Muistoja Bollikselta: Kimmo Silventoinen

Muistelusarjan kruunaa pitkän linjan Kiffen-ikoni Kimmo Silventoinen, joka on toiminut Kiffenissä  pelaajana, valmentajana, joukkueenjohtajana sekä nykyisin managerina. Hän jakaa meille tunnelmia heinäkuun 1972 Suomen Cupin ottelusta Kiffen – Lahti-69, jossa Kiffen tiputti sarjaporrasta korkeammalla pelanneen lahtelaisryhmän. Kimmo kirjoitti muistelonsa itse, ja ne kuuluvat näin:

Bollis on muistoissani aina Suomen paras futiskenttä. Sitä tunnelmaa ja voimaa, mikä Bolliksella pelatessa syntyy sisälläni mielessä ja kehossa, ei voita mikään muu kenttä. Ikimuistoisen pelin pelasin Bolliksen luonnonnurmella heinäkuussa 1972. Olin silloin 24-vuotias, kaksi kuukautta vanhan Juuso-pojan isä ja elämäni kunnossa.

Kiffen – Lahti-69 oli Suomen Cupin ottelu. Kuusysi pelasi silloin mestaruussarjassa (ylin taso) ja Kiffen suomensarjassa (toiseksi ylin taso). Suomen Cupissa oli jäljellä enää 16 joukkuetta. Bolliksen vanha Urheilukadun puoleinen katollinen katsomo oli täynnä ja aurinkokatsomossakin paljon väkeä. Tunnelma oli korkealla.

Valmentajamme Nipa Mikander oli antanut minulle erikoistehtävän. Kuusysissä pelasi Simo Syrjävaara. Tehtäväni oli pelata Simoa vastaan ja estää hänen pelinrakentelu. Simo oli 60-luvulla yksi Suomen parhaista keskikenttäpelaajista. Hän pelasi mm. 26 A-maaottelua ja oli edelleen 30-vuotiaana peliälyltään ja taidoiltaan huippupelaaja.

Kiffen pelasi upean ottelun ja voitti 2-0. Itse onnistuin hyvin Simon ”päällystakkina” ja olin rakentamassa kumpaakin Kiffenin maalia. Ensimmäisellä puoliajalla katkaisin Kuusysin rakentelun heidän kenttäpuoliskollaan ja syötin vastustajan längistä maalitykkimme Jarmo ”Jare” Lindahlin vapaaksi. Jare eteni keskeltä läpi ja viimeisteli kauniisti 1-0. Toisella puoliajalla nousin oikeata laitaa kohti päätyä, keskitin boxiin ja Jare laukoi varmasti 2-0.

Olisi hienoa, jos Suomessa palattaisiin vielä takaisin oikeaan Cup-pelitapaan kuten Englannin perinteisessä FA cupissa. Silloin pienemmät seurat voisivat haastaa suurseuroja ja tunnelma sekä kentällä että katsomoissa olisi unohtumaton.

 

Kimmo Silventoinen

Manageri

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *