellä.

Ottelun lopussa Kiffenillä oli lyhyen ajan sisään kaksi mahdollisuutta iskeä voitto-osuma. Ensin Muslim Markhiyev murtautui keskeltä ja päätti hetken tuumimisen jälkeen kokeilla n. 30 metristä, mutta pallo meni niukasti ohi. Musu oli puolestaan rakentamassa seuraavaa paikkaa. Nopea kombinaatio Mauricio Hopsun kanssa ja pallo rangaistusalueen sisään Reko Räsäselle, joka ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan HIFK-vahtia.

Kiffenin viimeinen lukko Niko Tervonen oli ottelun jälkeen hymyssä suin.

– Ihan hyvä vääntö kyllä. Muutaman paikan HIFK sai, mutta jätkät blokkasi ja itsekin sain pari kertaa torjuttua, Tervonen totesi nöyrästi.

Niko odottaa jo innolla tosipelin alkamista.

– Huippumeininki ollut treeneissä, menty aika kovaa! Flunssat ja loukkaantumiset ovat vähän häirinneet, mutta niistä selvittyä taistellaan varmasti kärkisijoista.

Viime kaudella 10 nollapelillään parhaan pelaajan palkinnon napannut maalivahti on tyytyväinen siihen, että joukkue on pysynyt hyvin kasassa.

– Nyt on uudelleenrakennettu Kiffenin näköinen joukkue. Kertoo tosiaan siitä, että jengi viihtyy, kun on runko pysynyt kasassa.

“Terviksen” mukaan kausikortti kannattaa hommata, sillä hinta-laatusuhde on kunnossa.

– Todella viihdyttävä Hurmurilauma kasassa. Ja mikäs sen parempi paikka nauttia viihdyttävästä futiksesta kuin Bollis.

Kooste