Mako jatkaa peräsimessä

Kiffenin joukkueenrakennus kaudelle 2023 otti ensimmäisen askeleen eteenpäin, kun Mustia Hurmureita jo vuodesta 2019 luotsannut Mako Tukiainen allekirjoitti kautta 2023 koskevan sopimuksen.

Tukiainen kertoo, ettei jatkosopimusta tarvinnut lopulta pitkään miettiä. Seura on ottanut viime vuonna askelia eteenpäin, ja Tukiainen uskoo Kiffenin löytyvän jälleen ensi kaudella sarjan kärkipäästä.

– Kyllähän sitä muutama huonosti nukuttu yö tuli vietettyä ensi kautta miettiessä. Olin otettu, kun Kiffen halusi minun jatkavan myös ensi kaudella, ja samaan aikaan minua kyseltiin muuallekin. Loppujen lopuksi päätös oli helppo. Kiffenissä on menty selkeästi eteenpäin kaikilla osa-alueilla neljän vuoden ajan, ja hallitus haluaa jatkaa samaa trendiä myös kaudella 2023. Kävimme erittäin avoimesti läpi tilannetta ja tavoitteita, viime kausi oli logistisesti haastava Bolliksen remonttien vuoksi. Mutta nyt siellä on uusi nurmi jo asennettuna ja koronarajoitukset ovat poistuneet. Joten uskon, että keväällä 2023 Mustat Hurmurit ovat hyvässä iskussa ja kauden päätteeksi taistelemme kärkisijoista. Toki kaipaamme pelaajarunkoon muutamaa täsmävahvistusta, Mako kertoo.


Myös toiminnanjohtaja Janne Wikman on tyytyväinen sopimukseen.

– Valmentajan kiinnittäminen oli ensimmäinen tehtävä. Nyt kun Mako Tukiainen jatkaa Kiffenin peräsimessä, on helpompi kartoittaa hänen kaipaamiaan täsmävahvistuksia. Muutamaa ollaan jo lähestytty alustavasti. Tosiasia on kuitenkin se, että moni pelaaja haluaa tietää valmentajan ensin ennen kuin aletaan neuvottelemaan. Viime kauden pelaajistosta suurin osa on valmiina jatkamaan myös ensi kaudella, mutta muutaman kohdalla on mietintämyssy päässä vielä hetken aikaa.

– Muista valmennustiimiin liittyvistä sopimuksista tiedotamme ensi viikolla, ja eiköhän ensimmäisistä pelaajasopimuksistakin uutisoida lähiaikoina. Joulukuussa aloitetaan sitten try-outit, niin A-junioreiden kuin myöskin edustukseen pyrkivien pelaajien osalta, edustusjoukkue palaa treenikentälle loppiaisen jälkeen. Tällä hetkellä suurin osa heistä on hakemassa etelän lämpöä Lissabonista, taitaa viikonlopun ohjelmaan kuulua myös jalkapalloakin paikan päällä. Annetaan jätkien nauttia, kulunut kausi oli kuitenkin poikkeuksellisen pitkä. Hallituksen näkökulmasta toivomme toki, että kausi 2023 olisi saman mittainen ja Kiffen taistelisi sarjanoususta lokakuun jatkopeleissä, Wikman toteaa.