Muistoja Bollikselta: Otto Talvitie

Rakkaimman muistonsa Töölön pallokentältä kertoo tänään Kiffenin edellinen kapteeni Otto Talvitie. Hänen valintansa kohdistuu 28.9.2019 pelattuun paikallisotteluun Kiffen–Viikingit, joka oli “Oden” viimeinen kotiottelu Kiffenissä edustustasolla.

– Tiesin etukäteen, että ottelu Viikinkejä vastaan tulisi olemaan viimeinen kotiotteluni Kiffenin edustusjoukkueessa. Olin kertonut tästä joukkueelle – ensin Kimmolle (Silventoinen) ja Makolle (Tukiainen) – ja sen jälkeen myös pelaajille, Talvitie mainitsee.

Ottelu oli kauden 2019 toiseksi viimeinen, ja voitolla Kiffen olisi varmistanut sarjapaikkansa. Mustat Hurmurit kuitenkin löivät päätään seinään lauantaisessa syysauringossa. Maalittoman avausjakson jälkeen vuosaarelaisvieraat rankaisivat isäntien tehottomuudesta ja tekivät harvoista paikoistaan kolme maalia.

– No, pelihän oli joukkueelta lopulta yksi kauden huonoimmista ja hävittiin 0-3. Muuan C. Toure taisi tehdä kaksi, Talvitie muistelee.

Ottelu oli Talvitielle merkityksellinen monestakin syystä.

– Nykyinen vaimoni oli katsomassa ottelua silloin pienen koiranpentumme Ole Gunnarin kanssa, ja ottelun jälkeen tunteet olivat pinnassa tappiosta huolimatta, olihan viiden vuoden ajanjakso tavallaan tullut päätökseen. Hetkeen tiivistyivät kaikki ne lukuisat hyvät muistot Bollikselta niin treeneistä kuin peleistäkin, Talvitie kuvailee.

Otto Talvitie ja koiranpentu Ole Gunnar kuvattuina heti ottelun päätyttyä.

Talvitien mukaan tappio toimi kuitenkin hyvänä herätyksenä päätöskierrokselle lähdettäessä. Sarjapaikka saatiinkin hoidettua kotiin 0-0-taistelulla Klubi 04:ää vastaan Telia 5G Arenalla. VJS:n samanaikainen kotitappio Kakkosesta jo putoamaan tuomitulle Susille toki olisi sallinut tappionkin. Talvitien edustusura päättyi siten hyvissä tunnelmissa.

Vaikka pelit edarissa saivatkin jäädä, Talvitien musta sydän ei ole sammaloitunut. Hän on jatkanut Kiffen-uraansa seuran kakkosjoukkueessa ja 35-vuotiaissa ikämiehissä.

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *