Niukka tappio Klaukkalassa

NJS oli maalin verran Kiffeniä parempi Klaukkalan tuulisessa lauantaissa. Muiden tulosten myötä Kiffenin sarjapaikka varmistui kuitenkin kaudelle 2022.

16.10. NJS – Kiffen 1-0 (1-0)

1. puoliaika

Ottelun alkuhetket olivat tasaiset. Ensimmäinen maalipaikka aukeni Kiffenille jo 3. minuutilla, kun Mauricio Hopsun vapaapotku tavoitti takatolpalta Dominic Savolaisen, jonka voimakas pusku meni ohi.

Tasaisen alun jälkeen NJS otti pallonhallinnan itselleen ja iski voittomaaliksi jääneen maalin 19. minuutilla. Miro Salmiselle pelattiin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi pallo rangaistusalueen reunaan. Pari kosketusta ja kova viimeistely etuyläkulmaan ohi voimattoman Niko Tervosen.

Kiffen sai luotua pari puolittaista tilannetta erityisesti Muslim Markhiyevin esityöstä, mutta kotijoukkueen alakerta oli todella vahva eikä Kiffen maalipaikoilla juhlinut. Myös vieraiden puolustus skarppasi alun nukahduksen jälkeen ja avausjakso ei tarjonnut enempää kerrottavaa jälkipolville.

2. puoliaika

Toisen puoliajan alussa Kiffen suoritti ottelun ensimmäisen vaihdon Bob Diasonaman korvatessa Misael Rearten. Bobilta nähtiin vahva sisääntulo. Kiffen oli toisen puoliskon alussa pari kertaa lähellä tasoitusta. 48. minuutilla prässi puri NJS-puolustukseen ja Kelechi Anyamelen veto karkasi vähän yli maalin. Vähän yli viisi minuuttia myöhemmin NJS-puolustus jätti Mauricio Hopsun vapaaksi maalin eteen, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt pusku suuntautui myös yli.

63. minuutilla Demba Camara jätti kentän ja Cheikh Toure juoksi tilalle. Intoa täynnä olleelle Tourelle ei saatu pelattua tavaramerkiksi muodostuneita juoksupalloja NJS-puolustuksen vetäytyessä. 70. minuutilla Tejan Deen korvasi Mauricio Hopsun. Deeniltä nähtiin myös hyvää liikettä, mutta paikoille pääsy tuotti suuria vaikeuksia. 79. minuutilla Thomas Saarinen ja Valtteri Lohi tulivat kentälle Kelechi Anyamelen ja Muslim Markhiyevin tilalle.

Ottelun loppuhetkillä NJS sai ajoittain pallonhallinan itselleen ja tyytyi vain kuluttamaan aikaa. Pisteet jäivät näin Klaukkalaan. Muiden ottelun tulosten myötä Kiffen varmistaa kuitenkin säilymisensä Kakkosessa ja aloittaa ensi kaudella 8. peräkkäisen kautensa kolmannella sarjatasolla.

Kiffenin keskikenttämies Misael Rearte oli pettynyt tulokseen, mutta tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

– Yhdestä pahasta virheestä rankaiseminen sattuu. Joukkue taisteli kuitenkin mallikkaasti läpi ottelun, “Misa” totesi.

Misan kausi peilasi Kiffenin kautta; heikko aloitus ja pikkuhiljaa nousu kohti parempaa. Avausottelussa Järvenpäässä Misa joutui pelaamaan topparina ja toisessa ottelussaan Kuopiossa hän lensi pihalle ensimmäisellä puoliajalla.

– Olen erittäinen onnellinen henkilökohtaisesta kaudestani. Pääsin alkuvaikeuksien jälkeen pelaamaan omassa roolissani ja vakuutin valmennusjohdon viimeistään alkusyksystä, Misa jatkoi.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
10 Mauricio Hopsu -> 17 Tejan Deen
11 Kelechi Anyamele -> 19 Thomas Saarinen
14 Severi Murto
16 Misael Rearte -> 28 Bob Diasonama
18 Kasper Eriksson
20 Demba Camara -> 27 Cheikh Toure
21 Ilmari Lappalainen
22 Dominic Savolainen
26 Cherif Ndiaye
29 Muslim Markhiyev -> 7 Valtteri Lohi

12 Axel Anderson

Kiffenin kauden päätösottelu pelataan ensi lauantaina klo 14 Reipasta vastaan Bolliksella.
Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Mustat Hurmurit voittoon!