Myllykoskelta tuliaisena kolme pistettä

Kiffen otti lauantaina MyPan vieraana kolmannen peräkkäisen voittonsa. Mustien Hurmurien maaleista vastasivat Karim Jmaali, Tejan Deen sekä Samuli Heiska.

1. puoliaika

Ottelun alkutahdit mentiin kotijoukkueen pienoisessa komennossa. MyPan 8. minuutilla iskemä johtomaali syntyi epäonnisesti, kun roikkupalloa vastaan tullut Niko Tervonen potkaisi pallon päin tukemaan tullutta Touko Laakkosta, joka ei kovasta spurtistaan huolimatta ehtinyt pelastamaan palloa maaliviivalta.

MyPa oli lähellä tuplata johtonsa ensin kulmapotkusta, kun Niklas Rautomäen lähettämä kierteinen pallo puskettiin takatolppaan. Hetkeä myöhemmin Ilmari Lappalainen kompastui omiin jalkoihinsa ja Niko Tervonen joutui venyttämään etunurkkaa kohti suuntautuneen vedon tielle.

Myllykoskella riitti hellettä. Kiffen-käskyttäjä Edmundo Wify oli varautunut.

Kiffen otti vaikean alun jälkeen pallonhallinnan itselleen, mutta kunnolliselle maalipaikoille pääsyä saatiin odottaa hetki. Ensimmäisenä lähimpänä kävi puolen tunnin tienoilla Karim Jmaali, joka yritys meni vähän yli etuyläkulmasta. Parisen minuuttia myöhemmin muuriin jääneen vapaapotkun jälkeen Jmaali katseli ottelun ensimmäistä varoitusta, kun vastahyökkäyksen pysäytyksestä nousi keltainen.

Kiffen tasoitti hetki ennen taukovihellystä. Santeri Karjalaista rikottiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti ja Karim Jmaali meni asettelemaan palloa. Säärisuojien korjaamisen jälkeen kova tykitys vasempaan alanurkkaan. Osuma oli “Kärkän” kauden kolmas.

2. puoliaika

Kiffen loi toisen jakson ensimmäisen maalipaikan 50. minuutilla, kun Karim Jmaali ja Muslim Markhiyev pelasivat yhteen nopealla syöttökombinaatiolla. Pallo päätyi rangaistusalueen sisään Santeri Karjalaiselle, jonka vaikeasta asennosta lähtenyt veto karkasi yli.

Samuli Heiska hankki 54. minuutilla kulmapotkun. Markhiyevin takatolpalle suuntautunut kulma jäi pomppimaan maalin eteen ja lopulta palloon pääsi Ilmari Lappalainen, jonka veto blokattiin toiseksi kulmaksi. Kiffen hankki kulmapotkua lyhyen ajan sisään ja johtomaali näytti olevan vain ajan kysymys.

Avausjaksolla välillä staattiseksi lyhytsyöttöpeliksi valahtanut hyökkäyspelaaminen vaihtui nopeisiin ratkaisuihin. Kiffenin sisäisen maalipörssin kärkinimi Heiska oli pelinrakentajan roolissa liikkuen pariin otteeseen väkevästi oikealla laidalla ja jaellen vaarallisia keskityksiä maalin eteen.

Kiffen suoritti ensimmäisen vaihtonsa 62. minuutilla, kun Karim Jmaalin tilalle kirmasi Tejan Deen.

Karim Jmaali teki hyvän päivätyön.

Emil Lehtinen oli hetken päästä lähellä tehdä kauden toistaiseksi komeimman maalin, kun vihainen vasuri viuhui rangaistusalueen rajalta kohti takanurkkaa tolppaa hipoen ohi.

Kiffen pysäytti nopeasti kaikki MyPa-hyökkäykset ja piti paineen jatkuvasti punaisten päässä. Tukku maalipaikkoja nähtiin monen eri Hurmurin jalasta. Jopa oikea laitapuolustaja Arttu Mäkinen oli kerran hyökkäyksen ylimpänä, mutta Mäkisen yritys kimposi keskelle leikanneen Deenin kautta ohi.

Kiffen suoritti toisen vaihdon 75. minuutilla, kun Santeri Karjalainen jätti kentän ja tilalle asteli Aleksi Hollmén. “Homppa” oli heti mukana rakentamassa johto-osumaa. MyPan Jari Hassel tökkäsi palloa suojanneen Hollménin jaloista sen taaksepäin tyhjään tilaan, jonne Tejan Deen rynnisti MyPa-topparien välistä ja sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen veräjänvartija Eetu Kangaskolkan. Maali oli alkukaudesta vähemmälle vastuulle jääneen Deenin kauden ensimmäinen ja tuuletukset sen mukaiset.

Tejan Deen sai onnittelut kauden avausosumastaan.

MyPa ei päässyt montaa kertaa maalipaikoille toisella jaksolla, mutta lähellä käytiin pariin otteeseen 80. peliminuutin jälkeen erikoistilanteista. Vapaapotkun jälkitilanteesta Jussi-Pekka Rämä pääsi kuolettamaan pallon etunurkalla, mutta tukijalka petti ja pallo karkasi Kurkisuolle. Tovin päästä kulmapotku jäi pomppimaan etutolpalle, mutta MyPa-hyökkääjän akrobaattinen venytys päätyi Kiffenin onneksi sivuverkkoon.

Kiffen iski päivän kolmannen maalin ottelun 87. minuutilla. MyPa-puolustajien puristuksessa malttinsa säilyttänyt Aleksi Hollmén jatkoi selustaan juosseelle Samuli Heiskalle, joka kuljetti pallon vapaasti rangaistusalueelle ja nosti eleettömästi yli vastaan tulleen Kangaskolkan. “Spige” on nyt osunut jokaisessa Kakkosen ottelussa. Maaleja on kasassa kuusi.

Samuli Heiska oli merkattu mies.

MyPa kavensi vielä varsinaisen peliajan täyttyessä. Jari Hasselin antama kulmapotku otti kotijoukkueen kannalta onnekkaan osuman ja peliväline tippui tyhjään tilaan Joakim Joutjärvelle, joka tykitti etualanurkkaan.

Kotijoukkue pelasi pitkää palloa ottelun loppuhetket, mutta Kiffen-puolustus selvitti tilanteet vaivoitta ja Mustat Hurmurit pääsivät matkustamaan takaisin Stadiin kolme pistettä rikkaampina. Kolmas peräkkäinen voitto pitää Kiffenin tukevasti Kakkosen A-lohkon kolmen parhaan joukossa. Voittoputkea pyritään venyttämään ensi perjantaina klo 19 alkaen, kun vieraaksi saapuu NJS. Nähdään Bolliksella!

Kommentit

Kiffen-toppari Ilmari Lappalainen tavoitettiin Busmon paluubussista. Nuoresta iästään huolimatta kokenut puolustaja ei ollut juhlatuulella kahden päästetyn maalin jälkeen, mutta voitto tietenkin miellytti.

– Alku oli vähän hankala. Ei saatu oikein peliä kulkemaan. MyPa sai aikaisen maalin ja niillä oli pari muutakin paikkaa. Sit saatiin puoliajan loppuun tasoitusmaali, se oli tärkee.

– Toka puoliaika oli paljon parempi. Dominoitiin pallon kaa ja saatiin ne pari maalii. Loppu meni vähän turhan tiukaksi, mutta sit se voitto kotiin.

“Immun” mukaan selitys toisen puoliajan dominoinnille oli yksinkertainen.

– Ei oikeastaan suuria muutoksia tehty kopissa. Ehkä vähän laskettiin prässitasoa ja oltiin  huolellisempia.

Ilmari Lappalainen lukeutuu alkukauden parhaisiin Mustiin Hurmureihin.

Kiffeniin täksi kaudeksi parin KäPa-vuoden jälkeen palannut Lappalainen on suhteellisen tyytyväinen omaan alkukauteensa.

– Atlantis-peli oli vähän huono, mutta muuten ihan hyvää suorittamista kaiken kaikkiaan.

Kolmen ottelun voittoputkessa liitävä Kiffen on Immun mukaan alkanut sisäistämään päävalmentaja Edmundo Wifyn pelitavan nyanssit.

– Kyllä tää on ollut nähtävissä, on meillä kuitenkin tosi hyviä pelaajia. Ollaan saatu “Edin” pelitapa iskostettua kaikille, kaikki ymmärtää miten pelataan.

Viime kauden KäPassa Bragun tekonurmella pelannut Immu odottaa innolla pian lähestyviä luonnonnurmipelejä. Kiffen pääsee testaamaan alkuviikosta Bolliksen nurmen kunnon ja arvioimaan kelpaako alusta jo perjantaina NJS:ää vastaan.

– Kiva päästä nurmelle. Tämän kauden NJS ei ole itselle niin tuttu, mutta siellä taitaa olla laatua, etenkin KäPa-yhteistyön myötä. Varmasti tiukka peli tulossa!

Kiffenin kokoonpano: Niko Tervonen, Emil Lehtinen, Fesal Mohamed, Samuli Heiska (90+4′ Milot Kastrati), Santeri Karjalainen (Aleksi Hollmén), Karim Jmaali (62′ Tejan Deen), Ilmari Lappalainen, Touko Laakkonen, Tuomas Saarikko, Arttu Mäkinen, Muslim Markhiyev

Kooste