Loppukauden otteluohjelma selkiytyy

Lauantainen tappio Lahdessa varmisti Kiffenin sijoittumisen neljänneksi runkosarjassa ja toi samalla selkeyttä joukkueen loppukauden otteluohjelmaan.

Nousukarsintasarjan joukkueet ratkesivat jo aiemmin, ja samalla Palloliitto julkaisi ottelukaavion. Neljäs sija tarkoittaa sitä, että Kiffen aloittaa nousukarsintasarjan vierasottelulla 8. lokakuuta sarjakakkosta vastaan. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 15. lokakuuta Bolliksella, ja nousukarsintasarja päättyy vierasotteluun kolmanneksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan 22. lokakuuta.

Koska lohkon kärkikolmikon sijoitusten osalta on kuitenkin paljon vielä avoinna, emme tiedä ketä vastaan pelaamme milläkin kierroksella. Ainoastaan varmaa on se että Reipas ei tule 15. lokakuuta Bollikselle. Sarjan kärjessä oleva JIPPO voittaa lohkon, mikäli se ei häviä viimeistä ottelua tulevana lauantaina KäPalle. KäPa varmistaa toisen sijan, jos se saa ottelusta yhden pisteen tai Reipas ei voita viimeisessä ottelussa Kuopiossa KuPS Akatemiaa. Reipas voi nousta sarjakakkoseksi voittamalla KuPS Akatemian, jos samaan aikaan JIPPO voittaa KäPan. Sarjaporrasta alemmas suuntaavat FC LaPa Lappeenrannasta sekä PeKa Kotkasta.

Ensi kauden Kakkoseen putoavat Ykkösestä varmuudella PIF Paraisilta ja PK-35 Helsingistä sekä tämänhetkisen sarjatilanteen perusteella todennäköisesti PEPO Lappeenrannasta. Kolmosen sarjanousijoiden osalta tilanne on varmistunut ainoastaan perinteikkään Kuopion Elon sarjanousun osalta.