Muistoja Bollikselta: Cheikh Toure

Parhaimmat muistonsa Töölön pallokentältä kertoo tänään Cheikh Toure, joka on edustanut Kiffeniä vuosina 2015-2017 ja uudelleen vuodesta 2020. “Cico” nosti esiin kaksi ottelua syyskuulta 2017: FC Kiffen – PEPO (30.9.) ja Klubi 04 – FC Kiffen (10.9.).

Sarjapaikka varmistui pakkoraossa

PEPOa vastaan käydyssä kamppailussa Kiffen varmisti sarjapaikkansa vaikeiden vaiheiden jälkeen. Kiffen voitti edelleen lohkovoitosta taistelleen PEPOn 4-1, ja kun muutkin pelit menivät sopivasti ristiin, Mustat Hurmurit säilyttivät kuin säilyttiväkin paikkansa Kakkosessa. “Cico” oli ottelussa isossa roolissa viimeistellen kaksi osumaa. Tämän ottelun nosti parhaaksi muistokseen myös laitalinkki Leevi Saikkonen.

– Minunkin paras muistoni on vuoden 2017 PEPO-peli, kun meidän piti voittaa säilyäksemme. PEPO tuli paikalle itsevarmana ja he luulivat voittavansa meidät helposti, mutta me voitimmekin 4-1, ja minä tein kaksi maalia ja olin siten Kakkosen paras maalintekijä 16 maalilla, Toure muistelee.

Ottelun päätyttyä tunteet olivat pinnassa. Vaikeiden vaiheiden jälkeen Kiffenin kausi oli päättynyt valtavaan helpotukseen.

– Muistan, kuinka pelin jälkeen joukkueenjohtaja Kimmo (Silventoinen) halasi minua ja itki, mikä kosketti minua kovasti, Toure toteaa.

“Cico” pelastavana enkelinä

Toure mainitsee myös toisen itselleen ikimuistoisen ottelun, joka oli pelattu Bolliksella vain muutamaa viikkoa aiemmin Klubi 04:ää vastaan 10.9.2017. Tässä pelissä Klubi 04 oli virallinen kotijoukkue. Cicon kahdella viime hetkien maalilla Kiffen kaivoi huipputärkeän voiton sarjapaikan kannalta.

– Ottelu Klubi 04:ää vastaan oli sekin ikimuistoinen. Olimme 0-1-tappiolla vielä kuusi minuuttia ennen loppua, kunnes onnistuin tekemään kaksi maalia.

Maalirikas kausi 2017 jäi sillä erää Touren viimeiseksi Kiffenissä. Hän kävi vuoroin Gnistanissa, Viikingeissä ja Atlantiksessa. Kannattajien riemuksi Cico palasi Mustiin Hurmureihin viime syksynä. Viimeistään tämän kauden alku on osoittanut maalijyvän olevan edelleen tallella, sillä viidessä ottelussa vastustajan verkko on venynyt jo kolmesti.

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *