Lauantaina derby Pukinmäessä

Voittojen tielle palannut Kiffen kohtaa lauantaina Atlantiksen. Pukinmäen nurmella pelattava vierasottelu käynnistyy klo 17.00.

Kiffen ja Atlantis ovat sarjassa perätysten sijoilla 5 ja 6, ja molemmat ovat keränneet yhdeksän pistettä. Kiffenin valmennustiimin Atte Wahlstedt korostaakin, että lauantaina asettuu vastaan hyvä joukkue. Siksi Mustilta Hurmureilta vaaditaan jälleen laadukasta esitystä pistetilin kartuttamiseksi.

– Heillä on hyviä yksilöitä ja iskevät nopeasti vastaan. Meidän on pakko reagoida pallonmenetyksiin nopeasti ja hidastaa heidän hyökkäykset joko kovalla vastaprässillä tai sillä, että saadaan lisää pelaajia pallon alle, Wahlstedt näkee.

Kiffenin viime pelissä sarjakärki JIPPO kaatui Bolliksella 2-0. Voitto oli yhtenäisen ja taistelevan peli-ilmeen ansiota.

– Muuten jatkamme siitä, mihin jäimme JIPPOa vastaan. Pidetään nolla omissa kurinalaisella puolustamisella ja hyvällä prässillä. Samalla haluamme pitää pallosta paremmin huolta hyvällä tempolla, jotta pystymme luomaan tilanteita myös pitkillä hyökkäyksillä, Wahlstedt jatkaa.

Jere Pulkkinen korostaa kurinalaisen puolustamisen merkitystä.

Yksi tämän kauden uusista Hurmureista, laitapuolustaja Jere Pulkkinen, on samoilla linjoilla.

– Jatketaan JIPPO-pelin mukaisesti. Puolustetaan kurinalaisesti ja käydään maalaamassa pari maalia.

– Hyvää on ollut pelaaminen yhteen ja puolustaminen yhdessä joukkueena. Kun vielä saamme viimeiset syötöt kohdilleen, niin alkaa hyvä tulla, Pulkkinen päättää.

Joukkueen terveystilanne on hyvä, muutaman Hurmurin pelikunto selviää perjantai-illan valmistavissa treeneissä. Varmuudella sivussa ovat Martin Kella, Liam Lokake sekä Valtteri Lohi.

Atlantiksen kanssa tasaista vääntöä

Atlantis on aloittanut oman sarjakautensa vaihtelevasti siinä missä lähes kaikki muutkin lohkon joukkueet. Edellisessä ottelussaan joukkue hävisi Lappeenrannassa sarjajumbo LaPalle 2-3, joten vastassa on oletettavasti sisuuntunut ryhmä. Suomen Cupissa Atlantis on yltänyt jo kuudennelle kierrokselle, jossa se kohtaa ensi viikolla vieraskentällä FC Lahden.

Atlantista valmentaa toista kauttaan Tommi Ekmark. Vielä viime kaudella joukkueen takalinjoilla luutinut kaksosveli Miika toimii hänen apunaan, samoin pelaajaurallaan Veikkausliigassakin esiintynyt Obi Metzger. Maalinteko on jakautunut joukkueessa tasaisesti, sillä parhaat maalarit Ibekwe Chijioke ja Mustapha Coker ovat osuneet kahdesti kumpikin.

Kiffen ja Atlantis taistelivat Pukinmäessä viime elokuussa.

Kiffen ja Atlantis pelasivat samassa A-lohkossa myös viime kaudella. Tuolloin miteltiin tasaisesti, kun Pukinmäessä pisteet jaettiin maalein 1-1 ja Bolliksella 0-0. Ensimmäinen kohtaaminen oli Kiffenille kirvelevä, sillä vajaalla pelanneen Atlantiksen tasoitus syntyi lisäajalla.

Sarja on ollut toistaiseksi poikkeuksellisen tasainen, ja kun vielä häntäpään LaPa ja KuPS Akatemia ovat ottaneet kauden avausvoittonsa, on tilanne entistäkin kiharaisempi. Huipputasaisen sarjan myötä jaossa ovat tärkeät pisteet.

Kooste: Atlantis – Kiffen 21.8.2021