Maaliton tasapeli nurmen avajaisissa

Kiffen ja HJK Klubi 04 pelasivat maalittoman tasapelin Bolliksen tiistai-illassa. Uusitun nurmikentän avajaisotteluna toiminut paikalliskamppailu jäi tilanneköyhäksi.

1. puoliaika

Vieraat olivat ottelun alussa vauhdikkaalla päällä, mutta Kiffenin puolustus sai ottelun edetessä turhautettua nuoret lupaukset hätäisiin ratkaisuihin.

HJK Klubi 04:n ensimmäinen puolittainen paikka syntyi 5. peliminuutilla, kun vaikeasti luettava keskityspallo leijui takatolpalle, jonne vasen laitapuolustaja Tuomas Saarikko ennätti väliin ja purki pallon kulmaksi.

Saarikko oli viitisen minuuttia myöhemmin toisessa päässä kenttää yrittämässä omaa ratkaisuaan. Yhteispeli Joona Tukiaisen kanssa toimi, mutta etuyläkulmaa kohti suuntautunut veto karkasi niukasti yli.

Tuomas Saarikko on aloittanut Kiffen-uransa pirteästi. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kiffen-kapteeni Severi Murto sai 13. minuutilla kulman jälkitilanteesta hyvän tontin kokeilla, mutta maanuoliainen viuhui ohi.

Hetkeä myöhemmin HJK Klubi 04:n Kaius Hardénilla oli vastaavanlainen paikka, mutta Niko Tervonen liimasi pallon. Lähimpänä maalintekoa kävi oikealta laidalta sisään leikannut laituri Stanislav Baranov, jonka vihaiseen vetoon Tervonen sai sormenpäänsä väliin.

“Terviksen” lisäksi Kiffen-toppari Antti Korhonen oli isossa roolissa puolustuksessa laittamalla pari kertaa kroppansa likoon blokkaamalla laukaukset.

Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin 43. minuutilla, kun Reko Räsänen päätti suorittaa taktisen rikkeen pysäyttämällä vieraiden vastahyökkäyksen keltaisen arvoisesti.

2. puoliaika

Vieraat tulivat pukukopista ärhäkästi toiselle jaksolle. Tervosta testattiin pari kertaa lyhyen ajan sisään tolppien välissä, mutta monivuotinen hurmurivahti nappasi vaivoitta lähietäisyydeltä tulleet vedot ja ohjaukset.

Kiffen suoritti ensimmäiset vaihtonsa 58. minuutin pelin jälkeen, kun Mauricio Hopsu ja Reko Räsänen tekivät tilaa Tejan Deenille sekä loukkaantumiset selättäneelle Peik Koskiselle. Normaalisti vasemmalla laidalla viilettävä Peik päätyi oikealle, mutta se ei näyttänyt hidastavan menoa. Yksi Kakkosen parhaista laitureista on taas valmiina säväyttämään Bolliksen yleisöä.

Peik on palannut. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vähän yli tunnin pelin jälkeen Joona Tukiainen ja target-hyökkääjän roolin saanut Tejan Deen pelasivat näyttävästi yhteen, mutta Deenin ratkaisu jäi hiukan löysäksi. Tilanne jäi kotijoukkueen viimeiseksi kunnolliseksi maalipaikaksi.

66. minuutilla Touko Laakkonen siivosi pallon maalinedustalta kulmapotkuksi. Kuutisen minuuttia myöhemmin vieraiden Baranov oli pahanteossa, mutta laiturin temput eivät yllättäneet.

Molempien joukkueiden vahva puolustuspeli piti huolensa siitä, että enempää paikkoja ei nähty tiistai-illassa. Ottelun jälkimainingeissa puhuttiin torjuntavoitosta ja sellaisena maalitonta tasapeliä voikin pitää puhtaalla pelillä kautensa aloittanutta ylivoimaista nousijasuosikkia vastaan.

“Kiffenin näköistä futista”

Muuri nimeltä Niko Tervonen torjui Kiffen-uransa 27:n nollapelin. Ottelun jälkeen tavoitettu hyvätuulinen maalivahti oli tyytyväinen puolustuksen esitykseen.

– Hyvin suoriutui jengi. Ei siellä hirveästi vaarallisia paikkoja tullut. Saatiin pidettyä Klubi siellä kulmissa.

Severi Murto huikkasi kesken haastattelun.

– Olihan siellä yks gamesaveri mukana!

Tervosta ei ohitettu. Kuva: Kalevi Hämäläinen

– Ei voi itteään liikaa alkaa kehumaan, Tervonen totesi nöyrästi.

Puolustuspeli hoidettiin kunnialla, mutta hyökkäykseen vaaditaan vielä ripaus lisää tehokkuutta.

– Olisihan se kiva, jos maaleja tehtäisiin enemmän. Tuomas (Saarikko) on aika nopeasti oppinut meidän haasteet, mitä viime raportista luin.

– Koko puolustuslinja ansaitsee kiitokset, erityisesti laitojen kundit. Kiffenin näköistä futista alkaa olemaan parhaimmillaan.

Seuraavat ottelut

Kiffen lähtee lauantaina Lahden Kisapuistoon paikallisen Reippaan vieraaksi.
Bolliksella nähdään taas 4. kesäkuuta klo 16, kun PEPO saapuu vastaan.

Kooste