Liam Lokake jatkaa mustapaidoissa – “Esimerkillinen nuori pelaaja”

Puolustajalupaus Liam Lokake ja Kiffen ovat allekirjoittaneet kautta 2023 koskevan pelaajasopimuksen.

Lokake kuului Kiffenin rinkiin jo toissa kaudella 2021, mutta silloin vuosi sujui armeijan harmaissa. Viime kauden alku oli sekin loukkaantumisten vuoksi rikkonainen, mutta aina hyvällä asenteella harjoitellut Liam sai kerättyä pelituntumaa Nelosta tahkoavasta Kiffen/3:sta. Kuntoon päästyään toisen polven Musta Hurmuri nousi nopeasti edustuksen päävalmentajan Mako Tukiaisen luottopelaajaksi ja esiintyi Kakkosessa 11 ottelussa yhteensä 878 minuutin verran.

– Viime kausi Kiffenissä oli todella vaikea fyysisesti. Olen kummiskin kiitollinen valmennukselle siitä, että sain mahdollisuuden päästä pelaamaan loppukaudesta paljon minuutteja, “Limppu” kertoo.

– Tavoite ensi kaudelle on saada jalat sataprossaseen kuntoon ja nauttia kivuttomasta pelaamisesta.

Lokake oli loppukaudesta isossa roolissa Kiffenin takalinjoilla.

Mainiot otteet takalinjoilla eivät jääneet keneltäkään huomaamatta, vaan Liam palkittiin Kiffenin sisäisellä Kauden nuori pelaaja -palkinnolla.

– Palkinnon saaminen teki tietenkin iloiseksi. Viime kaudella en pystynyt osallistumaan kunnolla tapahtumiin, joten palkinnon olisi voinut ansaita joku muukin, Liam sanoo vaatimattomana.

Mako Tukiainen nostaa Liamista esiin ennen kaikkea hänen tinkimättömän asenteensa. Liamissa nähdään paljon potentiaalia tuleville vuosille.

– Esimerkillinen nuori pelaaja. Aina liikkeellä iloisella mielellä ja antaa kaikkensa niin harjoituksissa kuin myös pelikentällä. Menneellä kaudella Liam osoitti, että hänet voi heittää kehiin mitä tahansa joukkuetta vastaan. Vaikka käsi olisi kipsissä, niin Liam on valmis astumaan kentälle tarvittaessa. Uskon, että ensi kaudella Liam on vieläkin vahvempi lukko takalinjoilla – joko laitapakkina tai topparina – ja hänellä on kaikki edellytykset siirtyä korkeamillekin sarjatasoille tulevaisuudessa. Toivomme tietenkin, että se tapahtuu Kiffenin paidassa, Tukiainen näkee.