Lauantaina Myllykoskelle

Hyvään vireeseen äitynyt Kiffen tavoittelee kolmatta peräkkäistä voittoaan lauantaina MyPan vieraana.

“Kehitymme yhdessä koko ajan”

Kiffenillä on alla vakuuttava ja maittava 6-1-voitto Futurasta. Mustat Hurmurit esiintyivät alusta lähtien hyvällä jalalla ja urakkaa helpotti vierailijoiden avausjaksolla ottama punainen kortti.

– Hyvin pelasimme jätkien kanssa. Toteutimme omaa pelitapaamme, jota olemme harjoitelleet. Tietenkin matsi helpottui sen punaisen johdosta, mutta ei varmaan olisi ollut minkäännäköistä merkitystä, vaikka sitä punaista ei olisi tullutkaan. Olimme niskan päällä ja olisimme varmaan voittaneet samoin lukemin tasamiehitykselläkin, Karim Jmaali uskoo.

– Ollut ihan hyvä treeniviikko. Maanantaina vedettiin kiva palauttava treeni, ja nyt keskiviikkona vähän kovemmin. Emme ole vielä hirveästi käyneet MyPaa läpi. Ehkä on parempi keskittyä enemmän omaan peliin kuin vastustajaan.

Jmaali upotti pallon verkon perukoille Futuraa vastaan.

“Kärkkä” siirtyi Kiffeniin täksi kaudeksi VJS:sta. Jmaali kertoo, että hän on vähitellen päässyt yhä paremmin jyvälle joukkuekaverien kanssa. Kasassa on kaksi maalia ja yksi maalisyöttö.

– Pre-season oli vähän rikkonainen, mutta pikku hiljaa alkaa näkyä se, kuka mä niin sanotusti olen. Paremminkin olisi voinut mennä, sillä joka matsissa on ollut paikkoja tehdä tehoja. Pitää vielä parantaa.

– Kehitymme yhdessä koko ajan. Mielestäni menemme kollektiivisesti eteenpäin. Jätkät alkavat olla siinä terässä, että he pystyvät ratkomaan tilanteita kentällä.

MyPalla alla pari heikompaa ottelua

MyPa aloitti kautensa tasapelillä Porvoossa ja komealla kotivoitolla Reippaasta. Kahdella edellisellä kierroksella omissa on soinut yhteensä kahdeksan kertaa, kun NJS oli miehen ylivoimalla parempi Klaukkalassa lukemin 3-1 ja Atlantis FC Akatemia maanantai-iltana Talin hallissa numeroin 5-1.

Kasvojen pesua kotiyleisön edessä lauantaina hakeva nousijajoukkue on pitänyt kaudella 2023 Kaakon Kolmosen näytöstyyliin voittaneen ryhmän suhteellisen hyvin kasassa. Joukkueen kokeneempaan kaartiin lukeutuvat MyPassa Ykköstä kausina 2019-2020 pelanneet kymppipaikan Jari Hassel, hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä sekä kapteeninnauhaa kädessään pitävä oikea laitapakki Olli Kähkönen. Uusia pelaajia on tullut niin yhteistyöseura KJP:stä kuin Kiffenillekin parin vuoden takaa tutusta PeKasta Eelis Silvon ja Jasper Kostianin muodossa. Uusi nimi löytyy myös penkin päästä, kun MP:n valmennustiimissä kolmen kauden ajan toiminut Mika Pasanen vaihtoi Mikkelin Myllykoskeksi.

Edellisen kerran kaudella 2021 Kakkosen A-lohkossa pelatessa jaettiin pisteet punavalkoisten kanssa. Kiffen oli Bolliksella vahvempi 2-0 ja MyPa Saviniemessä 2-1. Kauden päätteeksi MyPa putosi Kolmoseen, mutta nyt vuoden 2005 Suomen mestari teki futisromantikkojen riemuksi paluun Palloliiton sarjoihin. Perinteinen Saviniemi on pelaajienkin suosiossa.

– Se on kiva kenttä pelata. Siellä on hyvä yleisö ja yleensä väkeä paikan päällä. Tämän kauden MyPasta en tiedä paljoakaan, joten minun on vaikea sanoa, kuinka he pelaavat. Jokaista vastustajaa vastaan pitää lähteä ihan sata lasissa, jos haluaa kolme pistettä ottaa, Jmaali korostaa.

– Jätkät ovat vireessä, treenataan vielä loppuviikko hyvin. Lauantaina syödään hyvät aamupalat ja lähdetään kaatamaan MyPaa omalla pelillämme.

Kiffen vieraili viimeksi Myllykoskella syksyllä 2021.

MyPa – Kiffen lauantaina klo 15.00 KSOY Stadionilla.

Kiffen Facebookissa
Kiffen Instagramissa
Kiffen X:ssä