Maalivahtiosastolla muutoksia – Anderson telakalle, Sauramaa ja Kella sopimuksiin

Kiffenin maalivahti Axel Anderson loukkaantui Winterliigassa sen verran pahoin, että hän on sivussa loppukauden. Uusina pelaajina Kiffenin kanssa sopimuksen ovat allekirjoittaneet maalivahtiosastolle liittyvät Matias Sauramaa ja Martin Kella.

Winterliiga ottelu TiPS:aa vastaan koitui kohtalokkaaksi Axelille, kun nopea pelin avaaminen ja tekonurmi katkaisivat eturistisiteen. Näin ollen kauden 2022 pelit ovat Andersonin osalta pelattu jo ennen kauden alkua. Kiffen toivottaa Axelille paranemista.

Maalivahtivalmentaja Seppo Felt on harmissaan Andersonin puolesta.

– Tämä on kova takaisku Axelille, hän oli valmis haastamaan Nikon (Tervonen) tasapäiseen taisteluun ykkösmaalivahdin paikasta. Nyt tavoitetta täytyy siirtää yhdellä kaudella eteenpäin ja toivoa, että paraneminen sujuu aikataulun mukaan, Felt toteaa.

Andersonin paikkaajiksi Kiffen on kiinnittänyt kaksi maalivahtia: viime kauden huilanneen Martin Kellan sekä uutta nostetta uralleen hakevan Markus Sauramaan.

Sepon mukaan kahdelle uudelle maalivahdille oli tarvetta Nikon taakan helpottamiseksi.

– Niko on pelannut hyvin kevään otteluissa, mutta kaipaa paria rinnalleen vähentämään rasituskuormaa. Ei pelkästään peleissä vaan myös treeneissä.

Kella pelasi kauden 2020 Kiffenissä, mutta ei onnistunut saamaan peliaikaa Tervosen ja Elias Mattilan vanavedessä. Viime kausi Kellalla meni Suomen armeijan palveluksessa. Kesäkuussa asepalveluksensa päättävä Martin liittyy Kiffenin harjoitusvahvuuteen myöhemmin.

Aivan uutena kiffeniläisenä tullaan näkemään Kolmosen SAPAsta siirtyvä Matias Sauramaa. VJS:n kasvatin muita pääkaupunkiseudun joukkueita ovat olleet PK-35 Vantaa, HJK, Klubi 04 ja FC Espoo. Kokemusta on kertynyt niin edesmenneestä Liigacupista kuin myös Suomen Cupista ja Kakkosesta.

Sauramaa on Feltille tuttu HJK:n organisaatiosta vuodelta 2015.

– Matias on kookas, äänekäs, atleettinen ja hyvin peliä ohjaava maalivahti.