Makea avausvoitto Lappeenrannassa

Ke 23.6.2021 PEPO – Kiffen 0-1 (0-0)

Tämän kauden neljäs sarjaottelu toi viimein kaivatun palkinnon, kun yhtenäisesti esiintynyt ja uhrautuvasti puolustanut Kiffen taisteli tärkeän 0-1-vierasvoiton PEPO:sta. Voitto sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta lappeenrantalaisryhmästä tekee todella hyvää Mustien Hurmurien leirissä.

1. puoliaika

Ottelun käsikirjoitus Kimpisen urheilukeskuksessa oli alusta lähtien selvä. PEPO hallitsi palloa selvästi, kun taas Kiffen puolusti tiiviisti ja panosti vastaiskuihin. Kiffenin laitapuolustajat olivat täystyöllistettyjä, kun PEPO lähetti keskityksiä maalille. Esimerkiksi Leon Pierce onnistui kuitenkin erinomaisesti ja blokkasi lukuisia keskityksiä. Puolustuksen uurastuksesta kertoo sekin, että PEPO sai ottelussa peräti 13 kulmapotkua.

PEPO:n avausjakson ensimmäinen hyvä tilanne avautui Leon Augustolle, joka kolisteli kehikkoja ottelun 18. minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Nikke Veikkasella oli hyvä puskupaikka läheltä, mutta maalivahti Elias Mattila kaappasi pallon varmasti syliinsä. Vajaan 40 minuutin kohdalla Veikkanen kaatui rangaistusalueella, mistä PEPO ja kotiyleisö vaativat rankkaria. Tuomarin pilli pysyi kuitenkin taskussa.

Kiffenillä oli avausjaksolla yksi erinomainen paikka juuri ennen taukovihellystä. Tejan Deen nousi laidalta ja keskitti aivan päätyrajalta takaviistoon Severi Murrolle. Murto tavoitteli suoraan syötöstä takakulmaa, mutta laukaus karkasi hieman ohi.

2. puoliaika

Toiselle jaksolle PEPO tuli ahnaasti ja loi painetta valkoisessa asussa esiintyneen Kiffenin puolustusalueelle. Puoliajan ensimmäisten minuuttien aikana Roope Huhtala pääsi kulman jälkitilanteesta yrittämään, mutta Mattila kesti yhä. Tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta lähtenyt kaukolaukaus oli yllättää Kiffen-vahdin. Mattila arvioi vedon menevän ohi ja seurasi palloa katseellaan, mutta peliväline osuikin tolppaan ja oli kimmota Mattilasta maaliin. Tuurikin oli nyt Kiffenin puolella.

Kiffen rankaisi yhdestä terävistä vastaiskuistaan. Tejan Deen ahkeroi laidalla ja keskitti maalille, josta Cheikh Toure tuikkasi pallon häkkiin. Maali oli Tourelle jo kauden kolmas, ja tämä oli niistä toistaiseksi tärkein. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kiffen johti ottelua.

PEPO hallitsi pallollista peliä loppuun asti selvästi. Milos Josimoville aukesi vielä maalin edestä hyvä pusku, joka suuntautui kuitenkin ohi. Kiffen taisteli urhoollisesti, ja lopulta helpottava loppuvihellys soi Kimpisen hiostavassa illassa.

Pelin jälkeen

Kiffenin pelaajat kerääntyivät perinteiseen voittokuvaan.

Tunnelmat Mustien Hurmurien kopissa olivat luonnollisesti riehakkaat. Voitto oli henkisesti todella tärkeä joukkueelle, joka on pitkin kautta kaivannut onnistumisia kontolleen. Päänahan arvoa nostaa sekin, että kyseessä oli PEPO:n tämän kauden ensimmäinen tappio.

Kiffenin valmennustiimin jäsen ja joukkueenjohtaja Jari Hakala oli tyytyväinen joukkueen taistelevaan ilmeeseen.

– Tylyä vieraspelaamista. Jokainen kundi nosti tasoaan ja tiesi mistä on kyse. On hyvän joukkueen merkki hakea pisteet Lappeenrannasta, joka ei ole todellakaan helppo paikka, Hakala jakoi tunnustusta.

Tasaisessa sarjassa Kiffen on kolmella pisteellään edelleen viimeisenä, tosin vain huonomman maalieron turvin. Häntäpään joukkueet PeKa, KäPa, PKKU, MYPA ja Kiffen mahtuvat kaikki vaivaisen kahden pisteen sisään.

Kiffenin kokoonpano

1 Elias Mattila
2 Pyry Korhonen
3 Leon Pierce -> 83′ Kelechi Anyamele
4 Dominic Savolainen
10 Mauricio Hopsu
14 Severi Murto
17 Tejan Deen -> 74′ Kasper Eriksson
21 Ilmari Lappalainen
24 Rasmus Ruismäki
27 Cheikh Toure
28 Bob Diasonama -> 61′ Muslim Markhiyev

 

Nyt siirrytään juhannuksen viettoon ja samalla tauolle. Reipas-ottelun siirtymisen vuoksi Kiffenin seuraava peli pelataan vasta lauantaina 17. heinäkuuta, jolloin matkataan Mikkeliin MiPK:n vieraaksi.

Kuva: Topi Lainio / VMH

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

37  +    =  39