Lauantaireissu Joensuuhun

Parin tappion jälkeen Kiffen metsästää pisteitä JIPPOn vieraana Joensuussa lauantaina. Ottelu alkaa Mehtimäen tekonurmella klo 16.00.

Edelliseen otteluunsa Futuraa vastaan Kiffen lähti nälkäisenä revanssi mielessä, mutta ottelusta tulikin kauden avauskohtaamisen toisinto. Kiffen pelasi etenkin ottelun alussa todella hyvin ja loi lukuisia maukkaita maalipaikkoja, mutta onnistui viimeistelyssä vain kerran. Kahden rankkarin ja yhden alakerran lapsuksen myötä pisteet karkasivat Porvooseen lukemin 1-3.

– Harmittaa ihan älyttömästi se, että luodaan viis, kuus maalipaikkaa ekaan kahteenkymmeneen minuuttiin eikä saada tehtyä, pettynyt valmentaja Juuso Kevari totesi tuoreeltaan.

Luottotopparin paluu

Kiffeniin viime kaudeksi siirtynyt puolustaja Valtteri Karlsson palasi Mustiin Hurmureihin elokuussa. Valtsun alkuvuosi sujui opiskeluiden parissa Tanskassa. Pitkistä rajaheitoistaan tunnettu ja koko aiemman uransa Järvenpään Palloseuraa edustanut Karlsson pelasi viime kaudella 14 ottelussa, joista 11 avauksessa. Tällä kaudella hän on esiintynyt kahdessa pelissä.

– Erittäin hyvillä mielin olen palannut Hurmureihin Köpis-kevään jälkeen. Paluu Töölöön oli helppo päätös. On ollut hienoa nähdä, kuinka joukkueen runko on säilynyt, mutta ollaan saatu paljon myös loistavia uusia pelimiehiä mukaan. Joukkueessa on hyvässä tasapainossa kokemusta ja nuorta virtaa, Valtsu kehuu.

Pitkien heittojen erikoismies on palannut. Kuva: Juhani Järvenpää

Karlsson kertoo, että harjoitusviikko on sujunut mukavasti ja viikonloppuvisiittiä Pohjois-Karjalaan odotetaan jo kovasti. Otteluun lähdettäessä hän korostaa valmistautumisen ja puolustuksen merkitystä.

– Reenikentällä on ollut tällä viikolla hyvä meininki, ja kaikki alkaa olla valmista lauantaita varten. Joensuu on hieno kaupunki ja on aina hienoa päästä vääntämään JIPPOa vastaan. Näistä kohtaamisista ei ole ikinä tunnetta puuttunut, ja uskon, ettei tähän ole tulossa tänä viikonloppuna poikkeusta.

– Luottavaisin mielin kohti lauantaita. Pidetään huoli, että jalat ei jää bussiin ja pidetään oma pää puhtaana, niin eiköhän me kolmen pisteen kanssa lähdetä takaisin etelään, Karlsson päättää.

“Homppa” maaliputkessa

Viime aikojen uusia kasvoja on myös Espoon Palloseurasta tullut Aleksi Hollmén, joka on tuonut merkittävästi lisää voimaa hyökkäykseen. Pelien edetessä “Homppa” on päässyt hyvään vauhtiin ja tehnyt Mustien Hurmurien kolme viimeisintä maalia.

– Omat otteet ovat menneet nousujohteisesti, alku meni vielä vähän nurtsiin ja uuteen pelityyliin totutellessa. Tärkeäähän se on saada onnistumisia myös tehojen muodossa, Hollmén allekirjoittaa.

Homppa oli juhlaottelun sankari. Kaksi maalia kaatoivat Reippaan 2-1.

Kiffeniä on parissa viime ottelussa koeteltu kirvelevien tappioiden muodossa. Yleinen fiilis joukkueessa on kuitenkin pysynyt Kiffenille tyypillisesti hyvänä.

– Treeneissä on ollut totutun hyvä pöhinä, ja vaikka muutama tappio tulikin, niin se ei ole vaikuttanut joukkuehenkeen. Hyvällä draivilla ja huumorilla JIPPOn kaatoon!

– Varmasti tulee tasainen vääntö, jossa pienet marginaalit ratkaisevat. Pitkä reissu tulossa, niin täytyy aloitella aktivoinnit jo tien päällä.

Voiton avaimet ovat Hollménin mukaan yksinkertaiset.

– Tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja, sillä on yleensä päästy pitkälle.

Viime aikoina lohkon pelit ovat menneet vahvasti ristiin, mikä on tasoittanut sarjan keskikastin äärimmilleen. Sijoilla 4 ja 10 olevat joukkueet mahtuvat vain neljän pisteen sisään. Lohkon viisi viimeistä ottelua ovatkin äärimmäisen tärkeitä, kun taistellaan paikoista nousukarsintoihin oikeuttavaan viiden sakkiin.

Muutoksia joukkueessa

Syyskuun alussa päättynyt kansallinen siirtoaika sai aikaan jonkin verran muutoksia myös Mustien Hurmureiden kokoonpanoon. Loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Peik Koskinen lensi opiskeluiden myötä Lissaboniin, ja myös Joona Tukiainen keskittyy syksyn ajan alkaviin opintoihin pelaten loppukauden farmijoukkue FC Kontussa. Korhosen veljekset Pyry ja Antti puolestaan valmistautuvat alkavaan futsal-kauteen, ja Rasmus Ruismäki pelaa kauden loppuun Kolmosessa Malmin Palloseurassa. Jo aiemmin Kiffeniin siirtyivät Leo Ussher ja Noakim Lokake KäPasta. Viimeisin kiinnitys on loppukauden lainalle HJK:n organisaatiosta saapunut nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva Maxim Nazari, joka on lauantaina valmennuksen käytössä.

Sairaslistalla on vielä muutamia pelaajia, kuten Emil Lehtinen, Eetu Kolu ja Reko Räsänen.

Vastassa yksi kärkijoukkueista

Sarjakakkonen JIPPO koki edellisessä ottelussaan 3-1-vierastappion kovassa vireessä olevalle PPJ:lle. Häviötä edelsi viiden ottelun tappioton putki. PPJ-ottelun myötä ero sarjakärki Klubi 04:ään venyi viiteen pisteeseen, tosin JIPPOlla on yksi peli vähemmän pelattuna.

Bolliksella tuli tappio.

JIPPO teki kuun vaihteessa kaksi vahvistusta, kun joukkueeseen liittyivät HIFK:sta maalivahti Sami Rissanen ja JS Herculeksesta toppari Niklas Haataja. Joensuulaisten maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti. Joukkue on tehnyt 37 maalia, joista kuusi on viimeistellyt Terrence Smith.

Kauden avauskohtaamisessa Bolliksella JIPPO vei pisteet mukaansa maalein 0-2. Viime kaudella joukkueet kohtasivat peräti kolmesti. Kotiotteluistaan Kiffen voitti ensimmäisen 2-0, ja syksyisessä jatkosarjan kohtaamisessa Bragulla vajaamiehinen Kiffen taisteli 1-1-tasapelin. Joensuussa Kiffenin 1-0-voitto karkasi valitettavan tuttuun tapaan lisäajan tasoituksen myötä. Kiffen oli viime kaudella sarjan ainoa joukkue, jota JIPPO ei onnistunut voittamaan.

Viimeisimmät kohtaamiset

Kaudesta 2015 lähtien Kiffen ja JIPPO ovat kohdanneet Kakkosessa yhdeksän kertaa. Kiffen on onnistunut voittamaan otteluista yhden ja JIPPO kolme. Pistejakoon on päädytty peräti viidesti.

1.7.2023 Kiffen – JIPPO 0-2
15.10.2022 Kiffen – JIPPO 1-1
20.8.2022 JIPPO – Kiffen 1-1
5.6.2022 Kiffen – JIPPO 2-0
11.7.2019 JIPPO – Kiffen 3-0
12.5.2019 Kiffen – JIPPO 0-0
19.5.2015 JIPPO – Kiffen 1-1
26.7.2015 Kiffen – JIPPO 1-2
31.5.2015 JIPPO – Kiffen 1-1

JIPPO – Kiffen lauantaina 9.9. klo 16.00 Mehtimäen tekonurmella.

Kotijoukkue striimaa

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen osoitteessa karjalainen.fi/live

Vuorokauden mittaisen tilauksen (3,90 €) voit tehdä täältä: https://punamustamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/vuorokausi?source=verkko