Maali-iloittelua Talissa — Kontu kaatui 8-1

Kiffenin hyökkäys oli lauantai-iltana huipputehokas. Mustien Hurmurien uusi hyökkääjä Reko Räsänen viimeisteli hattutempun.

Kiffen palasi harjoitusotteluiden pariin FC Kontua vastaan. Viimeviikkoinen PK-35-ottelu jouduttiin perumaan toipilaiden suuren määrän vuoksi, mutta lauantaiksi oli saatu käyttöön 13 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Tuore farmiseura kärsi myös poissaoloista.

Mustat Hurmurit määräsivät tahdin alusta saakka. Erityisesti Mauricio Hopsun ja Arttu Mäkisen miehittämältä oikealta laidalta tultiin kovaa ja luotiin maalipaikkoja. EPS-ottelussa voittomaalin iskenyt Hopsu oli tällä kertaa rakentamassa ensimmäistä maalia jo 7. peliminuutilla. Keskitys jäi pomppimaan rangaistusalueen keskelle. Vahvoja näyttöjä antanut Samuli Heiska oli haukkana paikalla ja täräytti pallon voimakkaasti etualakulmaan.

Varttia myöhemmin syntyi Heiskan illan toinen ja se oli kuin kopio ensimmäisestä. Tällä kertaa Kontu-puolustus ei saanut purettua Riku Heinosen keskityspalloa ja “Spige” sijoitti pallon läheltä ylös. Osumaa saanut hyökkääjä otettiin varotoimenpiteenä vaihtoon, tilalle kirmasi Reko Räsänen.

Sinipaitainen vierasjoukkue iski ainokaiseksi jääneen osumansa Kiffen-puolustuksen kommunikaatiovirheen seurauksena. Aziz Bhar juoksi vapaasti topparien välistä ja sijoittu pallon alakulmaan ohi vastaan tullen Axel Andersonin.

Ensimmäisen puoliajan viimeiseksi jäänyt maali syntyi komean yhteispelin päätteeksi. Hopsu pisti Mäkisen vauhtiin oikealta laidalta. Mäkinen antoi nappisyötön pilkkutäplän tienoille ja Rekoselta nähtiin vaivaton viimeistely.

Toisen puoliajan ensimmäinen maali syntyi jälleen ns. kultaiselta alueelta. Riku Heinonen haki tavaramerkkivedollaan takayläkulmaa, mutta Kontu-vahti torjui eteensä ja Arttu Mäkinen sai viimeistellä puolityhjään maaliin.

Viides maali oli illan komein. Heinosen vapaapotku osui päin muuria. “Riksa” sai pallon takaisin ja syötti viereen Joona Tukiaiselle. Joonan roikkupallo leijaili ristipuun kautta verkon perukoille.

Reko Räsänen oli mukana illan kolmessa viimeisessä maalissa. Ensin maanuoliainen tavoitti maalin läheltä Misael Rearten, joka tuikkasi pallon taka-alakulmaan. Seuraavaksi oli Räsäsen vuoro iskeä. Tuomas Saarikon matala keskitys lensi etutolpan eteen ja Reko oli ensimmäisenä paikalla. Hetki ennen päätösvihellystä Riku Heinosen puolenvaihto oli karata yli kentältä, mutta Jere Pulkkinen pelasti pallon päätyrajalta ja nosti takaviistoon Räsäselle. Klassinen viimeistely, läheltä ylös.

Hattutempun iskenyt Reko hehkui ottelun jälkimainingeissa.

– Maaliteko, murtautuminen ja pelinavaus onnistuivat kaikki tänään hienosti. Ei paljon virheitä kenelläkään, hyvä peli. Tästä on hyvä jatkaa.

Mustat Hurmurit ottavat nyt hetken happea ja sen jälkeen hiotaan kuvioita. Seuraava harjoitusottelu aprillipäivänä Pallomyllyssä klo 19 GrIFK:ta vastaan.

Grania vastaan voi ottaa monta asiaa tästä pelistä. Hyvällä itseluottamuksella, niin homma hoituu.

Kiffenin uusi hyökkääjä on päässyt hyvin joukkueeseen sisään.

– Mukavia jätkiä jengi täynnä!

Kooste