Niko Tervoselle jatkopahvi: “Eihän parempaa paikkaa ole”

Mustien Hurmureiden takalinjojen viimeisenä lukkona viime kausina toiminut Niko Tervonen on allekirjoittanut kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Näin Kiffenin viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti aloittaa jo seitsemännen kautensa joukkueessa.

Tervonen siirtyi Kiffeniin kaudelle 2017, jolloin hän tuurasi loukkaantunutta Timo Aaltosta silloin tällöin. Nuori maalivahti joutui heti todelliseen tulikasteeseen, sillä hänen ensimmäinen Kakkosen ottelunsa oli Kotkassa pelattu vierasottelu KTP:tä vastaan. Tervonen onnistui, ja Kiffen venyi aina äänekkään kotiyleisön edessä 1-1-tasapeliin. Seuraavat kaksi kautta Kiffenin päätorjuntavastuuta kantoi Besart Mustafa, mutta hyviä otteita esittänyt Tervonen onnistui kaudella 2019 hetkeksi ohittamaan hänet nokkimisjärjestyksessä. Kun Mustafa siirtyi kaudeksi 2020 PK-35:een, Tervonen otti ansaitusti Kiffenin ykkösvahdin paikan harteilleen.

“Tervis” on viihtynyt Mustissa Hurmureissa alusta alkaen erinomaisesti ja aloittaa nyt jo seitsemännen kautensa boheemissa stadilaisessa.

– Eihän parempaa paikkaa ole, viihdyttävää futista kentällä ja viihdyttaviä tapahtumia kentän ulkopuolella hyvien ystävien kanssa. Lisäksi tehtiin jo Kiffen-manageri Kimmo Silventoisen kanssa alustava suullinen sopimus, että homma jatkuu 120-juhlavuoteen asti, niin eihän siitä voi kieltäytyä, Tervonen paljastaa lähivuosien suunnitelmistaan.

Tervonen nollasi NJS:n viime kauden kotiavauksessa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kiffenin alakerta oli viime kaudella todella tiivis. Sen viimeisenä lukkona Tervonen pelasi jälleen vahvan kauden ja torjui Kakkosessa peräti kymmenen nollapeliä, minkä päälle nähtiin vielä yksi nollaus Suomen Cupissa. Otteet palkittiin Kiffenin kauden parhaan pelaajan palkinnolla. Mies janoaa kuitenkin yhä enemmän.

– Paljon pelejä osui perjantaille ja lauantaille, niin pysyi hyvä flow tekemisessä. Pallot tarttuivat ihan kivasti ja lopputuloksena paras Kiffen-kausi. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, joten sanotaan ensi kauden tavoitteeksi vaikka 12 nollapeliä. Liitolta toivon myös hyvää otteluohjelmaa, sillä sunnuntaipelit tappavat flow’n.

Sopimusuutiset jatkuvat jälleen ensi torstaina!

Julkistetut pelaajasopimukset 8.1.2023

Maalivahdit
Niko Tervonen

Puolustajat
Liam Lokake

Keskikenttäpelaajat
Severi Murto