Muistoja Bollikselta: Leevi Saikkonen

Kiffen palaa pelaamaan kotiottelunsa sille rakkaalle Töölön pallokentälle eli Bollikselle ensi sunnuntaina, kun Mustia Hurmureita vastaan asettuu PEPO. Kotiinpaluun kunniaksi esittelemme usean Kiffeniin läheisesti liittyvän henkilön rakkaimman muiston Bollikselta.

Sarjan aloittaa Kiffeniä kaudesta 2017 lähtien edustanut laitalinkki Leevi Saikkonen, joka nosti parhaaksi muistokseen lauantaina 30.9.2017 pelatun sarjakauden päätösottelun FC Kiffen – PEPO. Kyseisessä todella suurten panosten ottelussa Kiffen taisteli sarjapaikastaan ja PEPO lohkovoitosta. Kiffenin oli pakko napata kolme pistettä, eikä sarjapaikka siitäkään huolimatta ollut omissa käsissä. Monien yllätykseksi Kiffen kaatoi lappeenrantalaiset 4-1 ja lunasti paikan Kakkosesta jälleen seuraavalle kaudelle, kun samanaikaisesti pelatut muutkin ottelut päättyivät Hurmureiden kannalta suosiollisesti.

– Minulla on montaa hyvää muistoa Bollikselta, mutta ensimmäisen Kiffen-kauteni viimeinen peli PEPOa vastaan 2017 oli kyllä unohtumaton. Molemmilla joukkueilla oli isot panokset, ja sen voiton jälkeen viimeistään tunsi olevansa osa Kiffen-perhettä, Saikkonen toteaa.

Ottelussa täydet minuutit urakoinut Saikkonen oli omalla merkittävällä panoksellaan vaikuttamassa pelin lopputulokseen. Ottelun 85. minuutilla hänen laidasta lähettämänsä millimetrin tarkka syöttö tavoitti maalin eteen nousseen Jere Jääskeläisen, joka sijoitti Kiffenin ratkaisevaan 4-1-johtoon. Osuma on Kiffenin lähihistorian legendaarisimpia.

– Jerehän oli juuri tullut vaihdosta sisään ja piti maalilla kovaa meteliä ja huitoi, että palloa tänne… Toimitin sen sitten hänelle ja Jere juoksi sen pallon sisään, Saikkonen muistelee.

Ottelu oli myös sikäli merkittävä, että siihen päättyi päävalmentaja Timo Salon aikakausi Mustien Hurmurien peräsimessä. Pelaajistokin uudistui kaudelle 2018 voimakkaasti, ja usea kokenut sotaratsu lopetti uransa PEPO-otteluun.

PEPO Lappeenrannan kuvaaman maalikoosteen näet tästä

Koko ottelu löytyy tästä

Kuva: Juhani Järvenpää

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2  +  2  =